Koulutukset / Palvelualat /

Ruokapalvelujen ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Ruokapalvelujen ammattitutkinto (150 osp)

Suurtalouskokki | ravintolakokki

Lisää suosikkeihin

Oletko työskennellyt ruokapalvelualalla jo useampia vuosia?

Haluatko lisätä osaamistasi tai osoittaa hankitun osaamisen ja edetä uralla?

Ravintolakokkina valmistat maistuvia ja näyttäviä annosvaihtoehtoja erilaisissa ravintolayrityksissä. Sinulla on kokemusta toimimisesta ravintolan keittiössä ja siellä käytettävistä erilaisista valmistamismenetelmistä ja esille laitosta. Toteutat annoksia huomioiden asetetut laatu- ja kannattavuustavoitteet sekä gastronomian ja ruokatrendit.

Suurtalouskokkina valmistat laadukkaita ruokavaihtoehtoja erilaisille asiakasryhmille. Sinulla on hyvä kokemus suurkeittiön ruoanvalmistusprosesseista ja -menetelmistä. Suunnittelet ja toteutat ruokia huomioiden laatu-tavoitteet, ympäristönäkökulmat, kustannukset sekä ruoka- ja ravitsemussuositukset.

Keudassa opiskelet joustavasti ja voit räätälöidä juuri sinun näköisesi tutkinnon. Kokonaisen tutkinnon lisäksi voit myös suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia. Voit myös täydentää osaamistasi suorittamalla osia muista tutkinnoista esim. ravitsemis-, leipomokonditoria- tai liiketoiminnan aloilta. Pääset oppimaan aidoissa ravintolaympäristöissä osallistuessasi asiakkaille järjestettävään ravintola- ja juhlapalvelutoimintaan. Voit edetä osaamisellasi jopa valtakunnallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Kiinnostus ravintola-alan trendeihin ja uusiin tuuliin
  • Tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot
  • Joustavuus

Työllistyminen

Tutkinnosta valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi annosruoka- tai à la carte -ravintolassa, henkilöstöravintolassa, pitopalvelussa sekä kunnan tai kaupungin ruokapalvelun yksikössä.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1 – 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Monimuotokoulutus | Järvenpää Sibeliuksenväylä

Opinnot toteutetaan monimuotoisesti pääosin työssäoppien sekä verkko-opintoina työn ohessa. Opintojen tukena käytetään Pinja-oppimisympäristöä. Opiskelun aloitusajankohta ja tarkempi sisältö sovitaan opiskelijaksi valinnan jälkeen kanssasi henkilökohtaisesti.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, jonka opettaja arvioi haastattelussa.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, joka on yksi oppimisympäristöistäsi.

Hakijalla tulee olla Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki) suoritettuna tai vastaavat riittävän laajat tiedot ja taidot työelämästä.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet

Kysy lisää!

Salonen Susanna

Opettaja

+358504397690

susanna.salonen@keuda.fi

Toimipiste

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla