Koulutukset / Terveys- ja hyvinvointialat /

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto (150 osp)

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja

Lisää suosikkeihin
Ammattitutkinnot

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto (150 osp)

Ole tukena ja kannustajana eri ikäisille lapsille ja nuorille!

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajana teet tärkeää kasvatus- ja ohjaustyötä lasten ja nuorten parissa. Opastat ja avustat oppilaita koulunkäynnissä ja välitunneilla sekä toimit opettajan työparina. Vietät aamupäivät luokassa ja iltapäivät läksykerhossa tai iltapäiväkerhossa. Viihdyt monikulttuurisessa ympäristössä.

Keudassa opiskelet joustavasti ja työelämälähtöisesti. Ammattitaitoiset opettajamme tukevat sinua kehittymään ammatissasi. Pääset jo opintojen aikana verkostoitumaan ja tekemään yhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tähän ammattitutkintoon voit hakea, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa työkokemusta alalta. Koulutuksessa osaamista hankitaan työpaikalla koulutus- tai oppisopimuksen avulla, mutta sinulla ei välttämättä tarvitse olla alan työ- tai harjoittelupaikkaa vielä hakeutumisvaiheessa.

Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä peruskouluissa, erityiskouluissa sekä toisen asteen oppilaitoksissa. Alalle työllistyminen edellyttää vastuullisuutta, joustavuutta ja hyviä vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää puolesta vuodesta vuoteen. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Opinnot toteutetaan ilta-monimuotokoulutuksena. Lähiopetusta on pääsääntöisesti tiistai-iltaisin klo 16.30-19.45. Seuraava toteutus alkaa 10.10.2022, mutta opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Voinko hakea tähän koulutukseen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki. Koulutukseen hakeutuminen ei edellytä alan perustutkintoa tai työkokemusta alalta. Koulutuksessa osaamista hankitaan alan työpaikalla koulutus- tai oppisopimuksen avulla, mutta jos et vielä ole alan töissä, autamme tarvittaessa koulutussopimuspaikan hankkimisessa.

Ennen kuin täytät hakulomakkeen, varmista että täytät tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Sinun tulee esittää rikostaustaote, mikäli työskentelet koulutuksen aikana alaikäisten parissa työpaikalla, jossa vaaditaan rikostaustaotteen esittämistä. Suomen kielen taitosi tulee olla riittävällä tasolla tutkinnon suorittamiseen. Opettaja tekee lopullisen arvioin kielitaidon riittävyydestä haastattelussa.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Koskinen Johanna

Opettaja

+358 504 723 929

Tuusula, Kirkkotie 31

Haatanen Paula

Opinto-Ohjaaja

+358 401 744 531

Tuusula, Kirkkotie 31

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Toimipiste

Keskikatu 3, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla