Koulutukset / Terveys- ja hyvinvointialat /

Maahanmuuttajille suunnattu hoiva-avustajakoulutus (60 osp)

Perustutkinnot Boostia työuralle Jotpa-koulutuksilla

Maahanmuuttajille suunnattu hoiva-avustajakoulutus (60 osp)

Kaksi tutkinnon osaa Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot Boostia työuralle Jotpa-koulutuksilla

Maahanmuuttajille suunnattu hoiva-avustajakoulutus (60 osp)

Tule opiskelemaan hoiva-avustajaksi!

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka haluavat työskennellä sosiaali- ja terveysalalla. Opintoihin sisältyy opiskeluvalmiuksia tukevia ja suomen kielen opintoja. Tärkeä osa koulutusta on työpaikalla tapahtuva oppiminen.

Hoiva-avustajan työssä pääset auttamaan, kohtaamaan ja ohjaamaan erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Pääset auttamaan arjen asioissa kuten peseytymisessä, pukemisessa, ruokailussa, liikkumisessa ja kommunikoinnissa. Voit työskennellä ikääntyneiden ja vammaisten palvelu- ja hoivakodeissa sekä lasten kasvatustehtävissä päiväkodeissa.

Hoiva-avustajan koulutuksessa suoritat kaksi tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta:

Hoiva-avustajaopintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus työllistyä hoiva-avustajan tehtäviin tai voit jatkaa opintojasi lähihoitajaksi suorittamalla koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (180 osp), mikäli opiskeluvalmiutesi ovat riittävät.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Koulutus kestää noin 1–2 vuotta.

Voit opiskella päivä-monimuotokoulutuksessa seuraavissa Keudan toimipisteissä.

Toimipiste

Kirkkotie 31, Tuusula Lopentie 20, Nurmijärvi Lukkarinpolku 2, Mäntsälä

Lisäksi tarjolla on ukrainalaisille suunnattu päivä-monimuotokoulutus Mäntsälän Lukkarinpolulla. Koulutuksen seuraava aloitus on tammikuussa 2024. Opiskelua on suunnitelman mukaisesti päivittäin klo 8.30–14.30 välisenä aikana. Tarkempi opiskelusuunnitelma jaetaan opintojen alussa.

Edellytykset opiskelulle

Tutkinnon osat kuuluvat sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, joten opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Sinun tulee esittää rikostaustaote opintojen alkaessa.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen logo

Miten haen?

Hoiva-avustajakoulutukseen on jatkuva haku auki. Kysy lisää opettajalta.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Kysy lisää!

Perokorpi Jenna

Tuntiopettaja päätoiminen

+358405292194

Mäntsälä, Lukkarinpolku 2

Asunmaa Merja

Opettaja

+358504419909

Tuusula, Kirkkotie 31

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ajankohtaista alalla