Koulutukset / Maa- ja metsätalousalat (myös puutarha-ala) /

Eläintenhoidon ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Eläintenhoidon ammattitutkinto (150 osp)

Klinikkaeläinhoitaja

Lisää suosikkeihin

Klinikkaeläinhoitaja on eläinlääkärin avustaja sekä asiakaspalvelija!

Klinikkaeläinhoitajana työskentelet eläinklinikoilla, eläinlääkäriasemilla ja eläinsairaalassa eläinlääkärin avustajana sekä asiakaspalvelussa.

Klinikkaeläinhoitajana avustat eläinlääkäriä hoitotoimenpiteissä, teet laboratoriotutkimuksia, otat röntgenkuvia, toimit apuna leikkaussalissa, teet välinehuoltoon liittyviä työtehtäviä ja huolehdit eläinpotilaiden hoidosta ja hyvinvoinnista. Lisäksi toimit monipuolisissa ja vaativissa asiakaspalvelutehtävissä sekä huolehdit vastaanottotilojen siisteydestä ja varastojen täydennyksistä.

Lähiopetuksen oppimisympäristönä toimii Keuda Saaren kartanon eläinhoitola, demoklinikka ja koirahotelli. Keudassa tarjoamme monipuolisen oppimisympäristön, jossa pääset työskentelemään moderneissa tiloissa. Korostamme työpaikalla tapahtuvaa oppimista, joten opit tekemään työtehtävät käytännössä jo opiskeluvaiheessa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Asiakaspalveluhenkisyys
  • Kiinnostus eläinten hyvinvointiin
  • Hyvä fyysinen ja henkinen kunto

Työllistyminen

Klinikkaeläinhoitajana työskentelet eläinklinikoilla, eläinlääkäriasemilla ja eläinsairaalassa eläinlääkärin avustajana sekä asiakaspalvelussa.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää vuoden. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Monimuotokoulutus | Mäntsälä Saaren kartano

Seuraavat aloitukset ovat 21.1.2022 ja 22.8.2022.
Koulutus sisältää oppilaitoksessa tapahtuvaa lähiopetusta sekä oppimista omalla klinikkaeläinhoidon alan työpaikalla. Opintoja täydennetään verkko-opinnoilla ja etätehtävillä.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

 

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan opettajan haastattelussa.

Edellytyksenä koulutukseen on eläintenhoitajan koulutus (maatalousalan perustutkinto) tai sitä vastaavat tiedot ja taidot18 vuoden ikäkokemus eläinten hoitamisesta ja hyvinvoinnista huolehtimisesta sekä hyvä fyysinen terveys ja riittävä suomen kielen taito.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista hankitaan koulutus- tai oppisopimuksella. Työpaikka tulee olla jo hakeutumisvaiheessa.

Oma kannettava tietokone vaaditaan etä- ja verkko-opetuksen vuoksi. Käytännön harjoituksissa tulee olla alan ja työtehtävien mukainen suoja- ja työvaatetus

Kustannukset

Koko tutkinnon opiskelumaksu on 500 euroa ja yhden tutkinnon osan suorittaminen maksaa 200 euroa. Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta.

Opiskelija maksaa itse kirjat ja muun opiskelumateriaalin (n. 100 €) sekä työvaatteet (n. 200 €) ja mahdolliset opintokäynnit. Saaren kartanon toimipisteessä on asuntola, josta voi anoa asuntolapaikkaa lähipäiville.

Koulutus on opintotukikelpoista niiden opiskelijoiden osalta, joiden opinnot henkilökohtaistetaan päätoimisiksi.

Hakeutumisohjeet Hakulomake

Kysy lisää!

Laine Henna

Opettaja

+358504150963

henna.laine@keuda.fi

Maja Jukka

Opinto-ohjaaja

+358504145678

jukka.maja@keuda.fi

Toimipiste

Saaren kartano, Mäntsälä

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla