Koulutukset / Maa- ja metsätalousalat (myös puutarha-ala) /

Eläintenhoidon ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Eläintenhoidon ammattitutkinto (150 osp)

Klinikkaeläinhoitaja

Lisää suosikkeihin
Ammattitutkinnot

Eläintenhoidon ammattitutkinto (150 osp)

Klinikkaeläinhoitaja on eläinlääkärin avustaja sekä asiakaspalvelija!

Klinikkaeläinhoitajana avustat eläinlääkäriä hoitotoimenpiteissä, teet laboratoriotutkimuksia, otat röntgenkuvia, toimit apuna leikkaussalissa, teet välinehuoltoon liittyviä työtehtäviä ja huolehdit eläinpotilaiden hoidosta ja hyvinvoinnista. Lisäksi toimit monipuolisissa ja vaativissa asiakaspalvelutehtävissä sekä huolehdit vastaanottotilojen siisteydestä ja varastojen täydennyksistä.

Lähiopetuksen oppimisympäristönä toimii Keuda Saaren kartanon eläinhoitola, demoklinikka ja koirahotelli. Keudassa tarjoamme monipuolisen oppimisympäristön, jossa pääset työskentelemään moderneissa tiloissa. Korostamme työpaikalla tapahtuvaa oppimista, joten opit tekemään työtehtävät käytännössä jo opiskeluvaiheessa.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos olet jo käynyt alan perustutkinnon tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä sekä työskentelet jo alalla tällä hetkellä.

Tämän tutkinnon käytyäsi valmistut klinikkaelänhoitajaksi ja voit työskennellä eläinklinikoilla, eläinlääkäriasemilla ja eläinsairaalassa eläinlääkärin avustajana sekä asiakaspalvelussa.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää vuoden. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta Keudan Saaren kartanolla sekä oppimista omalla klinikkaeläinhoidon työpaikalla oppisopimuksella tai koulutussopimuksella. Opintoja täydennetään verkko-opinnoilla ja etätehtävillä. Seuraava aloitus on 22.8.2022.

Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Voinko hakea tähän koulutukseen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki. Ennen kuin täytät hakulomakkeen, varmista että sinulla on koulutuksen vaatima alan työpaikka. Lisäksi sinulla tulee olla käytynä eläintenhoitajan koulutus (maatalousalan perustutkinto) tai sitä vastaavat työelämässä hankitut tiedot ja taidot. Sinulla tulee olla kokemusta eläinten hoitamisesta ja hyvinvoinnista huolehtimisesta sekä hyvä fyysinen terveys. Hakeaksesi koulutukseen sinun tulee olla täysi-ikäinenSuomen kielen taitosi tulee olla riittävällä tasolla tutkinnon suorittamiseen. Opettaja tekee lopullisen arvioin kielitaidon riittävyydestä haastattelussa.

Oma kannettava tietokone vaaditaan etä- ja verkko-opetuksen vuoksi. Käytännön harjoituksissa tulee olla alan ja työtehtävien mukainen suoja- ja työvaatetus.

Maksaako tämä koulutus?

Opiskelumaksu on 200 euroa. Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta.

Opiskelija maksaa itse kirjat ja muun opiskelumateriaalin (n. 100 €) sekä työvaatteet (n. 200 €) ja mahdolliset opintokäynnit. Saaren kartanon toimipisteessä on asuntola, josta voi anoa asuntolapaikkaa lähipäiville.

Koulutus on opintotukikelpoista niiden opiskelijoiden osalta, joiden opinnot henkilökohtaistetaan päätoimisiksi.

Oppivelvollisilta ei peritä opiskelumaksua, eikä muita maksuja.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Laine Henna

Opettaja

+358 504 150 963

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Toimipiste

Saaren kartano, Mäntsälä

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla