Koulutukset / Palvelualat /

Ruokapalvelujen ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Ruokapalvelujen ammattitutkinto (150 osp)

Suurtalouskokki | Ravintolakokki

Lisää suosikkeihin
Ammattitutkinnot

Ruokapalvelujen ammattitutkinto (150 osp)

Oletko työskennellyt ruokapalvelualalla jo useampia vuosia?

Ravintolakokkina valmistat maistuvia ja näyttäviä annosvaihtoehtoja erilaisissa ravintolayrityksissä. Sinulla on kokemusta toimimisesta ravintolan keittiössä ja siellä käytettävistä erilaisista valmistamismenetelmistä ja esille laitosta. Toteutat annoksia huomioiden asetetut laatu- ja kannattavuustavoitteet sekä gastronomian ja ruokatrendit.

Suurtalouskokkina valmistat laadukkaita ruokavaihtoehtoja erilaisille asiakasryhmille. Sinulla on hyvä kokemus suurkeittiön ruoanvalmistusprosesseista ja -menetelmistä. Suunnittelet ja toteutat ruokia huomioiden laatu-tavoitteet, ympäristönäkökulmat, kustannukset sekä ruoka- ja ravitsemussuositukset.

Keudassa opiskelet joustavasti ja voit räätälöidä juuri sinun näköisesi tutkinnon. Kokonaisen tutkinnon lisäksi voit myös suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia. Voit myös täydentää osaamistasi suorittamalla osia muista tutkinnoista esim. ravitsemis-, leipomokonditoria- tai liiketoiminnan aloilta. Pääset oppimaan aidoissa ravintolaympäristöissä osallistuessasi asiakkaille järjestettävään ravintola- ja juhlapalvelutoimintaan. Voit edetä osaamisellasi jopa valtakunnallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos olet jo käynyt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon (kokki) tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä sekä työskentelet jo alalla tällä hetkellä. Tutkinto sopii hyvin sinulle, jos haluat lisätä osaamistasi tai osoittaa jo hankkimasi osaamisen ja edetä urallasi.

Tutkinnosta valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi annosruoka- tai à la carte -ravintolassa, henkilöstöravintolassa, pitopalvelussa sekä kunnan tai kaupungin ruokapalvelun yksikössä.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1 – 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena pääosin työssä oppien sekä verkko-opintoina työn ohessa. Opintojen tukena käytetään Pinja-oppimisympäristöä. Opiskelun aloitusajankohta ja tarkempi sisältö sovitaan opiskelijaksi valinnan jälkeen kanssasi henkilökohtaisesti.

Tutkinto on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Voinko hakea tähän koulutukseen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki. Ennen kuin täytät hakulomakkeen, varmista että sinulla on koulutuksen vaatima alan työpaikka. Lisäksi sinulla tulee olla käytynä ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki) tai sitä vastaavat riittävän laajat työelämässä hankitut tiedot ja taidot. Suomen kielen taitosi tulee olla riittävällä tasolla tutkinnon suorittamiseen. Opettaja tekee lopullisen arvioin kielitaidon riittävyydestä haastattelussa.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Salonen Susanna

Opettaja

+358 504 397 690

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Toimipiste

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla