Koulutukset / Tekniikan alat /

Elintarvikealan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot Yhteishaku 2022

Elintarvikealan perustutkinto (180 osp)

Leipuri-kondiittori | elintarvikkeiden valmistaja | lihatuotteiden valmistaja

Lisää suosikkeihin

Elintarvikealalta herkut jokaiseen pöytään!

Keudassa tarjoamme sinulle kannustavan oppimisympäristön loistavalla sijainnilla. Alan monipuoliset työpaikat ovat myös tärkeitä oppimisympäristöjä, joten opiskelu tapahtuu aidoissa tuotantotiloissa. Opintojen aikana sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä kansainväliselle työelämäjaksolle. Voit osallistua myös alan yritysvierailuihin, messuihin, Keudan kahvilatoimintaan, tuotteiden valmistukseen, asiakastapahtumiin ja myymälätyöskentelyyn. Toimipisteen yhteydessä on myös opiskelija-asuntola.

Yhteishaku

Jatkuva haku

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1,5 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päivä-monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Lähiopintoja on opintojen alussa noin kolmen kuukauden ajan 4 – 5 päivänä viikossa, myöhemmin henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti työelämässä ja/tai oppilaitoksessa. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Päiväkoulutus

Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Toimipiste

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Työpaikka

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.


Leipuri-kondiittori

Leipuri-kondiittorina valmistat ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä tai konditoriatuotteita sekä käsityövaltaisessa että automatisoidussa tuotannossa. Pienemmissä leipomoissa teet kädentaitoja, luovuutta ja monipuolista osaamista vaativia töitä. Teollisuusleipomossa leipurin työhön kuuluu valmistusprosessin eri työvaiheita tuotteiden valmistuksesta pakkaamiseen.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tarkkuus ja huolellisuus
  • Joustavuus ja asiakaslähtöisyys
  • Valmistusprosessin ymmärtäminen

Työllistyminen

Leipuri-kondiittorina voit työskennellä mm. pienleipomoissa, leipomoteollisuuden yrityksissä, konditorioissa, pitopalveluissa, suurkeittiöissä, kahviloissa, kauppojen paistopisteillä sekä ravintoloissa. Työpaikan mukaan työajat voivat vaihdella paljon. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin (n. 100-150 €), jalkineet (n. 200-300 €) ja opintokäyntien matkakulut.

Kysy lisää!

Mirja Pitkänen

Opinto-Ohjaaja

+358 503 507 546

mirja.pitkanen@keuda.fi

Keudan Hakeutumispalvelut

09 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi


Elintarvikkeiden valmistaja

Elintarvikkeiden valmistajana käsittelet ja valmistat raaka-aineista valmiita tuotteita. Pakkaat ja varastoit elintarvikkeita sekä toimit myynti- ja tuotekehitystehtävissä. Työ voi tapahtua joko tehdasympäristössä tai pienemmässä yrityksessä, jolloin tehtävänkuva voi vaihdella. Työ on vastuullista ja edellyttää elintarvikelakien ja säädösten noudattamista sekä työhön liittyvien prosessien ymmärrystä.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tarkkuus ja huolellisuus
  • Joustavuus ja asiakaslähtöisyys
  • Valmistusprosessin ymmärtäminen

Työllistyminen

Elintarvikkeiden valmistajana työmahdollisuutesi ovat monipuoliset mm. valmisruokateollisuudessa, viljojen ja kasvisten sekä lihan ja kalan jatkojalostuksessa, makeis- ja juomateollisuudessa, elintarvikemyymälöissä tai tavaratalojen herkkukeittiöissä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin (n. 100-150 €), jalkineet (n. 200-300 €) ja opintokäyntien matkakulut.

Kysy lisää!

Mirja Pitkänen

Opinto-Ohjaaja

+358 503 507 546

mirja.pitkanen@keuda.fi

Keudan Hakeutumispalvelut

09 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi


Lihatuotteiden valmistaja

Lihatuotteiden valmistajana käsittelet, valmistat ja pakkaat erilaisia lihavalmisteita. Työssä käytät eri prosessin vaiheisiin kuuluvia koneita ja laitteita. Ammattilaisena hallitset tuotantoeläinten anatomian ja lihanleikkaamisen taidon. Työ on vastuullista ja edellyttää elintarvikelakien ja säädösten noudattamista.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tarkkuus ja huolellisuus
  • Joustavuus ja asiakaslähtöisyys
  • Valmistusprosessin ymmärtäminen

Työllistyminen

Lihatuotteiden valmistajana työpaikkojasi ovat esim. lihavalmistetuotannossa, valmisruokateollisuudessa sekä myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä elintarvikemyymälöissä ja tavaratalojen herkkukeittiössä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin (n. 100-150 €), jalkineet (n. 200-300 €) ja opintokäyntien matkakulut.

Kysy lisää!

Mirja Pitkänen

Opinto-Ohjaaja

+358 503 507 546

mirja.pitkanen@keuda.fi

Keudan Hakeutumispalvelut

09 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi

Kysyttävää hakeutumisesta?

Keudan Hakeutumispalvelut

09 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi

Ajankohtaista alalla