Koulutukset / Palvelualat /

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto (150 osp)

Kiinteistönhoitaja | Toimitilahuoltaja | Laitoshuoltaja

Lisää suosikkeihin
Ammattitutkinnot

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto (150 osp)

Vahvista osaamistasi puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tehtävissä!

Kiinteistönhoitajana (AT) voit toimia peruskiinteistönhoitotyön lisäksi teknisenä kiinteistönhoitajana. Sinulla on hyvät valmiudet ryhtyä yrittäjäksi tai toimia esimiehenä alalla. Kiinteistönhoitajana voit työskennellä kiinteistöpalveluyritysten, kuntien, valtionlaitosten tai yksityisten yritysten ja yhteisöjen palveluksessa työntekijänä tai esimiehenä. Voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Toimitilahuoltajana (AT) työtehtäviisi sisältyy erilaisten toimitilojen ylläpito- ja perussiivoustehtäviä. Toimintaympäristöstä riippuen työ voi sisältää myös muita palvelutehtäviä, kuten toimitilojen viihtyisyydestä huolehtimista, tekstiilien huoltoa ja asiakkaiden avustamista, ympäristöhuoltopalveluja ja työhön opastamista. Toimitilahuoltajan työpaikkoja ovat mm. hotellit, oppilaitokset, uimahallit, asuinkiinteistöt, liikennevälineet, teollisuuslaitokset, sairaalat, terveyskeskukset, päiväkodit ja palvelukodit.

Laitoshuoltajana toimit työntekijänä palveluja tuottavassa yrityksessä, julkisessa organisaatiossa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työtehtäviisi kuuluu ylläpito- ja perussiivoustehtäviä sosiaali- ja terveydenhuollon laitoksissa. Laitoshuoltajana voit tehdä myös huoltohuone-, laitoshygienia- ja erityissiivoustehtäviä. Laitoshuoltajan työpaikkoja ovat mm. sairaalat, terveyskeskukset ja sosiaalihuollon laitokset.

Keudassa opiskelet joustavasti – huomioimme aikaisemman osaamisesi ja voit koota tarpeisiisi sopivat opinnot joustavien opintopolkujen ansiosta. Meillä on vankat verkostot alan eri toimijoihin ja toimivat oppimisympäristöt, joissa voit kehittää ammattitaitoasi. Voit osallistua alan tapahtumiin ja messuille.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos olet jo käynyt alan perustutkinnon tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä sekä työskentelet jo alalla tällä hetkellä.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Toimitilahuoltaja/laitoshuoltaja

Voit opiskella toimitilahuoltajaksi tai laitoshuoltajaksi joko verkkokoulutuksessa tai päivä- monimuotokoulutuksessa.

Verkkokoulutus toteutetaan kokonaan verkossa ja alan työpaikalla. Verkko-opetusta on noin kahden viikon välein keskiviikkoisin klo 14–16. Verkko-opetuksen lisäksi opinnot sisältävät ohjattua etäopiskelua ja osaamisen hankkimista alan työpaikalla. Lisätiedot: Sirpa Laiho, Raili Nevala ja Jake Lahti-Olsen

Päivä-monimuotokoulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta etäopiskelusta sekä työssä oppimisesta. Opiskelussa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä. Lähiopetusta on joka toinen tiistai klo 8.15-16.00 (pakolliset tutkinnon osat) ja sovitut torstait klo 14-18 (valinnaiset tutkinnon osat). Lisätiedot: Sirpa Laiho ja Jake Lahti-Olsen

Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Kiinteistönhoitaja

Voit opiskella kiinteistönhoitajaksi joko päivä-monimuotokoulutuksessa tai ilta-monimuotokoulutuksessa. Molemmat toteutukset koostuvat lähiopetuksesta, ohjatusta etäopiskelusta sekä työssä oppimisesta. Opiskelussa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä. Lisätiedot: Olli-Pekka Heikkilä ja Jake Lahti-Olsen

Tutkinto on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Voinko hakea tähän koulutukseen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki. Ennen kuin täytät hakulomakkeen, varmista että sinulla on koulutuksen vaatima alan työpaikka. Lisäksi sinulla tulee olla käytynä alan perustutkinto tai sitä vastaavat työelämässä hankitut tiedot ja taidot. Suomen kielen taitosi tulee olla riittävällä tasolla tutkinnon suorittamiseen. Opettaja tekee lopullisen arvioin kielitaidon riittävyydestä haastattelussa.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Laiho Sirpa

Opettaja

+358 401 744 492

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Nevala Raili

Opettaja

+358 505 624 858

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Liukolampi Maarit

Opettaja

+358 401 744 445

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Lahti-Olsen Jake

Opinto-Ohjaaja

+358 505 356 159

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Heikkilä Olli-Pekka

Opettaja

+358 401 745 608

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla