Koulutukset / Valmistava ja yleissivistävä koulutus /

Startti suomen kieleen, koulutukseen ja työhön

Kansanopistokoulutus Tutkintoa edeltävä koulutus

Startti suomen kieleen, koulutukseen ja työhön

Paranna suomen kielen taitoasi

Lisää suosikkeihin
Kansanopistokoulutus Tutkintoa edeltävä koulutus

Startti suomen kieleen, koulutukseen ja työhön

Opiskelu- ja työllistymisvalmiuksia vahvistava kotoutumiskoulutus

Koulutus sopii kotoutumisajalla olevalle maahanmuuttajalle, joka tarvitsee suomen kielen ja viestintätaitojen vahvistamista sekä opinto- ja uraohjausta koulutukseen tai työelämään siirtymiseksi. Koulutus on maksuton ja koulutuksen tulee olla hyväksytty maahanmuuttajan kotoutumissuunnitelmaan.

Koulutusaika

Seuraavan alkeisryhmän koulutusaika on 2.10.2023 – 29.2.2024. Seuraavan jatkoryhmän aloitus ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutuksen lukujärjestys jaetaan opiskelijoille koulutuksen alettua. Kaikille koulutukseen valituille opiskelijoille ilmoitetaan tekstiviestillä tai sähköpostitse tarkemmat tiedot koulutuksen aloituksesta.

Opintojen sisältö

Koulutusta on neljänä arkipäivänä viikossa yhteensä 20 tuntia/viikko, pääasiassa maanantaista torstaihin.

Koulutuksessa on kaksi eri tasoista ryhmää:

  • Alkeisryhmässä suomen kielen lähtötaso on 0 ja tavoitetaso koulutuksen jälkeen vähintään A1.
  • Jatkoryhmässä lähtötaso on A1.2 ja tavoitetaso koulutuksen jälkeen A2.

Koulutuksessa opiskellaan ja kehitetään suomen kieltä toiminnallisin menetelmin sekä tutustutaan suomalaiseen yhteiskuntaan, työelämään, koulutusjärjestelmään ja kulttuuriin. Opinnot sisältävät opintokäyntejä sekä ryhmä- ja yksilöohjausta.

Koulutuksen aluksi laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jota tarkennetaan koulutuksen aikana. Koulutuksen aikana tutustutaan eri työtehtäviin, koulutustarjontaan ja opiskelutapoihin yksilöllisen kiinnostuksen mukaisesti.

Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen opiskelija löytää tarkoituksenmukaisen jatkopaikan. Keudassa on koulutuksen suorittaneille monia mahdollisuuksia, joissa voi edelleen vahvistaa suomen kielen osaamista ja hankkia samalla ammatillista osaamista. Tarjoamme maahanmuuttajille suunnattuja koulutuskokonaisuuksia laajasti eri aloille, kuten rakentaminen, hoiva-ala, ravintola- ja catering-ala, kaupan ala ja logistiikka-ala. Suomi toisena kielenä aineopinnot sekä suomi toisena kielenä tuettu tutkintokoulutukseen valmentava TUVA-koulutus ovat myös mahdollisia jatkopolkuja koulutuksen jälkeen.

Koulutus on vapaan sivistystyön lukutaitokoulutusta.

Toimipiste

Kirkkotie 31, Tuusula

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Miten haen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku. Opintojen aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Kaikki hakijat kutsutaan kielitaidon kartoitukseen ja haastatteluun. Kutsu kartoitukseen ja haastatteluun lähetetään henkilökohtaisesti tekstiviestillä hakijan puhelinnumeroon.

Sovi koulutukseen hakeutumisesta etukäteen kuntakokeilun omavalmentajan tai TE-toimiston asiantuntijan kanssa. Koulutus tulee olla hyväksyttynä kotoutumissuunnitelmaasi.

Käsittelemme vain hakuajan puitteissa saapuneet hakemukset.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valitaan enintään 20 kotoutumisajalla olevaa eri kieli- ja kulttuuritaustaista hakijaa. Ilmoitamme opiskelijavalinnasta sähköpostitse tai puhelimitse.

Kysy lisää!

Aarnio Sari

Opinto-ohjaaja

+358401744442

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ajankohtaista alalla