Koulutukset / Tekniikan alat /

Caravan-asentaja -koulutukset

Lyhytkoulutus

Caravan-asentaja -koulutukset

Keuda Koulutuspalvelut Oy

Lisää suosikkeihin
Lyhytkoulutus

Caravan-asentaja -koulutukset

Koulutusta tilauksesta!

Caravan-asentaja -koulutusten aiheet liittyvät matkailuajoneuvojen tekniikkaan sekä niiden huolto-, purku- ja asennustöihin. Koulutukset ovat kestoltaan yksi- neljäpäiväisiä kokonaisuuksia. Koulutukset on tarkoitettu täydennyskoulutukseksi matkailuajoneuvojen huolto- ja korjaustöitä tekeville.

Toteutamme Caravan-asentaja -koulutuksia tilauksesta. Sisältö suunnitellaan yrityksen tarpeen mukaan ja toteutetaan erikseen sovittavana ajankohtana. Eri osa-alueista voidaan valita yksi tai useampi, tai sisältöjä voidaan yhdistää yrityksen tarpeen mukaan. Löydät valittavissa olevien osa-alueiden kuvaukset alta.

Koulutusten opetuksesta vastaa Tapani Leinonen.

Koulutus pitää sisällään peruskomponenttien teorian ja toiminnan sekä yleismittarin toiminnan ja käytön harjoittelua. Harjoituksien aikana tutustutaan myös oskilloskoopin peruskäyttöön.

Käytännön harjoittelu tapahtuu elektroniikan harjoitussarjojen avulla, joiden kanssa tehdään erilaisia kytkentöjä ja selvitetään käytännön kautta perusmittaamista sekä komponenttien ja virtapiirien toimintaa. Koulutuksessa käsitellään perusteet laajasti niin käytännössä kuin teoriassakin.

Sisältö:

  • Suureet ja muunnokset yksiköt
  • Ohmin laki, Kirchhoffin virta- ja jännitelaki
  • akkujen toiminta BD rinnan ja sarjakytkentä
  • Avoin ja suljettu virtapiiri
  • Vastusten rinnan- ja sarjaan kytkentä sekä sekakytkentä
  • Puoliaalto tasasuuntaus ja kokoaalto tasasuuntaus
  • Kondensaattorin rinnan- ja sarjaan kytkentä
  • Releiden toiminta ja toiminnan ymmärtämisen harjoittelu
  • Elektroniikan peruskomponentit ja niiden toiminta sis. (vastukset, potentiometrit, NTC, PTC, LDR, VDC, diodit, kondensaattorit, paristot, akut, muut puolijohteet, polttimot, ledit, lisäksi muitakin peruskomponentteja)

Koulutuksessa tutustutaan korkeajännitteisten sähköautojen tekniikkaan järjestelmien toiminnan ja erojen kautta. Sähköautotekniikkaan tutustutaan niin että syntyy käsitys missä komponenteissa korkeajännitettä esiintyy ja osallistuja kykenee välttämään korkeajännitteen aiheuttaman vaaran oppimansa tietojen ja taitojen kautta, mitä saa tehdä ja mitä tietoja tarvitaan lisää jos työtä halutaan jatkaa itsenäisesti.

Koulutus perustuu yleiseen SFS6002 Sähkötyöturvallisuus standardiin ja siinä käydään läpi sähkön vaarallisuus, niitä koskevat määräykset ja vastuut. Koulutuksessa käydään läpi myös sallitut työvälineet ja niitä koskevat määräykset ja käytännön käyttö. Opetuksessa käydään läpi mitä opastaminen on ja sen keskeiset asiat sekä käytännön esimerkkien kautta toimintaa. Mitä on turvallinen toiminta autoalalla sekä esimerkit autoissa. Sähköautojen akku tekniikan perusteet mitä käsite HV tarkoittaa missä sitä esiintyy autoissa.

Sisältö:

  • Standardin SFS6002 keskeisten asioiden läpikäynti
  • Sähkön aiheuttamat tapaturmat vuosittain
  • Auton tekeminen jännitteettömäksi ja jäänniteelliseksi
  • Toiminta tapaturmissa ja ensiavun periaatteet
  • Työskentely jännitteettömänä autoissa
  • Turvalliset työvälineet ja henkilökohtaiset suojaimet
  • Sähkötyöturvallisuutta koskevat määräykset ja henkilöiden vastuut
  • Akkujen kemiaan ja ominaisuuksiin liittyvät erityispiirteet
  • Lähityöt ja jännitetyöt
  • Käyttötyöt sekä opastaminen

Koulutus on tarkoitettu kaikille ajoneuvojen ilmastointilaitehuoltoja ja -korjauksia suorittaville asentajille sekä myös korjaamon vastuuhenkilönä toimiville henkilöille.

Koulutuksessa käydään läpi erityyppisten ilmastointijärjestelmien toiminta. Opetuksessa selvitetään miten osakokonaisuudet toimivat ja käydään läpi järjestelmien perusrakenne sekä myös vianetsintää auton ilmastoinnissa. Harjoituksissa tutustutaan ilmastoinnin toimintaan sekä paineiden muutokseen autoissa ja niiden perusteella tehdään päätelmiä järjestelmän toiminnasta sekä toimintaolosuhteista.

Harjoituksissa tehdään myös ilmastoinnin tyhjennys ja täyttö sekä koeponnistus typellä sekä tutustutaan eri vuodonetsintäjärjestelmien käyttöön ja toimintaan. Opetuksessa perehdytetään ilmastointihuollon tekemiseen käytännön tasolla sekä sitä koskeviin määräyksiin. Koulutuksessa tutustutaan yleisimpiin ajoneuvojen ilmastointijärjestelmissä käytettäviin kylmäaineisiin R134A ja HFO1234YF ja käytettäviin kylmäaine öljyihin PAO ja PAG sekä niiden turvalliseen ja ympäristöystävälliseen käsittelyyn. Kurssilla käytetään Bosch ilmastoinnin huoltolaitteita valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Koulutuksen päätteeksi suoritetaan pätevyyskoe, jonka hyväksytysti suorittaneet ovat oikeutettuja hakemaan pätevyystodistusta Tukesilta.

Koulutuksessa käydään läpi, miten anturi toimii käytännössä ja mihin sen toiminta perustuu, jonka perusteella asentaja osaa tarkistaa anturin toiminnan ja ymmärtää kokonaisuuden toimintaa paremmin.

Käyttölaitteet pureutuvat erityyppisten suutimien sekä muihin sähkömoottoreilla toimivien käyttölaiteiden normaaliin toimintaan sekä miten niitä ohjataan (ohjaus signaali) ja miten käyttölaite antaa palautetietoa järjestelmän toiminnalle, käsite vertailu jännite tulee myös tutuksi. Kurssilla käsitellään analogisen- ja digitaalisen tiedonsiirron eroja ja mitä se tarkoittaa auton järjestelmän toiminnan kannalta.

Koulutuksessa käsitellään perusteet laajasti niin käytännössä kuin teoriassakin; tietokoneiden verkotus ja liitäntä autoihin. 

Perusteet kurssi pitää sisällään vianmäärityksen perusteet ja harjoituksia käytössä olevilla testereillä Bosch KTS ja Autocom testilaiteilla. Koulutuksessa käsitellään perusteet laajasti niin käytännössä kuin teoriassakin.

Sisältö  

  • Vian määrityksen perusteet 
  • Vikakoodien lukeminen ja poistaminen 
  • Live datan lukeminen moottorinohjauksesta 
  • Opittujen arvojen nollaus 
  • Bosch KTS testerin peruskäyttö 
  • Autocom testerin peruskäyttö 

Toimipiste

Lopentie 20, Nurmijärvi

Maksu- ja peruutusehdot

Laskutamme tilauskoulutuksen koulutuksen alkaessa. 14 päivää ennen sovittua ajankohtaa tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista toteutuksista veloitamme 50 %.

Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Leskinen Heidi

Myynti- ja koulutuspäällikkö Keuda Koulutuspalvelut Oy

+358401902765

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)

Kallunki Heikki

Toimitusjohtaja, Keuda Koulutuspalvelut Oy

+358401906912

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Ajankohtaista alalla