Koulutukset / Tekniikan alat /

Rakentamisen perusteet, rakennusmies

Perustutkinnot Työvoimakoulutus

Rakentamisen perusteet, rakennusmies

Työvoimakoulutus nro 702667

Lisää suosikkeihin

Asiakaslähtöiseksi rakennusalan tekijäksi!

Koulutus alkaa

14.3.2022

Hakuaika päättyy

13.2.2022

Oletko kiinnostunut rakennusalasta? Hakeutuaksesi tähän koulutukseen sinulla voi olla jo entuudestaan työkokemusta rakennusalalta tai voit olla alalle tuleva nuori tai ammatinvaihtaja. Koulutus sopii erityisesti fyysiseen työhön tottuneille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville ja itsenäiseen työskentelyyn kykeneville henkilöille. Koulutus sopii myös maahanmuuttajille (sisältää suomi toisena kielenä -opetusta).

Koulutuksen tavoitteena on hankkia sellaiset ammatilliset valmiudet, joiden avulla pystyt suorittamaan rakennusmiehen työtehtäviä työmaalla ja työllistymään rakennusmieheksi, rakennusapumieheksi tai rakennussiivoojaksi.

Tavoitteet ja hyödyt

Saat koulutuksen aikana perusvalmiudet asiakaslähtöiseen työskentelyyn rakennusalan monipuolisissa työtehtävissä ja erilaisissa asiakaskohteissa. Voit työskennellä itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä. Lisäksi opit valitsemaan itsenäisesti oikeat materiaalit, työvälineet ja työtavat. Opit myös ymmärtämään työturvallisuuden, taloudellisuuden, asiakaspalvelun ja yrittäjyyden merkityksen.

Koulutuksen sisältö

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja se sisältää lähiopetusta (alustukset, luennot, harjoitukset, oppimistehtävät), itseopiskelua, verkko-opiskelua ja työssäoppimisjakson.

Valittavana olevat tutkinnon osat:

  • Purkutyöt
  • Sääsuojaukset
  • Valmistelevat työt
  • Työmaapalvelut
  • Rakennussiivous

Muut opinnot/suoritukset:

  • Tulityökortti
  • Työturvallisuuskortti
  • HätäEA-koulutus

Koulutuksen kesto

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Koulutuksen kesto on HOKSin mukaisesti noin 6 kk.

Hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun 20 vuotta täyttäneille asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus TE-palveluiden sivuilla. Löydät linkin koulutuksen sivulle tältä sivulta. TE-palveluiden sivuilla on tarkempi hakuohjeistus.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valinta tehdään hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti. Koulutukseen valinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Koulutuksen aikaiset etuudet

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuisuuksista saat TE-toimistostasi tai TE-palveluiden valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-17.00.)

Haku TE-palveluiden sivuilla

Kysy lisää!

Huuhtanen Tiina

Opettaja

+358504344121

tiina.huuhtanen@keuda.fi

Koski Aki

Opettaja

+358400434376

aki.koski@keuda.fi

Toimipiste

Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla