Koulutukset / Terveys- ja hyvinvointialat /

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot Yhteishaku 2023

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp)

Lähihoitaja

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot Yhteishaku 2023

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp)

Arvokasta työtä ihmisten auttamiseksi!

Lähihoitajana teet ihmisläheistä työtä moniammatillisessa ympäristössä suunnitelmallisesti, tavoitteellisesti ja dokumentoiden. Työn ytimessä on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaaminen, ohjaaminen ja auttaminen. Tehtäviisi kuuluu kokonaisvaltainen arjen askareissa auttaminen mm. peseminen, pukeminen, ravitsemus, liikkuminen ja kommunikoinnissa avustaminen.

Keudassa tarjoamme laadukasta lähihoitajan koulutusta ajanmukaisissa oppimisympäristöissä. Meillä opiskelet työelämälähtöisesti ja sinulla on mahdollisuus monipuoliseen työpaikalla oppimiseen. Saat tukea yksilölliseen oppimiseen ja työllistymiseen. Pääset mukaan työelämäprojekteihin, opintokäynneille erilaisiin työpaikkoihin sekä alan verkostoihin.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Osaamisalan kaksi ensimmäistä ja kaikille osaamisaloille yhteistä tutkinnon osaa (Kasvun ja osallisuuden edistäminen ja Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen) voit opiskella kaikissa toimipisteissä. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Toimipiste

Kirkkotie 31, Tuusula Lopentie 20, Nurmijärvi Lukkarinpolku 2, Mäntsälä

Päiväkoulutus | Iltakoulutus | Työvaltainen koulutus

Eri toimipisteissä voit opiskella osaamisalojen opintoja seuraavasti:

  • Ikääntyvien hoito ja kuntoutus | Nurmijärvi | Mäntsälä | Tuusula
  • Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito | Nurmijärvi | Mäntsälä | Tuusula
  • Mielenterveys- ja päihdetyö | Tuusula
  • Sairaanhoito ja huolenpito | Nurmijärvi | Mäntsälä | Tuusula
  • Vammaistyö | Tuusula | Mäntsälä

Opintoja on tarjolla monimuotoisena, työvaltaisena, päivä- ja iltaopintoina. Kaikki tutkinnon osia voi opiskella oppisopimuksella. Opinnot voivat sisältää opiskelua oppilaitoksessa, etätehtäviä, verkko-opintoja ja alan työpaikassa oppimista.

Kysy tarkemmin eri toimipisteiden koulutustarjonnasta!

Ikääntyneiden hoitajaksi verkossa ja työpaikalla oppien
Monimuotokoulutus (verkkopainotteinen)

Tässä toteutuksessa osaamista hankitaan verkkoympäristössä ja alan työpaikalla oppien. Koulutuksen voi suorittaa ainoastaan koulutus- tai oppisopimuksella. Tutustu koulutukseen tarkemmin koulutuksen omalla sivulla täällä. Huomaa, että myös hakulomake täytetään Ikääntyneiden hoitajaksi verkossa ja työpaikalla oppien -koulutuksen sivun kautta.

Keusote-yhteistyö
Monimuotokoulutus (koulutussopimus/ oppisopimus)

Tässä koulutuksessa on uudenlainen mahdollisuus opiskella lähihoitajaksi käytännön työtehtävissä ikäihmisten parissa työpaikalla ja suorittaa samalla sosiaali- ja terveysalan perustutkinto yhteistyössä Keusoten Järvenpään yksiköiden kanssa. Työpaikalla sinua ohjaavat työpaikkaohjaajat sekä sosiaali- ja terveysalan opettaja. Yksilöllisen suunnitelmasi mukaan opintoihin kuuluu myös itsenäistä opiskelua ja Keudan verkko-opintoja. Pääasiallinen oppimisympäristö on työpaikka. Koulutuksen voi suorittaa ainoastaan koulutus- tai oppisopimuksella. Opintojen kesto riippuu omasta suunnitelmasta yksilöllisesti, arvioitu opiskeluaika noin 1,5 vuotta.

Edellytykset opiskelulle

Työpaikka

Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista hankitaan oppisopimuksella. Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Terveydentilavaatimukset ja rikostaustaote

Lähihoitajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino, fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Opiskelijaksi ottamisen esteistä löytyy lisätietoa täältä. Opiskelijoiden tulee esittää rikostaustaote opintojen alkaessa.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 200 €) ja työkengistä (n. 50 €). Oppivelvolliset saavat nämä käyttöönsä maksutta.

Miten haen?

Tähän tutkintoon on jatkuva haku auki.

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Hakuaika on 21.2. – 21.3.2023. Lisätiedot ja haku Opintopolussa.

Lähihoitajana teet ihmisläheistä työtä moniammatillisessa ympäristössä suunnitelmallisesti, tavoitteellisesti ja dokumentoiden. Työn ytimessä on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaaminen, ohjaaminen ja auttaminen.
Keuda sosiaali- ja terveysalan perustutkinto lähihoitaja

Kysy lisää!

Jokelainen Minna

Opinto-ohjaaja

+358 401 875 409

Tuusula, Kirkkotie 31

Järvi Tarja

Opinto-ohjaaja

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Toivanen Eija

Opinto-Ohjaaja

+358 503 219 155

Mäntsälä, Lukkarinpolku 2

Lounela Eero

Opinto-Ohjaaja

+358 504 320 425

Nurmijärvi, Lopetie 20

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ajankohtaista alalla