Koulutukset / Terveys- ja hyvinvointialat /

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp)

Lähihoitaja

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp)

Arvokasta työtä ihmisten auttamiseksi!

Lähihoitajana teet ihmisläheistä työtä moniammatillisessa ympäristössä suunnitelmallisesti, tavoitteellisesti ja dokumentoiden. Työn ytimessä on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaaminen, ohjaaminen ja auttaminen. Tehtäviisi kuuluu kokonaisvaltainen arjen askareissa auttaminen mm. peseminen, pukeminen, ravitsemus, liikkuminen ja kommunikoinnissa avustaminen.

Keudassa tarjoamme laadukasta lähihoitajan koulutusta ajanmukaisissa oppimisympäristöissä. Meillä opiskelet työelämälähtöisesti ja sinulla on mahdollisuus monipuoliseen työpaikalla oppimiseen. Saat tukea yksilölliseen oppimiseen ja työllistymiseen. Pääset mukaan työelämäprojekteihin, opintokäynneille erilaisiin työpaikkoihin sekä alan verkostoihin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Vastuullinen työote
  • Asiakaslähtöiset kohtaamis- ja vuorovaikutustaidot
  • Tietoon perustuvat työskentelytaidot

Työllistyminen

Lähihoitajaksi valmistuttuasi voit työskennellä päiväkodissa, iltapäiväkerhossa, koulussa, perhekodissa, päivä- ja työtoimintakeskuksessa, asiakkaan kodissa, asumispalvelussa, hoivakodissa, kuntoutusyksikössä, sairaalassa tai terveyskeskuksessa.

Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Osaamisalan kaksi ensimmäistä ja kaikille osaamisaloille yhteistä tutkinnon osaa (Kasvun ja osallisuuden edistäminen ja Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen) voit opiskella kaikissa toimipisteissä. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Päiväkoulutus | Iltakoulutus | Työvaltainen koulutus


Jatkuva haku auki

Eri toimipisteissä voit opiskella osaamisalojen opintoja seuraavasti:

  • Ikääntyvien hoito ja kuntoutus | Nurmijärvi | Mäntsälä | Tuusula
  • Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito | Nurmijärvi | Mäntsälä | Tuusula
  • Mielenterveys- ja päihdetyö | Tuusula
  • Sairaanhoito ja huolenpito | Nurmijärvi | Mäntsälä | Tuusula
  • Vammaistyö | Tuusula | Mäntsälä

Opintoja on tarjolla monimuotoisena, työvaltaisena, päivä- ja iltaopintoina. Kaikki tutkinnon osia voi opiskella oppisopimuksella. Opinnot voivat sisältää opiskelua oppilaitoksessa, etätehtäviä, verkko-opintoja ja alan työpaikassa oppimista.

Kysy tarkemmin eri toimipisteiden koulutustarjonnasta!

Ikääntyneiden hoitajaksi verkossa ja työpaikalla oppien
Monimuotokoulutus (verkkopainotteinen)

Jatkuva haku auki
Tässä toteutuksessa osaamista hankitaan verkkoympäristössä ja alan työpaikalla oppien. Koulutuksen voi suorittaa ainoastaan koulutus- tai oppisopimuksella. Tutustu koulutukseen tarkemmin koulutuksen omalla sivulla täällä. Huomaa, että myös hakulomake täytetään Ikääntyneiden hoitajaksi verkossa ja työpaikalla oppien -koulutuksen sivun kautta.

Keusote-yhteistyö
Monimuotokoulutus (koulutussopimus/ oppisopimus)

Jatkuva haku auki
Tässä koulutuksessa on uudenlainen mahdollisuus opiskella lähihoitajaksi käytännön työtehtävissä ikäihmisten parissa työpaikalla ja suorittaa samalla sosiaali- ja terveysalan perustutkinto yhteistyössä Keusoten Järvenpään yksiköiden kanssa. Työpaikalla sinua ohjaavat työpaikkaohjaajat sekä sosiaali- ja terveysalan opettaja. Yksilöllisen suunnitelmasi mukaan opintoihin kuuluu myös itsenäistä opiskelua ja Keudan verkko-opintoja. Pääasiallinen oppimisympäristö on työpaikka. Koulutuksen voi suorittaa ainoastaan koulutus- tai oppisopimuksella. Opintojen kesto riippuu omasta suunnitelmasta yksilöllisesti, arvioitu opiskeluaika noin 1,5 vuotta.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Toimipiste

Kirkkotie 31, Tuusula

Lopentie 20, Nurmijärvi

Lukkarinpolku 2, Mäntsälä

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Työpaikka

Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista hankitaan oppisopimuksella. Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Terveydentilavaatimukset ja rikostaustaote

Lähihoitajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino, fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Opiskelijaksi ottamisen esteistä löytyy lisätietoa täältä. Opiskelijoiden tulee esittää rikostaustaote opintojen alkaessa.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 200 €) ja työkengistä (n. 50 €). Oppivelvolliset saavat nämä käyttöönsä maksutta.

Kysy lisää!

Jansson Kirsi

Opettaja

+358 401 745 506

kirsi.jansson@keuda.fi

Tuusula, Kirkkotie 31

Jokelainen Minna

Opinto-ohjaaja

+358 401 875 409

minna.jokelainen@keuda.fi

Tuusula, Kansanopistontie 60 (Pekka Halosen akatemia)

Toivanen Eija

Opinto-Ohjaaja

+358 503 219 155

eija.toivanen@keuda.fi

Mäntsälä, Lukkarinpolku 2

Lounela Eero

Opinto-Ohjaaja

+358 504 320 425

eero.lounela@keuda.fi

Nurmijärvi, Lopetie 20

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi

Ajankohtaista alalla