Koulutukset / Tekniikan alat /

Elintarvikealan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot

Elintarvikealan perustutkinto (180 osp)

Leipuri-kondiittori | Elintarvikkeiden valmistaja | Lihatuotteiden valmistaja

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot

Elintarvikealan perustutkinto (180 osp)

Elintarvikealalta herkut jokaiseen pöytään!

Keudassa tarjoamme sinulle kannustavan oppimisympäristön loistavalla sijainnilla. Alan monipuoliset työpaikat ovat myös tärkeitä oppimisympäristöjä, joten opiskelu tapahtuu aidoissa tuotantotiloissa. Opintojen aikana sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä kansainväliselle työelämäjaksolle. Voit osallistua myös alan yritysvierailuihin, messuihin, Keudan kahvilatoimintaan, tuotteiden valmistukseen, asiakastapahtumiin ja myymälätyöskentelyyn. Toimipisteen yhteydessä on myös opiskelija-asuntola.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1,5 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päivä-monimuotokoulutus

Jatkuva haku auki
Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Lähiopintoja on opintojen alussa noin kolmen kuukauden ajan 4 – 5 päivänä viikossa, myöhemmin henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti työelämässä ja/tai oppilaitoksessa.

Päiväkoulutus

Jatkuva haku auki
Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Oppisopimuskoulutus

Jatkuva haku auki
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Toimipiste

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Työpaikka

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelija maksaa itse opintokäyntien matkakulut, opiskelumateriaalin (n. 100-150 €) ja jalkineet (n. 200-300 €). Oppivelvolliset saavat nämä käyttöönsä maksutta.


Leipuri-kondiittori

Leipuri-kondiittorina valmistat kahvi- ja ruokaleipiä, leipomoeineksiä tai konditoriatuotteita sekä käsityövaltaisessa että automatisoidussa tuotannossa. Pienemmissä leipomoissa teet kädentaitoja, luovuutta ja monipuolista osaamista vaativia töitä. Teollisuusleipomossa leipurin työhön kuuluu valmistusprosessin eri työvaiheita tuotteiden valmistuksesta pakkaamiseen.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tarkkuus ja huolellisuus
  • Joustavuus ja asiakaslähtöisyys
  • Valmistusprosessin ymmärtäminen

Työllistyminen

Leipuri-kondiittorina voit työskennellä mm. pienleipomoissa, leipomoteollisuuden yrityksissä, konditorioissa, pitopalvelussa, suurkeittiössä, kahviloissa, kauppojen paistopisteillä sekä ravintoloissa. Työpaikan työajat voivat vaihdella paljon. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kysy lisää!

Pitkänen Mirja

Opinto-Ohjaaja

+358 503 507 546

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700


Elintarvikkeiden valmistaja

Elintarvikkeiden valmistajana käsittelet ja valmistat raaka-aineista valmiita tuotteita. Pakkaat ja varastoit elintarvikkeita sekä toimit myynti- ja tuotekehitystehtävissä. Työ voi tapahtua joko tehdasympäristössä tai pienemmässä yrityksessä, jolloin tehtävänkuva voi vaihdella. Työ on vastuullista ja edellyttää elintarvikelakien ja säädösten noudattamista sekä työhön liittyvien prosessien ymmärrystä.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tarkkuus ja huolellisuus
  • Joustavuus ja asiakaslähtöisyys
  • Valmistusprosessin ymmärtäminen

Työllistyminen

Elintarvikkeiden valmistajana voit työskennellä mm. valmisruokateollisuudessa, viljojen ja kasvisten sekä lihan ja kalan jatkojalostuksessa, makeis- ja juomateollisuudessa, elintarvikemyymälöissä tai tavaratalojen herkkukeittiössä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kysy lisää!

Pitkänen Mirja

Opinto-Ohjaaja

+358 503 507 546

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700


Lihatuotteiden valmistaja

Lihatuotteiden valmistajana käsittelet, valmistat ja pakkaat erilaisia lihavalmisteita. Työssä käytät eri prosessinvaiheisiin kuuluvia koneita ja laitteita. Ammattilaisena hallitset tuotantoeläinten anatomian ja lihanleikkaamisen taidon. Työ on vastuullista ja edellyttää elintarvikelakien ja säädösten noudattamista.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tarkkuus ja huolellisuus
  • Joustavuus ja asiakaslähtöisyys
  • Valmistusprosessin ymmärtäminen

Työllistyminen

Lihatuotteiden valmistajana voit työskennellä mm. lihanleikkaamossa, lihavalmistetuotannossa, valmisruokatehtaassa sekä myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä elintarvikemyymälöissä ja tavaratalojen herkkukeittiössä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kysy lisää!

Pitkänen Mirja

Opinto-Ohjaaja

+358 503 507 546

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ajankohtaista alalla