Koulutukset / Humanistiset ja taidealat /

Kuvataiteen syventävä linja

Kansanopistokoulutus

Kuvataiteen syventävä linja

Pekka Halosen akatemian kansanopisto

Lisää suosikkeihin

Kuvataiteen syventävä linja – opiskelua ammattitaiteilijoiden johdolla ja itsenäisesti

Hakuaika

15.3. – 1.8.2021

Koulutusaika

23.8. – 10.12.2021

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Kuvataiteen syventävä linja tarjoaa vuosittain uudistuneita opetussisältöjä! Syksyn 2021 opetustarjonta soveltuukin uusien opiskelijoiden lisäksi myös aiemmin Pekka Halosen akatemian kansanopistossa tai Syventävällä linjalla opiskelleille.

15 viikkoa kestävä, kuvataiteeseen keskittyvä kansanopistolinja on tarkoitettu niille, joilla on jo perustiedot kuvan tekemisestä, taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muille edistyneille tekijöille. Linja soveltuu työelämästä taukoa pitäville, eläkkeellä oleville sekä kuvataidetta aiemmin opiskelleille ja harrastaneille.

Kuvataiteen syventävä linja luo erilaisen kuvataideopetuksen tason työväen- ja kansalaisopistojen ja toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin. Linjan tavoitteena on keskittyä työskentelemään ammattitaiteilijoiden ohjauksessa ja näin syventää omaa, henkilökohtaista kuvallista ilmaisua ja ajattelua. Opetus on yksilöllistä ja ohjaa itsenäiseen työskentelyyn ja valintojen tekemiseen.Opintojen kuluessa ja päätteeksi annettavan palautteen tavoitteena on tukea ja rohkaista itsenäistä työskentelyä ja kuvallisen ajattelun selkiytymistä.

Kokopäiväiset opinnot tutustuttavat erilaisiin kuvan tekemisen tapoihin

Linja koostuu kursseista joiden tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallisen ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Opinnoissa tutustutaan erilaisiin kuvan tekemisen tapoihin ja maalauksen tekniikoihin. Kuvanveiston opetus jakautuu kahteen erilaiseen opetusjaksoon ja työmenetelmään. Opintosuunnitelmaan sisältyy myös taidegrafiikan jakso. Tarkemmat kurssikuvaukset löydät opetussuunnitelmasta joka on tulostettavissa ja luettavissa ohessa.

Opiskelu on kokopäiväistä. Päivittäinen työskentely opettajan ohjauksessa klo 9.30-14.30 (kuvanveisto -15.15 asti). Tämän jälkeen opiskelijat voivat työskennellä itsenäisesti iltaan saakka. Syysloma on viikolla 43.

 

Hakeminen ja opiskelijavalinnat

Hakuaika on 15.3.-1.8.2021.

Hae koulutukseen tältä sivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella,  joka on auki hakuajan. Liitä hakulomakkeeseen mukaan kolme kuvaa viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, jne.).

Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Hakemuksen ja kuvaliitteiden tulee olla perillä hakuajan loppuun mennessä.

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta kirjeitse sekä sähköpostilla kahden viikon kuluttua hakemuksen saapumisesta. Kesä-heinäkuussa saapuneet hakemukset käsitellään viikolla 31 ja opiskelijavalinnasta ilmoitetaan viimeistään viikolla 32. Koulutukseen hakeminen on sitovaa. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot

Kustannukset

Opiskelu on maksullista (75 euroa / vko). Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa.

Opintomaksuun sisältyy päivittäin lämmin ateria. Materiaalit opiskelija maksaa itse. Näyttelykäynnit, sekä piirustus- ja maalausretket eivät sisälly opintomaksuun. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin.

Pekka Halosen akatemiassa on vuokrattavana kahden hengen huoneita (huoneessa suihku, wc, jääkaappi) pääkaupunkiseudun  ja Keski-Uudenmaan ulkopuolella asuville. Vuokraan voi hakea asumistukea.

Peruutusehdot

Neljä viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % ensimmäisen kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään ensimmäisen kuukauden opintomaksu sekä peruutusmaksu 50 €.

 

Millaista opiskelu on?

”Opetuksen taso on  erittäin korkealuokkaista ja kukin opintojakso ja tehtävänannot ovat aina tarkkaan harkittuja. Kukin opettaja on antanut oman persoonansa kautta rikkaan lisän opetukseen ja mahdollistanut näkemään laaja-alaisesti erilaisia tekniikoita ja tapoja tehdä taidetta. Intensiivinen työskentely yhdessä nerokkaiden tehtävänantojen kanssa on saanut aikaan useita löytöjä omaan ilmaisuun ja taiteen tekemiseen.”

”Jännitin aluksi miten pärjäisin, mutta yllätyin oppilaitoksen lämpimästä ja kannustavasta ilmapiiristä. Vieläkin ihmettelen, miten paljon opin.”

Hakulomake Opetussuunnitelma

Kysy lisää!

Kousa Pia

Opettaja

+358401745488

pia.kousa@keuda.fi

Dahlsten Marjo

Koulutusassistentti

+358503099649

marjo.dahlsten@keuda.fi

Toimipiste

Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla