Koulutukset / Maa- ja metsätalousalat (myös puutarha-ala) /

Maatalousalan ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Maatalousalan ammattitutkinto (150 osp)

Maatalouskonehuoltaja

Lisää suosikkeihin
Ammattitutkinnot

Maatalousalan ammattitutkinto (150 osp)

Koneiden huoltaja korjaa ja kunnostaa!

Maatalouskonehuoltajana toimit traktoreiden, maatalous- tai karjatalouskoneiden asennus-, huolto- ja korjaustöissä. Opastat ja neuvot asiakkaita, tunnistat koneissa olevat viat ja osaat määrittää varaosa- ja korjaustarpeen. Teet hankinnat ja myyt varaosia, ylläpidät varaosa- ja tarvikevarastoa ja hoidat varastokirjanpidon. Toimit taloudellisesti ja laatujärjestelmien mukaisesti, turvallisia työtapoja noudattaen sekä ympäristön huomioon ottaen.

Lähiopetuksen oppimisympäristönä toimii Keuda Saaren kartanon Valtra huolto. Keudassa tarjoamme monipuolisen oppimisympäristön, jossa pääset työskentelemään moderneilla koneilla ja laitteilla. Korostamme työpaikalla tapahtuvaa oppimista, joten opit tekemään työtehtävät käytännössä jo opiskeluvaiheessa. Meillä voit hankkia myös koneiden ilmastointilaitteiden asennuksessa ja huollossa vaadittavan kylmäalan pätevyyden.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos olet jo käynyt alan perustutkinnon tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä sekä työskentelet jo alalla tällä hetkellä. Maatalousalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia traktoreiden ja maatalous- tai karjatalouskoneiden asennus-, huolto- ja korjaustöissä joko yrittäjänä, yrityksen palveluksessa tai merkkihuollossa.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Keudassa on tällä hetkellä tarjolla maatalousteknologian hyödyntämisen osaamisala.

Opinnot toteutetaan päivä-monimuotokoulutuksena. Koulutus sisältää päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta keskimäärin 4-5 pv/kk (pääsääntöisesti ma-to), muutoin oppiminen tapahtuu työpaikalla. Opintoja täydennetään verkko-opinnoilla ja etätehtävillä. Koulutuksen seuraava aloitus on 10.8.2022, mutta aloitus voidaan sopia joustavasti.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Voinko hakea tähän koulutukseen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki. Ennen kuin täytät hakulomakkeen, varmista että sinulla on koulutuksen vaatima alan työpaikka. Lisäksi sinulla tulee olla käytynä maatalousalan perustutkinto tai sitä vastaavat työelämässä hankitut tiedot ja taidot. Maatalousalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle. Suomen kielen taitosi tulee olla riittävällä tasolla tutkinnon suorittamiseen. Opettaja tekee lopullisen arvioin kielitaidon riittävyydestä haastattelussa.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton. Saaren kartanon toimipisteessä on asuntola, josta voi anoa asuntolapaikkaa lähipäiville.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

El Haouzi Minna

Opettaja

+358 504 150 877

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Sundström-Varjonen Susan

Opinto-ohjaaja

+358 504 419 930

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Toimipiste

Saaren kartano, Mäntsälä

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla