Koulutukset / Humanistiset ja taidealat /

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Lisää suosikkeihin
Ammattitutkinnot

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Sukella syvemmälle teatteri- ja esitystekniikan maailmaan!

Esitys- ja teatteritekniikan ammattilaisena tunnet alan toimintaympäristön ja työskentelet joko itsenäisesti tai osana moniammatillista työryhmää. Hallitset asiakaslähtöisen tuotantoprosessin ja osaat huomioida erityyppisten tuotantoympäristöjen erityispiirteet. Hyödynnät työssäsi valo-, video ja äänitekniikan eri osa-alueita monipuolisesti.

Keudassa teet asiakaslähtöisiä projekteja jo opiskeluvaiheessa. Opetuksen sisältöinä on mm. esitystekniikan käyttö, ripustustyö, videomäppäys, esitystekniset tietoverkot sekä sähkö- ja työturvallisuus. Voit syventää osaamistasi esimerkiksi teatteri-, tapahtuma- tai äänituotannon tehtäviin. Lähiopetus on enimmäkseen Keuda-talon Kerava-salissa. Käytössä on nykyaikaiset välineet ja alalla yleisesti käytössä olevat ohjelmistot.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos olet jo käynyt alan perustutkinnon tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä sekä työskentelet jo alalla tällä hetkellä.

Alalle työllistyminen vaatii yrittäjämäistä otetta. Tämän tutkinnon käytyäsi voit työskennellä esimerkiksi teatteri- ja tapahtumatuotannoissa, tapahtuma-alan yrityksissä osana tiimiä, oopperassa, teattereissa, kulttuuritaloissa tai palvelun tuottajana freelancerina. Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi valo- tai äänimies, miksaaja tai tekninen avustaja.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Opinnot toteutetaan päivä-monimuotokoulutuksena, joka sisältää alan työpaikalla järjestettävää koulutusta, projekteja, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta. Lähiopetusta on klo 10–15, noin 2–3 päivänä kuukaudessa pääasiassa Keuda-talolla Keravalla. Osa lähiopetuksesta voi olla myös Järvenpään Wärtsilänkadun toimipisteessä. Projekteihin liittyvää opiskelua voi olla myös muina aikoina. Koulutuksessa otamme huomioon tutkinnon tavoitteet ja työelämän ajankohtaiset tarpeet.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Voinko hakea tähän koulutukseen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki. Ennen kuin täytät hakulomakkeen, varmista että sinulla on koulutuksen vaatima alan työ- tai harjoittelupaikka. Lisäksi sinulla tulee olla aiempia opintoja tai työkokemusta teatteri- ja esitystekniikan alalta. Suomen kielen taitosi tulee olla riittävällä tasolla tutkinnon suorittamiseen. Opettaja tekee lopullisen arvioin kielitaidon riittävyydestä haastattelussa.

Maksaako tämä koulutus?

Koko tutkinnon opiskelumaksu on 400 euroa. Opiskelumaksu laskutetaan kahdessa erässä koulutuksen alettua. Mikäli suoritat yksittäisiä tutkinnon osia, opiskelumaksu on 100 euroa tutkinnon osaa kohden. Oppivelvollisilta ei peritä opiskelumaksua, eikä muita maksuja.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Vänttilä Pirkko

Opinto-Ohjaaja

+358 401 744 577

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)

Aalto Timo

Opettaja

+358 505 018 487

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Toimipiste

Keskikatu 3, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla