Koulutukset / Humanistiset ja taidealat /

Kuvataiteen syventävä linja

Kansanopistokoulutus

Kuvataiteen syventävä linja

Pekka Halosen akatemian kansanopisto

Lisää suosikkeihin
Kansanopistokoulutus

Kuvataiteen syventävä linja

Hakuaika

14.3. – 27.5.2022

Hakuaika päättynyt, mutta hakemuksen voi edelleen jättää varasijoille.

Koulutusaika

22.8. – 9.12.2022

Kuvataiteen syventävä linja – opiskelua ammattitaiteilijoiden johdolla ja itsenäisesti

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Kuvataiteen syventävän linjan opetussisällöt uudistuvat vuosittain. Syksyn 2022 opetustarjonta soveltuu uusien opiskelijoiden lisäksi myös aiemmin Pekka Halosen akatemian kansanopistossa tai Syventävällä linjalla opiskelleille.

15 viikkoa kestävä, kuvataiteeseen keskittyvä kansanopistolinja on tarkoitettu niille, joilla on jo perustiedot kuvan tekemisestä, kuvataidetta aiemmin opiskelleille ja harrastaneille, taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muuten edistyneille tekijöille. Linja soveltuu kuvataiteen jatko-opintoja suunnitteleville aikuisille, opiskelusta tai työelämästä taukoa pitäville sekä eläkkeellä oleville.

Kuvataiteen syventävä linja luo erilaisen kuvataideopetuksen tason työväen- ja kansalaisopistojen ja toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin. Linjan tavoitteena on keskittyä työskentelemään ammattitaiteilijoiden ohjauksessa ja näin syventää omaa, henkilökohtaista kuvallista ilmaisua ja ajattelua. Opetus on yksilöllistä ja ohjaa itsenäiseen työskentelyyn ja valintojen tekemiseen. Opintojen kuluessa ja päätteeksi annettavan palautteen tavoitteena on tukea ja rohkaista itsenäistä työskentelyä ja kuvallisen ajattelun selkiytymistä.

Kokopäiväiset opinnot tutustuttavat erilaisiin kuvan tekemisen tapoihin

Linja koostuu opintojaksoista joiden tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallisen ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Tarkemmat opintokuvaukset löydät opetussuunnitelmasta joka on tulostettavissa ja luettavissa ohessa.

Opiskelu on kokopäiväistä. Päivittäinen työskentely opettajan ohjauksessa klo 9.30-14.30 (kuvanveisto -15.15 asti). Tämän jälkeen opiskelijat voivat työskennellä itsenäisesti iltaan saakka. Syysloma on viikolla 43.

Hakeminen ja opiskelijavalinnat

Hakuaika on 14.3. – 27.5.2022.

Hakuaika päättynyt, mutta hakemuksen voi edelleen jättää varasijoille

Hae koulutukseen tältä sivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Liitä hakulomakkeeseen mukaan kolme kuvaa viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, jne.). Kuvaliitteiden tiedostomuodon tulee olla jpg, tiff tai pdf.

HUOM. Käsittelemme ainoastaan kuvaliitteineen saapuneet hakemukset. Kesä-heinäkuussa saapuneet hakemukset käsitellään viikolla 31 ja hakijoille ilmoitetaan opiskelijavalinnasta viimeistään viikolla 32.

Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Ilmoitamme opiskelijavalinnasta kirjeitse sekä sähköpostilla.

Koulutukseen hakeminen on sitovaa. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot.

Kustannukset

Opiskelu on maksullista (85 euroa / vko).

Opintomaksuun sisältyy päivittäin lämmin ateria ja päiväkahvi. Materiaalit opiskelija maksaa itse. Oppilaitoksen kautta saatavista materiaaleista peritään maksuja. Näyttelykäynnit sekä piirustus- ja maalausretket eivät sisälly opintomaksuun.

Opintomaksujen alentamiseksi on mahdollista hakea harkinnanvaraista opintoseteliavustusta. Avustuksen suuruus riippuu avustukseen oikeutettujen hakijoiden määrästä sekä oppilaitokselle myönnetyn määrärahan suuruudesta.

Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin.

Pekka Halosen akatemiassa on vuokrattavana kahden hengen huoneita (huoneessa suihku, wc, jääkaappi) pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan ulkopuolella asuville. Vuokraan voi hakea asumistukea.

Peruutusehdot

Neljä viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % ensimmäisen kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään ensimmäisen kuukauden opintomaksu sekä peruutusmaksu 50 €

 

Millaista opiskelu on?

”Opetuksen taso on  erittäin korkealuokkaista ja kukin opintojakso ja tehtävänannot ovat aina tarkkaan harkittuja. Kukin opettaja on antanut oman persoonansa kautta rikkaan lisän opetukseen ja mahdollistanut näkemään laaja-alaisesti erilaisia tekniikoita ja tapoja tehdä taidetta. Intensiivinen työskentely yhdessä nerokkaiden tehtävänantojen kanssa on saanut aikaan useita löytöjä omaan ilmaisuun ja taiteen tekemiseen.”

”Jännitin aluksi miten pärjäisin, mutta yllätyin oppilaitoksen lämpimästä ja kannustavasta ilmapiiristä. Vieläkin ihmettelen, miten paljon opin.”

Hakijan tärkeät linkit

Hakulomake Opetussuunnitelma

Kysy lisää!

Kousa Pia

Opettaja

+358 401 745 488

pia.kousa@keuda.fi

Tuusula Kansanopistontie 60 (Pekka Halonen akatemia)

Dahlsten Marjo

Koulutusassistentti

+358 503 099 649

marjo.dahlsten@keuda.fi

Tuusula Kansanopistontie 60 (Pekka Halonen akatemia)

Toimipiste

Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Jaa sivu

Tulosta sivu

Kysy lisää hakemisesta

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi

Ajankohtaista alalla