Koulutukset / Tekniikan alat /

Elintarvikealan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot

Elintarvikealan perustutkinto (180 osp)

Leipuri-kondiittori | elintarvikkeiden valmistaja | lihatuotteiden valmistaja

Lisää suosikkeihin

Elintarvikealalta herkut jokaiseen pöytään!

Keudassa tarjoamme sinulle kannustavan oppimisympäristön loistavalla sijainnilla. Alan monipuoliset työpaikat ovat myös tärkeitä oppimisympäristöjä, joten opiskelu tapahtuu aidoissa tuotantotiloissa. Opintojen aikana sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä kansainväliselle työelämäjaksolle. Voit osallistua myös alan yritysvierailuihin, messuihin, Keudan kahvilatoimintaan, tuotteiden valmistukseen, asiakastapahtumiin ja myymälätyöskentelyyn. Toimipisteen yhteydessä on myös opiskelija-asuntola.

Leipuri-kondiittori

Leipuri-kondiittorina valmistat ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä tai konditoriatuotteita sekä käsityövaltaisessa että automatisoidussa tuotannossa. Pienemmissä leipomoissa teet kädentaitoja, luovuutta ja monipuolista osaamista vaativia töitä. Teollisuusleipomossa leipurin työhön kuuluu valmistusprosessin eri työvaiheita tuotteiden valmistuksesta pakkaamiseen.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tarkkuus ja huolellisuus
  • Joustavuus ja asiakaslähtöisyys
  • Valmistusprosessin ymmärtäminen

Työllistyminen

Leipuri-kondiittorina voit työskennellä mm. pienleipomoissa, leipomoteollisuuden yrityksissä, konditorioissa, pitopalveluissa, suurkeittiöissä, kahviloissa, kauppojen paistopisteillä sekä ravintoloissa. Työpaikan mukaan työajat voivat vaihdella paljon. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen

Elintarviketuotteiden valmistaja

Elintarviketuotteiden valmistajana käsittelet ja valmistat raaka-aineista valmiita tuotteita. Pakkaat ja varastoit elintarvikkeita sekä toimit myynti- ja tuotekehitystehtävissä. Työ voi tapahtua joko tehdasympäristössä tai pienemmässä yrityksessä, jolloin tehtävänkuva voi vaihdella. Työ on vastuullista ja edellyttää elintarvikelakien ja säädösten noudattamista sekä työhön liittyvien prosessien ymmärrystä.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tarkkuus ja huolellisuus
  • Joustavuus ja asiakaslähtöisyys
  • Valmistusprosessin ymmärtäminen

Työllistyminen

Elintarviketuotteiden valmistajana työmahdollisuutesi ovat monipuoliset mm. valmisruokateollisuudessa, viljojen ja kasvisten sekä lihan ja kalan jatkojalostuksessa, makeis- ja juomateollisuudessa, elintarvikemyymälöissä tai tavaratalojen herkkukeittiöissä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen

Lihatuotteiden valmistaja

Lihatuotteiden valmistajana käsittelet, valmistat ja pakkaat erilaisia lihavalmisteita. Työssä käytät eri prosessin vaiheisiin kuuluvia koneita ja laitteita. Ammattilaisena hallitset tuotantoeläinten anatomian ja lihanleikkaamisen taidon. Työ on vastuullista ja edellyttää elintarvikelakien ja säädösten noudattamista.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tarkkuus ja huolellisuus
  • Joustavuus ja asiakaslähtöisyys
  • Valmistusprosessin ymmärtäminen

Työllistyminen

Lihatuotteiden valmistajana työpaikkojasi ovat esim. lihavalmistetuotannossa, valmisruokateollisuudessa sekä myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä elintarvikemyymälöissä ja tavaratalojen herkkukeittiössä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen

Hakuohjeet Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma Tutustumispäivät

Kysy lisää!

Pitkänen Mirja

Opinto-ohjaaja

+358503507546

mirja.pitkanen@keuda.fi

Toimipiste

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1,5 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päivä-monimuotokoulutus | Järvenpää Sibeliuksenväylä

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Lähiopintoja on pääsääntöisesti 1 – 2 päivänä viikossa. Satunnaisia lähipäiviä voi olla myös lauantaisin. Monimuotokoulutus edellyttää pääsääntöisesti alan työpaikkaa. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Päiväkoulutus | Järvenpää Sibeliuksenväylä

Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin (n. 100-150 €), työvaatteet ja jalkineet (n. 200-300 €) ja opintokäyntien matkakulut.

Ajankohtaista alalla