Koulutukset / Maa- ja metsätalousalat (myös puutarha-ala) /

Maatalousalan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot

Maatalousalan perustutkinto (180 osp)

Eläintenhoitaja | maaseutuyrittäjä

Lisää suosikkeihin

Käytännön työtä eläinten ja luonnon parissa!

Keudassa voit opiskella elänteinhoitajaksi, maatilatalouden maaseutuyrittäjäksi tai maatalousteknologian maaseutuyrittäjäksi.

Tekemällä oppii parhaiten, ja pääset tuottamaan erilaisia palveluita asiakkaille jo opiskeluaikana. Keudasta löytyvät mm. ajanmukaiset koneet ja laitteet, opetusmaatila, navetta, pieneläinhoitola, koirahoitola, Valtra-huolto ja Kantrisoppi-myymälä. Pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan messuja ja tapahtumia sekä opintoretkille niin kotimaahan kuin ulkomaille.

Eläintenhoitaja

Eläintenhoitajana hoidat ja kasvatat eläimiä eläintenhoitoalan yrityksissä. Vastaat eläinten hyvinvoinnista ja tunnet voimassa olevat hoitoalan säädökset ja asetukset. Sinulla on laajat perustiedot eläinten elintoiminnoista, ravitsemuksesta, terveydenhoidosta ja perinnöllisyydestä.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Asiakaspalveluhenkisyys
  • Hyvä fyysinen ja henkinen kunto
  • Oma-aloitteisuus ja halu oppia

Työllistyminen

Eläintenhoitajan tutkinnon suorittaneena sinulla on valmiudet perustaa eläintenhoitoalan yritys tai toimia eläintenhoitajana maatilalla, lomittajana, kotieläinpuistossa, eläintarhassa, eläinhoitolassa, eläinkaupassa ja muissa alan yrityksissä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Maatilatalouden maaseutuyrittäjä

Maatilatalouden maaseutuyrittäjänä osaat työskennellä erilaisissa maaseutuyrityksissä. Ammattitaitosi koostuu kokonaisvaltaisesta maatilanhoitotyöstä, peltoviljelystä ja eläintenhoidosta. Hallitset työssäsi käytettävien laitteiden ja rakennusten huolto- ja kunnossapitotoimenpiteet. Valintasi mukaan hoidat tuotantoeläimiä, harjoitat metsätaloutta, palvelet asiakkaita, käytät ja suunnittelet yrityksesi tuotantoteknologiaa tai toimit rakennuttajana.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Asiakaspalveluhenkisyys
  • Hyvä fyysinen ja henkinen kunto
  • Oma-aloitteisuus ja halu oppia

Työllistyminen

Maatilatalouden maaseutuyrittäjänä voit työskennellä maaseutuyrittäjänä, lomituspalvelussa, maataloustarvikekaupassa, urakointipalvelussa sekä bioenergia- ja maisemanhoitopalveluja tarjoavissa yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Maatalousteknologian maaseutuyrittäjä

Maatalousteknologian maaseutuyrittäjänä hallitset kasvinviljely- ja urakointikoneiden huoltoon ja korjaukseen liittyvät työtehtävät. Hyödynnät tietotekniikkaa tuotannon suunnittelussa ja seurannassa. Osaat järjestää tuotannon kustannustehokkaasti, ympäristövastuullisesti ja työturvallisuusmääräysten mukaisesti.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Asiakaspalveluhenkisyys
  • Hyvä fyysinen ja henkinen kunto
  • Oma-aloitteisuus ja halu oppia

Työllistyminen

Maatalousteknologian maaseutuyrittäjänä voit toimia maaseutuyrittäjänä, maatalouskoneurakoitsijana, huoltokorjaamoyrittäjänä, bioenergia-alan yrittäjänä tai työntekijänä, maataloustarvikekaupassa ja erilaisissa maatiloille suunnatuissa palvelutehtävissä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan opintotarjonta Yhteishaku Tutustumispäivät

Kysy lisää!

Maja Jukka

Opinto-ohjaaja

+358504145678

jukka.maja@keuda.fi

Toimipiste

Saaren kartano, Mäntsälä

Jaa sivu

Tulosta sivu

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Maatilatalouden maaseutuyrittäjä | Maatalousteknologian maaseutuyrittäjä | Päiväkoulutus | Mäntsälä Saaren kartano

Lähiopetusta on maanantaisin 9.15-15.45, tiistaisin-torstaisin 8.15-15.45 ja perjantaisin 8.15-13.45. Opiskeluun kuuluu alan työpaikalla tapahtuvaa oppimista jaksoittain. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Tarkempaa tietoa saat yhteyshenkilöiltä.

Eläintenhoitaja | Päiväkoulutus | Mäntsälän Saaren kartano

Haku avataan seuraavan kerran tammikuussa 2022.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

 

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Maatalousalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia työvaatteista ja -jalkineista (n. 150 €) ja opintomatkojen matkakustannukset (retket vapaaehtoisia).

Ajankohtaista alalla