Koulutukset / Terveys- ja hyvinvointialat /

Maahanmuuttajille suunnattu hoiva-avustajakoulutus (60 osp)

Perustutkinnot

Maahanmuuttajille suunnattu hoiva-avustajakoulutus (60 osp)

Kaksi tutkinnon osaa Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot

Maahanmuuttajille suunnattu hoiva-avustajakoulutus (60 osp)

Vahva startti hoiva-avustajaksi!

Hoiva-avustajana teet ihmisläheistä työtä moniammatillisessa ympäristössä suunnitelmallisesti, tavoitteellisesti ja dokumentoiden. Työn ytimessä on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaaminen, ohjaaminen ja auttaminen. Tehtäviisi kuuluu kokonaisvaltainen arjen askareissa auttaminen mm. peseminen, pukeminen, ravitsemus, liikkuminen ja kommunikoinnissa avustaminen.

Keudassa tarjoamme laadukasta hoiva-avustajan koulutusta ajanmukaisissa oppimisympäristöissä. Meillä opiskelet työelämälähtöisesti ja sinulla on mahdollisuus monipuoliseen työpaikalla oppimiseen. Saat tukea yksilölliseen oppimiseen ja työllistymiseen. Pääset mukaan työelämäprojekteihin, opintokäynneille erilaisiin työpaikkoihin sekä alan verkostoihin.

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka haluavat työskennellä sosiaali- ja terveysalalla. Opintoihin sisältyy opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja ja suomen kielen opintoja.

Hoiva-avustajan koulutuksessa suoritat nämä kaksi tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta:

Hoiva-avustajaopintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa opintojasi lähihoitajaksi suorittamalla koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (180 osp).

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää kaksi vuotta.

Opinnot toteutetaan päiväkoulutuksena. Lähiopiskelua on suunnitelman mukaisesti vaihtelevasti päivittäin klo 8-16 Keudan Kirkkotien toimipisteessä Tuusulassa. Seuraava aloitusmahdollisuus on tammikuussa 2023. Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella.

Toimipiste

Kirkkotie 31, Tuusula

Edellytykset opiskelulle

Hoiva-avustajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino, fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Opiskelijoiden tulee esittää rikostaustaote opintojen alkaessa.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 200 €) ja työkengistä (n. 50 €).

Miten haen?

Tähän tutkintoon on jatkuva haku auki.

Kysy lisää!

Laine Tuija

Opettaja

+358 504 150 859

Tuusula, Kirkkotie 31

Hollmén Johanna

Tuntiopettaja päätoiminen

+358 401 454 918

Tuusula, Kirkkotie 31

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ajankohtaista alalla