Koulutukset / Palvelualat /

Ravintola- ja cateringalan pt, Ruokapalvelualan at, osia

Työvoimakoulutus

Ravintola- ja cateringalan pt, Ruokapalvelualan at, osia

Työvoimakoulutus nro 702179

Lisää suosikkeihin

Työllisty ravintola- ja catering-alalle!

Koulutus alkaa: 10.1.2022

Hakuaika päättyy: 30.11.2021

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto soveltuu ravintola- ja catering-alasta kiinnostuneille tai alalla jo työskennelleille henkilöille, joilla on alalle soveltuvuus ja hyvä terveys. Ruokapalvelujen ammattitutkinto soveltuu jo alalla työskennelleille henkilöille, jotka haluavat kehittää ammattitaitoaan. Maahanmuuttajilla edellytetään olevan koulutukseen riittävä suomen kielen taitotaso.

Opiskelija työllistyy koulutuksen jälkeen ravintola- ja catering-alan tehtäviin tai saa valmiudet jatkaa opintojaan koko perus- tai ammattitutkintoon esim. oppisopimuksella.
Opetus tapahtuu suomen kielellä. Kielitaito varmistetaan tarvittaessa.

Sisältö

Koulutusaika on 10.1.2022-12.1.2023. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta tai Ruokapalvelualan ammattitutkinnosta oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma mukaan.

Tarjoilija

Perustutkinnon osat:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Asiakaspalvelu ja myynti
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu

Kokki

Perustutkinnon osat:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Suurtalouskokki

Ammattitutkinnon osat:

  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa
  • Erityisruokavalioaterioiden valmistus
  • Kasvisruokien valmistus

Koulutuksen suorittanut osaa toimia laatu-, kustannus- ja asiakaspalvelutietoisesti ravintola- ja catering-alan erilaisissa tehtävissä. Ravintola- ja catering-ala tarjoaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti erilaisia työtehtäviä erilaisissa toimintaympäristöissä esim. erilaisissa ravintoloissa, suurkeittiöissä, kahviloissa.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä työssäoppimisena. Pandemiatilanteen pahentuessa voidaan siirtyä kokonaan tai osittain etäopetukseen suosistusten mukaisesti. Koulutuspaikkana toimivat Järvenpäässä tai Keravalla.

Hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus TE-palveluiden sivuilla. Löydät linkin koulutuksen sivulle tältä sivulta. TE-palveluiden sivuilla on tarkempi hakuohjeistus.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Perustele siis hakemuksesi huolellisesti. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, kutsu haastatteluun lähetetään postitse. Haastattelut toteutetaan 10.12.2021.

Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto. Valintapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle aina kirjallisesti.

Koulutuksen aikaiset etuudet

Lisätietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuisuuksista saat TE-toimistostasi tai TE-palveluiden valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-17.00.)

Hakeutuminen TE-palveluiden sivuilta

Kysy lisää!

Yliniemi Marketta

Opettaja

+358503643559

marketta.yliniemi@keuda.fi

Hakala Anne

Koulutusassistentti

+358504150655

anne.hakala@keuda.fi

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla