Koulutukset / Palvelualat /

Maahanmuuttajille Ravintola- ja cateringalan pt, tutkinnon osia

Perustutkinnot Työvoimakoulutus

Maahanmuuttajille Ravintola- ja cateringalan pt, tutkinnon osia

Työvoimakoulutus nro 702180

Lisää suosikkeihin

Työllisty ravintola- ja catering-alalle!

Koulutus alkaa: 10.1.2022

Hakuaika päättyy: 30.11.2021

Koulutus soveltuu ravintola- ja catering-alasta kiinnostuneille tai alalla jo työskennelleille maahanmuuttajille. Työskentely alalla edellyttää hyvää terveyttä.

Koulutuksen aikana voi suuntautua tarjoilutehtäviin opiskelemalla esim. asiakaspalvelua ja myyntiä sekä annosruokien ja juomien tarjoilua. Kokin tehtäviin suuntaudutaan valitsemalla esimerkiksi lounasruokien valmistusta, annosruokien valmistusta tai ruoanvalmistusta suurtaloudessa.

Opiskelija työllistyy koulutuksen jälkeen ravintola- ja catering-alan tehtäviin tai saa valmiuksia jatkaa opintojaan myöhemmin koko perustutkintoon.

Sisältö

Koulutusaika on 10.1.2022 – 30.6.2023 (n. 1,5 vuotta). Opetus tapahtuu suomen kielellä. Kielitaito varmistetaan tarvittaessa.

Koulutuksen aikana suoritetaan osia ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta sekä opiskeluvalmiuksia parantavia opintoja, kuten tieto- ja viestintätekniikkaa, matematiikkaa, englantia, työelämätaitoja ja suomen kieltä. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti aiemman työhistorian ja oman kehittämissuunnitelman perusteella.

Ravintola- ja catering-ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ravintolasalissa, ravintola- ja suurkeittiöissä, kahviloissa ja tapahtumissa.

Tarjoilija

Mahdolliset tutkinnon osat:

 • Ravitsemispalveluissa toimiminen
 • Asiakaspalvelu ja myynti
 • Annosruokien ja juomien tarjoilu

Tutkinnon osia suorittanut osaa mm.

 • toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
 • toimia anniskelutehtävissä
 • esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.

Kokki

Mahdolliset tutkinnon osat:

 • Ravitsemispalveluissa toimiminen
 • Lounasruokien valmistus
 • Annosruokien valmistus

Tutkinnon osia suorittanut osaa mm.

 • toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoiss
 • valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa sekä tunnistaa yleisimmät erityisruokavaliot
 • laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä työssäoppimisena. Pandemiatilanteen huonontuessa voidaan siirtyä kokonaan tai osittain etäopetukseen.
Koulutusta järjestetään suuntaumisesta riippuen joko Järvenpäässä tai Keravalla.

Hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus TE-palveluiden sivuilla. Löydät linkin tältä sivulta. TE-palveluiden sivuilla on tarkempi hakuohjeistus.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Perustele siis hakemuksesi huolellisesti. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, kutsu haastatteluun lähetetään postitse. Haastattelut toteutetaan 10.12.2021. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Valintapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle kirjallisesti.

Koulutuksen aikaiset etuudet

Lisätietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuisuuksista saat TE-toimistostasi tai TE-palveluiden valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-17.00.)

Hakeutuminen TE-palveluiden sivuilta

Kysy lisää!

Marketta Yliniemi

Opettaja

+358 503 643 559

marketta.yliniemi@keuda.fi

Anne Hakala

Koulutusassistentti

+358 504 150 655

anne.hakala@keuda.fi

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla