Koulutukset / Luonnontieteet /

Nuoren viljelijän kurssi, EU-kurssi (60 osp)

Perustutkinnot

Nuoren viljelijän kurssi, EU-kurssi (60 osp)

Kaksi tutkinnon osaa Maatalousalan perustutkinnosta

Lisää suosikkeihin

Valmiuksia ja uusia ideoita viljelijän ammattiin!

Nuoren viljelijän koulutus pyrkii ennen kaikkea antamaan valmiuksia ja uusia ideoita viljelijän ammattiin. Opit markkinoimaan ja hinnoittelemaan tuotteita ja palveluita, suunnittelemaan investointeja ja toimimaan taloudellisesti kannattavalla tavalla. Opit ymmärtämään maatalousalalla olennaisia tukijärjestelmiä.

Ennen opintojen alkua teemme sinulle henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jossa katsotaan aikaisempi osaamisesi ja se, mitä opintoja vielä on tarpeen ottaa koulutusvaatimuksen täyttämiseksi. Voit hakea ympäri vuoden ja aloittaa opinnot itsellesi parhaiten sopivaan aikaan.

Tilanpidon aloitustuen hakemisen kriteerit

Jotta tilanpidon aloittaessasi voit haet aloitustukea, sinulla tulee olla riittävä osaaminen. Vähimmäisvaatimuksena on:

  • tarkoituksenmukainen vähintään toisen asteen luonnonvara-alan tai muu vastaava koulutus tai
  • kolmen vuoden kokemus maataloudesta sekä
  • yritystoiminnan harjoittamisen kannalta tarkoituksenmukainen vähintään 20 opintoviikon/30 opinto- tai osaamispisteen koulutus. Koulutukseen pitää sisältyä 10 opintoviikon/15 opinto- tai osaamispisteen verran taloudellista koulutusta.

Miten ja missä voin opiskella?

Suoritettavat Maan kasvukunnon ja tuotantoympäristön hoitaminen (40 osp) ja Maaseutuyrittäminen (20 osp) ovat Maatalousalan perustutkinnon tutkinnon osia.

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää vuoden. Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Monimuotokoulutus | verkkokoulutus

Voit suorittaa opinnot verkko-opintoina aikaan ja paikkaan sitomatta. Tarjoamme myös lähiopeusta/etäopetusta, johon voit osallistua oman tarpeesi mukaan. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Muut työn edellytykset

Maatalousalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Maja Jukka

Opinto-Ohjaaja

+358 504 145 678

jukka.maja@keuda.fi

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi

Toimipiste

Saaren kartano, Mäntsälä

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla