Koulutukset / Humanistiset ja taidealat /

Pekka Halosen akatemian kesä

Kansanopistokoulutus

Pekka Halosen akatemian kesä

Pekka Halosen akatemian kansanopisto

Lisää suosikkeihin

Syvennä omaa ilmaisuasi – tee matka värien maailmaan!

Hakuaika

1.2. – 2.5.2021

Koulutusaika

31.5.2021 – 11.6.2021

Kesän 2022 koulutuksen ajankohta ja teema julkaistaan alkuvuodesta 2022.

Pekka Halosen akatemian kesä – Kuvataiteen avoin työpaja

Pekka Halosen akatemian kansanopiston kesän avoimessa työpajassa on mahdollisuus keskittyä oman ilmaisun syventämiseen. Kesän 2021 työpajan teemana on väri. Aiheeseen orientoidutaan teemallisella pohjustuksella opintojen aluksi ja lyhyillä taiteilijapuheenvuoroilla opintojen aikana. Teeman on tarkoitus tarjota ideoita ja aineksia työskentelyyn sekä toisaalta luoda tavoitteita opintojaksolle ja ohjata valintojen tekemiseen.

Työpaja soveltuu hyvin Pekka Halosen akatemiassa aiemmin opiskelleille, kuvataiteen ammattilaisille, perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muuten edistyneille harrastajille.

Teematyöskentelyllä kohti taiteellista ilmaisua

Opintojen teemaa, väriä, käsitellään eri näkökulmista. Opintojaksolla painotus ei ole niinkään väriopin opiskelussa vaan aihetta tarkastellaan jokaisen henkilökohtaisesta suhteesta väriin ja sen merkityksestä taiteellisessa ilmaisussa. Avoimessa työpajassa on mahdollisuus työskennellä omaan ilmaisuun parhaiten soveltuvin vapaavalintaisin piirustuksen ja maalauksen tekniikoin sekä saada ohjausta ja palautetta työn tueksi.

Ohjaavan opettajan tarjoaman lähiopetuksen lisäksi opinnot pitävät sisällään useamman eri opettajan teemaa käsitteleviä lyhyitä luentoja jotka tuovat erilaisia uusia näkökulmia kuvan tekemiseen. Ensimmäinen opiskeluviikko painottuu luentoihin ja annetun aiheen parissa työskentelyyn. Toisella viikolla työskennellään omaehtoisemmin ja itsenäisemmin. Opinto päättyy yhteiseen palautekeskusteluun.

Päivittäinen ohjattu työskentely maanantaista perjantaihin klo 9.30-14.30 (yhteensä 50 tuntia). Klo 14.30 jälkeen oppilaitoksen tiloissa voi työskennellä itsenäisesti ma-pe klo 17 asti.

Kansanopistokoulutus toteutetaan osana Pekka Halosen akatemian ammatillisten valinnaisten opintojen  kesätarjontaa.

 

Hakeminen ja opiskelijavalinnat

Hakuaika on 1.2. – 2.5.2021.

Hae koulutukseen tältä sivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella,  joka on auki hakuajan. Liitä hakulomakkeeseen mukaan kolme kuvaa viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, jne.). Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova.

Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Hakemuksen ja kuvaliitteiden tulee olla perillähakuajan loppuun mennessä.

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta kirjeitse sekä sähköpostilla kahden viikon kuluttua hakemuksen saapumisesta. Koulutukseen hakeminen on sitovaa. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot.

Kustannukset

Opintomaksu (2 viikkoa) on 200 €. Välineet, materiaalit sekä ruokailun opiskelijat kustantavat itse.

Peruutusehdot

Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova. 14 päivää ennen koulutuspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään täysi hinta. Peruutukset ainoastaan puhelimitse tai sähköpostilla. Katso yhteystiedot sivun alaosasta.

Hakulomake

Kysy lisää!

Kousa Pia

Opettaja

+358401745488

pia.kousa@keuda.fi

Dahlsten Marjo

Koulutusassistentti

+358503099649

marjo.dahlsten@keuda.fi

Toimipiste

Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Jaa sivu

Tulosta sivu

Yhteystiedot

Keudan Hakeutumispalvelut

09 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi

Ajankohtaista alalla