Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (180 osp)
Kokki | Tarjoilija
Lisää suosikkeihinRavintola- ja catering-alan perustutkinto (180 osp)
Hyvät eväät ruoka- ja juomakulttuurin kiehtovaan maailmaan!
Kokkina valmistat laadukasta ruokaa ja tunnet raaka-aineet. Opit työskentelemään trendikkäässä ruokaravintolassa tai suuressa ammattikeittiössä käyttäen apunasi alan uusinta tekniikkaa.
Tarjoilijana huolehdit laadukkaasta asiakaspalvelusta ja ruuan tarjoilusta. Anniskeluasiat ja viinien tuntemus ovat osa tarjoilijan työtä. Opit kohtaamaan erilaisia asiakkaita ja käyttämään tarjoilutilanteissa myös vierasta kieltä.
Keudassa on uudet ja monipuoliset tilat sekä hyvät laitteet ja oppimisen tueksi. Opetusravintolat Paatela, Opéra, Menuetti ja Lukkari sekä Keudan omat opiskelijaravintolat valmentavat sinua turvallisesti työelämään. Järjestämme oppilaitosympäristössä asiakastilaisuuksia kahvituksista à la carte -tarjoiluihin ja hääjuhliin. Teemme tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa. Osia opiskelusta toteutetaan työpaikoilla. Opinnot sisältävät myös itsenäistä opiskelua, tukea saat tarvittaessa. Joustavat opinnot mahdollistavat juuri sinun näköisesi tutkinnon – voit täydentää osaamistasi esimerkiksi elintarvikealan, liiketoiminnan tai matkailualan tutkinnoilla. Osallistumme aktiivisesti alan kilpailuihin ja tapahtumiin.
Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3
- Tiimityötaidot
- Asiakaspalveluhenkisyys
- Reippaus ja joustavuus
Työllistyminen
Ravintola- ja catering-alalta valmistuttuasi voit työskennellä esim. ravintolassa, ruokapalveluyrityksessä, kahvilassa, pitopalveluyrityksessä tai vähittäiskaupan ruokatiskillä. Työllisyystilanne alalla on hyvä! Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.
Miten ja missä voin opiskella?
Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta ja lähiopiskelupäivät sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti opiskelijavalinnan jälkeen. Toteutamme koulutuksen seuraavasti:
Päiväkoulutus
Järvenpää | Kerava | Nurmijärvi | Mäntsälä
Jatkuva haku auki
Päiväkoulutus on pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Päiväkoulutuksessakin työskentelemme joustavasti alan käytännön mukaisesti iltaisin ja joskus viikonloppuisin. Järvenpään ja Keravan toimipisteet toimivat tiiviissä yhteistyössä ja opintoja voi olla vuorotellen kummassakin opetusravintolassa.
Monimuotokoulutus
Järvenpää | Kerava
Jatkuva haku auki
Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Oppisopimuskoulutus
Jatkuva haku auki
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.
Tutkinnon sisältö
Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelmaToimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää
Lukkarinpolku 2, Mäntsälä
Lopentie 20, Nurmijärvi
Sarviniitynkatu 9, Kerava
Edellytykset opiskelulle
Kielitaito
Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.
Työpaikka
Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.
Kustannukset
Koulutus on maksuton.
Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit seuraavasti:
- Kokit: työvaatteet (n.100 €), kengät (n. 70 €), veitsisarja (vapaaehtoinen, n.100€), oppikirjat (n.100 €)
- Tarjoilijat: työvaatteet keittiö (n. 100 €), työvaatteet sali (100 €), kengät (70€), oppikirjat (n. 100 €).
Oppivelvolliset saavat nämä käyttöönsä maksutta.
Kysy lisää!
Pitkänen Mirja
Opinto-Ohjaaja
Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55