Koulutukset / Humanistiset ja taidealat /

Pekka Halosen akatemian kesä – Kuvataiteen avoin työpaja

Kansanopistokoulutus

Pekka Halosen akatemian kesä – Kuvataiteen avoin työpaja

Pekka Halosen akatemian kansanopisto

Lisää suosikkeihin
Kansanopistokoulutus

Pekka Halosen akatemian kesä – Kuvataiteen avoin työpaja

Pekka Halosen akatemian kesä – Kuvataiteen avoin työpaja

Koulutusaika on 29.5. – 9.6.2023.

Pekka Halosen akatemian kansanopiston kesän avoimessa työpajassa on mahdollisuus keskittyä oman ilmaisun syventämiseen. Kesän 2023 työpajan teemana on MUUTOS. Aiheeseen orientoidutaan teemallisella pohjustuksella opintojen aluksi. Teeman on tarkoitus tarjota ideoita ja aineksia työskentelyyn sekä toisaalta luoda tavoitteita opintojaksolle ja ohjata kuvallisten valintojen tekemiseen.

Työpaja soveltuu hyvin Pekka Halosen akatemiassa aiemmin opiskelleille, kuvataiteen ammattilaisille, perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muuten edistyneille harrastajille.

Teematyöskentelyllä kohti taiteellista ilmaisua

Opintojen teemaa, muutosta, lähestytään työpajassa kerroksellisen maalaustyöskentelyn kautta. Opinnoissa syvennytään temperamaalauksen erilaisiin menetelmiin. Maalaustaiteen historian eri kerrokset yhdistyvät työskentelyprosessissa ja materiaaliopillinen tietämys kasvaa, kun opitaan käyttämään väripigmenttejä sekä ikiaikaisin että muovipohjaisin menetelmin. Työpajakokonaisuudessa voi halutessaan työskennellä myös täysin muovittomilla maalausmenetelmillä ja keskittyä vanhoihin tekniikoihin.

Työpajan ensimmäisellä viikolla käytetään väripigmenttien sideaineina kananmunaa, arabikumia ja akryylimediumia. Toisella viikolla otetaan paksumpina materiaaleina maalaustyöskentelyyn mukaan mehiläisvaha, öljyväri ja akryyliväri. Maalauspohjien valmistaminen on osa työskentelyprosessia.

Ensimmäinen opiskeluviikko painottuu annetun aiheen parissa työskentelyyn. Toisella viikolla työskennellään omaehtoisemmin ja itsenäisemmin. Opinto päättyy yhteiseen palautekeskusteluun.

Päivittäinen ohjattu työskentely maanantaista perjantaihin klo 9.30 – 14.30 (yhteensä 50 tuntia). Klo 14.30 jälkeen oppilaitoksen tiloissa voi työskennellä itsenäisesti ma – pe klo 17 asti.

Kansanopistokoulutus toteutetaan osana Pekka Halosen akatemian ammatillisten valinnaisten opintojen kesätarjontaa.

Toimipiste

Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Miten haen?

Hakuaika alkaa: 30.1.2023 klo 9.00

Hakuaika päättyy 1.5.2023 klo 23.59

Hae koulutukseen hakuaikana täyttämällä oheinen sähköinen hakulomake. Liitä hakulomakkeeseen mukaan kolme kuvaa viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, jne.). Kuvaliitteiden tiedostomuodon tulee olla jpg, tiff tai pdf. Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova.

Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Hakemuksen ja kuvaliitteiden tulee olla perillä hakuajan loppuun mennessä.

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta kirjeitse sekä sähköpostilla kahden viikon kuluttua hakemuksen saapumisesta. Koulutukseen hakeminen on sitovaa. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot.

Maksaako tämä koulutus?

Opintomaksu kahdelta viikolta on 200 €.

Materiaaleista peritään 35 – 40 € materiaalimaksu. Maksu sisältää työpajan keskeisimmät materiaalit. Opintomaksuun ei sisälly ruokailukustannuksia.

Huomaathan, että Pekka Halosen akatemiassa ei ole vuokrattavana huoneita 1.1.2023 alkaen.

Peruutusehdot

Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova. 14 päivää ennen koulutuspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään täysi hinta. Peruutukset ainoastaan puhelimitse tai sähköpostilla. Katso yhteystiedot tältä sivulta.

Koulutukseen hakeminen on sitovaa, joten muistathan peruuttaa hakemuksesi myös siinä tapauksessa, että tulet valituksi varasijalle.

Kysy lisää!

Kousa Pia

Opettaja

+358 401 745 488

Tuusula Kansanopistontie 60 (Pekka Halonen)

Dahlsten Marjo

Koulutusassistentti

+358 503 099 649

Tuusula Kansanopistontie 60 (Pekka Halonen)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ajankohtaista alalla