Koulutukset / Palvelualat /

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto (160 osp)

Erikoisammattitutkinnot

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto (160 osp)

Dieettikokki

Lisää suosikkeihin

Erityisruokavalioiden asiantuntijaksi!

Erityisruokavaliopalvelujen ammattilaisena, dieettikokkina, valmistat maistuvat ja terveelliset ateriat asiakkaille, joilla on ruoka-aineallergioita tai -yliherkkyyksiä. Tunnet ravitsemuksen perusteet sekä erityisruokavalioiden taustat. Työssäsi vastaat suunnittelusta ja toteuttamisesta huomioiden mm. erityisruokavaliotarpeet ja siihen liittyvät ravitsemukselliset näkökulmat, tuoteturvallisuuden ja kustannukset.

Keudassa opiskelet joustavasti ja voit räätälöidä juuri sinun näköisesi tutkinnon. Aikaisempi osaamisesi ratkaisee, miten paljon opiskelet ja voit opiskella joustavasti omaan tahtiisi. Voit täydentää osaamistasi suorittamalla osia eri alan tutkinnoista, esim. liiketoiminnan ja esimiestyön ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tiimityö- ja asiakaspalveluhenkisyys
  • Halu toimia alan asiantuntijana ja seurata oman alan kehitystä
  • Joustavuus

Työllistyminen

Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä kuntien ja kaupunkien ruokapalveluyksiköissä, esim. keskuskeittiöissä, monipalvelukeskuksissa, terveyskeskuksissa ja sairaaloissa sekä henkilöstö- ja lounasravintoloissa.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1,5 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päivä-monimuotokoulutus | verkkopainotteinen | Järvenpää Sibeliuksenväylä

Koulutus alkaa 13.1.2022.
Opinnot toteutetaan monimuotoisesti pääasiassa verkko-opintoina työn ohessa. Opintojen tukena käytetään Pinja-oppimisympäristöä. Koulutusta on torstaisin klo 14.30–16.00.

Tutkinnon osat ja alustavat koulutusajankohdat (lisäksi erikseen sovittuja ohjaustapaamisia sekä mahdollisesti lähikoulutusta oppilaitoksessa):

  • Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä (5 x): 13.1.2022, 27.1.2022, 17.2.2022, 10.3.2022, 31.3.2022.
  • Päiväkoti- tai kouluikäisten eritysruokavalioiden toteuttaminen ja nuorten tai työikäisten eritysruokavalioiden toteuttaminen (2–3 x): 21.4.2022, 12.5.2022, 31.5.2022
  • Ikääntyvien eritysruokavalioiden toteuttaminen (2–3 x): 18.8.2022, 8.9.2022, 29.9.2022
  • Ravitsemushoidon toteuttaminen hoivaympäristössä sekä Erityisruokavaliotuotteiden- ja palvelujen kehittäminen: Toteutus erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Valmiudet

Hakijalla tulee olla ravintola- ja catering-alan (kokki) perustutkinto suoritettuna tai vastaavat riittävän laajat tiedot ja taidot työelämästä.

Työpaikka

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, joka on yksi oppimisympäristöistäsi.

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan opettajan haastattelussa.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Anna-Maria Vaajoensuu

Opettaja

+358 503 305 439

anna-maria.vaajoensuu@keuda.fi

Toimipiste

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla