Koulutukset / Humanistiset ja taidealat /

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Lisää suosikkeihin

Sukella syvemmälle teatteri- ja esitystekniikan maailmaan!

Esitys- ja teatteritekniikan ammattilaisena tunnet alan toimintaympäristön ja työskentelet joko itsenäisesti tai osana moniammatillista työryhmää. Hallitset asiakaslähtöisen tuotantoprosessin ja osaat huomioida erityyppisten tuotantoympäristöjen erityispiirteet. Hyödynnät työssäsi valo-, video ja äänitekniikan eri osa-alueita monipuolisesti.

Keudassa teet asiakaslähtöisiä projekteja jo opiskeluvaiheessa. Opetuksen sisältöinä on mm. esitystekniikan käyttö, ripustustyö, videomäppäys, esitystekniset tietoverkot sekä sähkö- ja työturvallisuus. Voit syventää osaamistasi esimerkiksi teatteri-, tapahtuma- tai äänituotannon tehtäviin. Lähiopetus on enimmäkseen Keuda-talon Kerava-salissa. Käytössä on nykyaikaiset välineet ja alalla yleisesti käytössä olevat ohjelmistot.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Itsenäinen ja vastuullinen työote
  • Tiimityöskentelytaidot
  • Teknisten ja ilmaisullisten taitojen soveltaminen tuotannoissa

Työllistyminen

Alalle työllistyminen vaatii yrittäjämäistä otetta. Voit työskennellä esimerkiksi teatteri- ja tapahtumatuotannoissa, tapahtuma-alan yrityksissä osana tiimiä, oopperassa, teattereissa, kulttuuritaloissa tai palvelun tuottajana freelancerina. Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi valo- tai äänimies, miksaaja tai tekninen avustaja.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päivä-monimuotokoulutus | Kerava Keskikatu

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, projekteja, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Lähiopetusta on klo 10-15, noin 2-3 päivänä kuukaudessa pääasiassa Keravalla. Osa lähiopetuksesta voi olla myös Järvenpään Wärstilänkadun toimipisteessä. Projekteihin liittyvää opiskelua voi olla myös muina aikoina. Koulutuksessa otamme huomioon tutkinnon tavoitteet ja työelämän ajankohtaiset tarpeet.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

 

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, jonka opettaja arvioi haastattelussa.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työ- tai harjoittelupaikkaa, joka on yksi oppimisympäristöistäsi.

Tämä tutkinto edellyttää aiempia opintoja tai työkokemusta teatteri- ja esitystekniikan alalta.

Kustannukset

Koko tutkinnon opiskelumaksu on 400 euroa.

Mikäli suoritat yksittäisiä tutkinnon osia, opiskelumaksu on 100 euroa tutkinnon osaa kohden.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Vänttilä Pirkko

Opinto-ohjaaja

+358401744577

pirkko.vanttila@keuda.fi

Aalto Timo

Opettaja

+358505018487

timo.aalto@keuda.fi

Toimipiste

Keskikatu 3, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla