Koulutukset / Palvelualat /

Kuljetusalan ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Kuljetusalan ammattitutkinto (150 osp)

Lisää suosikkeihin
Ammattitutkinnot

Kuljetusalan ammattitutkinto (150 osp)

Syvennä osaamistasi kuljetusalan ammattitutkinnolla!

Kuljetusalan ammattilaisena tunnet ajoneuvosi kuin omat taskusi ja pärjäät tien päällä turvallisesti kelillä kuin kelillä. Ammattitaitoosi kuuluu ajoneuvon kuljetus, kuormaaminen ja kuormankäsittely. Tunnet luvat, lait ja säädökset, hallitset ajamiseen liittyvän tietotekniikan, asiakaspalvelutaidot ja osaat ajaa huolellisen ennakoivasti yllättävissäkin olosuhteissa. Tutkinnon suorittaneena voit toimia myös työnjohdollisissa tehtävissä.

Keudassa opiskelet joustavasti, mikä tarkoittaa sitä, että aiempi alan osaamisesi tullaan huomioimaan eduksesi. Pääset opiskeluaikana mukaan luokka-, halli- sekä ajo-opetukseen kokeneiden opettajien opastuksella. Pääset myös verkostoitumaan muiden alan ammattilaisten kanssa.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos sinulla on jo raskaan ajoneuvon ammattikuljettajan työkokemusta ja työskentelet alalla tällä hetkellä. C-ajo-oikeus on perusedellytys opintojen aloittamiselle. Muista hakuedellytyksistä kerrotaan tarkemmin sivun lopussa.

Tutkinnosta valmistuttuasi voit toimia kuljettajana erityistä osaamista vaativissa tehtävissä esim. erikoiskuljetuksissa, säiliökuljetuksissa tai asennuskuljetuksissa. Sinulla on myös valmiudet toimia työnjohdollisissa tehtävissä korjaamoilla ja terminaaleissa.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää vuoden. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Opinnot toteutetaan ilta-monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetusta on korkeintaan neljänä iltana viikossa (klo 14-20).

Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Voinko hakea tähän koulutukseen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki. Ennen kuin täytät hakulomakkeen, varmista että sinulla on koulutuksen vaatima alan työpaikka. Sinulla tulee olla C-ajo-oikeus ja työkokemusta raskaan ajoneuvon ammattikuljettajana. Työnjohdon osaamisalalla edellytetään lisäksi tuntemusta terminaalien logistiikasta tai korjaamoiden toiminnasta. Tätä tutkintoa voi opiskella vain, jos täytät tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ja sinulla on CE-ajo-oikeuteen vaadittava terveydentila. Ennen valintaa tarkistamme ajokorttiotteesta, että sinulla on ammattikuljettajalle soveltuva ajohistoria. Lisäksi suomen kielen taitosi tulee olla riittävällä tasolla tutkinnon suorittamiseen. Opettaja tekee lopullisen arvioin kielitaidon riittävyydestä ja muiden edellytysten täyttymisestä haastattelussa.

Maksaako tämä koulutus?

Opiskelumaksu on 300 euroa. Opiskelumaksu laskutetaan kahdessa erässä koulutuksen alettua. Oppivelvollisilta ei peritä opiskelumaksua, eikä muita maksuja.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Roininen Sari

Opettaja

+358 401 745 552

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla