Koulutukset / Humanistiset ja taidealat /

Pekka Halosen akatemian kesä – Kuvataiteen avoin työpaja

Kansanopistokoulutus

Pekka Halosen akatemian kesä – Kuvataiteen avoin työpaja

Pekka Halosen akatemian kansanopisto

Lisää suosikkeihin
Kansanopistokoulutus

Pekka Halosen akatemian kesä – Kuvataiteen avoin työpaja

Hakuaika

Hakuaika kesän 2022 työpajaan päättynyt

Koulutusaika

Kesän 2023 työpajan ajankohta ja teema julkaistaan syksyn 2022 aikana

Pekka Halosen akatemian kesä – Kuvataiteen avoin työpaja

Pekka Halosen akatemian kansanopiston kesän avoimessa työpajassa on mahdollisuus keskittyä oman ilmaisun syventämiseen. Kesän 2022 työpajan teemana on paratiisi. Aiheeseen orientoidutaan teemallisella pohjustuksella opintojen aluksi sekä lyhyillä taiteilijapuheenvuoroilla opintojen aikana. Teeman on tarkoitus tarjota ideoita ja aineksia työskentelyyn sekä toisaalta luoda tavoitteita opintojaksolle ja ohjata kuvallisten valintojen tekemiseen.

Työpaja soveltuu hyvin Pekka Halosen akatemiassa aiemmin opiskelleille, kuvataiteen ammattilaisille, perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muuten edistyneille harrastajille.

Teematyöskentelyllä kohti taiteellista ilmaisua

Opintojen teemaa, paratiisia, käsitellään eri näkökulmista. Paratiisi on teemana monitulkintainen sekä ikiaikainen ja se esiintyykin edelleen myös nykytaiteessa laajasti. Avoimessa työpajassa on mahdollisuus työskennellä omaan ilmaisuun parhaiten soveltuvin vapaavalintaisin piirustuksen ja maalauksen tekniikoin sekä saada ohjausta ja palautetta työn tueksi.

Ohjaavan opettajan tarjoaman lähiopetuksen lisäksi opinnot pitävät sisällään useamman eri opettajan teemaa käsitteleviä lyhyitä luentoja, jotka tuovat erilaisia uusia näkökulmia kuvan tekemiseen. Ensimmäinen opiskeluviikko painottuu luentoihin ja annetun aiheen parissa työskentelyyn. Toisella viikolla työskennellään omaehtoisemmin ja itsenäisemmin. Opinto päättyy yhteiseen palautekeskusteluun.

Päivittäinen ohjattu työskentely maanantaista perjantaihin klo 9.30-14.30 (yhteensä 50 tuntia). Klo 14.30 jälkeen oppilaitoksen tiloissa voi työskennellä itsenäisesti ma-pe klo 17 asti.

Kansanopistokoulutus toteutetaan osana Pekka Halosen akatemian ammatillisten valinnaisten opintojen kesätarjontaa.

Hakeminen ja opiskelijavalinnat

Hakuaika on 31.1.-1.5.2022.

Hae koulutukseen tältä sivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella, joka on auki hakuajan. Liitä hakulomakkeeseen mukaan kolme kuvaa viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, jne.). Kuvaliitteiden tiedostomuodon tulee olla jpg, tiff tai pdf. Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova.

Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Hakemuksen ja kuvaliitteiden tulee olla perillä hakuajan loppuun mennessä.

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta kirjeitse sekä sähköpostilla kahden viikon kuluttua hakemuksen saapumisesta. Koulutukseen hakeminen on sitovaa. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot.

Kustannukset

Opintomaksu (2 viikkoa) on 200 €. Välineet, materiaalit sekä ruokailun opiskelijat kustantavat itse.

Peruutusehdot

Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova. 14 päivää ennen koulutuspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään täysi hinta. Peruutukset ainoastaan puhelimitse tai sähköpostilla. Katso yhteystiedot tältä sivulta.

Hakijan tärkeät linkit

Hakulomake

Kysy lisää!

Kousa Pia

Opettaja

+358 401 745 488

pia.kousa@keuda.fi

Tuusula Kansanopistontie 60 (Pekka Halonen akatemia)

Dahlsten Marjo

Koulutusassistentti

+358 503 099 649

marjo.dahlsten@keuda.fi

Tuusula Kansanopistontie 60 (Pekka Halonen akatemia)

Toimipiste

Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Jaa sivu

Tulosta sivu

Kysy lisää hakemisesta

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi

Ajankohtaista alalla