Koulutukset / Terveys- ja hyvinvointialat /

Suunhoidon osaamisalaopinnot lähihoitajille (75 osp)

Perustutkinnot

Suunhoidon osaamisalaopinnot lähihoitajille (75 osp)

Kaksi tutkinnon osaa Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Lisää suosikkeihin

Pätevöidy suunhoidon osaajaksi!

Haluaisitko ottaa seuraavan askeleen urallasi kohti suun hoitotyötä ja suun terveyden edistämistä? Toteutamme suunhoidon osaamisalan koulutuksen yhteistyössä Keusoten kanssa.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) suorittaneille tai tutkintoon valmistumassa oleville hakijoille. Koulutukseen valitaan 16 opiskelijaa.

Osaamisaloihin siirtyvien sosiaali- ja terveysalan perustutkinto-opiskelijoiden hakemukset huomioidaan valintatilanteessa, jos koulutuksessa on tilaa (kysy lisää opinto-ohjaajalta/opettajalta).

Toteutusvaihtoehdot

Suoritettavat osaamisalaopinnot muodostuvat kahdesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkinnon osasta:

 • Suun hoitotyössä toimiminen (40 osp)
 • Suun terveyden edistämisessä toimiminen (35 osp)

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää vuoden. Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Monimuotokoulutus

Koulutus alkaa 10.1.2022 ja päättyy joulukuussa 2022. Hakuaika päättyy 26.11.2021.
Koulutus koostuu orientaatiosta, lähipäivistä ja klinikkatyöskentelystä:

 • Orientaatio työpaikalla on 17. – 19.1.2022.
 • Klinikkaopetusta on keskiviikko-iltaisin klo 16-19 Keusoten suun terveydenhuollossa. Klinikkaopetusta on viikoilla 9-10, 17-21 ja 41-46. Viikko 42 on lomaa.
 • Teoriaopinnot sijoittuvat myös keskiviikkoihin klo 8-19 välille ja ne toteutetaan pääasiassa Teamsin välityksellä. Opetusta voi olla myös Keusoten tai Keudan Nurmijärven ja Mäntsälän toimipisteissä. Teoriapäivien tarkemmat aikataulut tarkentuvat lähempänä. Ensimmäinen teoriaopetuspäivä on 12.1.2022.

Klinikkaopetuksen ajaksi solmitaan koulutussopimus Keusoten suun terveydenhuollon kanssa.

Klinikkaopetuksen toimipisteet

Klinikkaopetusta järjestetään kolmessa Keusoten toimipisteessä. Mikäli tulet valituksi koulutukseen sinulla tulee olla mahdollisuus liikkua näiden toimipisteiden välillä.

 • Suun terveydenhuolto Mäntsälä, Kivistöntie 14, Mäntsälä
 • Suun terveydenhuolto Nurmijärvi, Kirkonkylän hammashoitola, Keskustie 5, Nurmijärvi
 • Suun terveydenhuolto Hyrylä, Hyryläntie 13 F Tuusula (välinehuolto)

Lisätiedot:
Keusoten hoitotyön esimies Kirsi Kuosmanen, kirsi.kuosmanen@keusote.fi/ 050 4974210

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa, todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Hakijalla tulee olla suoritettuna saman alan perustutkinto.

Lähihoitajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino, fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijoita pyydetään esittämään rikostaustaote opintojen alkaessa.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Esteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

 • ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus tai muu psyykkistä terveyttä ja toimintakykyä rajoittava sairaus, joka estää koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä toimimisen
 • tuki- ja liikuntaelimistön sairaus, vammat tai muu fyysistä terveyttä ja toimintakykyä rajoittava sairaus, joka estää koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä toimimisen
 • toimintakykyä rajoittava ihon sairaus kuten krooninen ihottuma, joka estää koulutukseen liittyvissä tehtävissä toimimisen
 • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Opiskelijan tulee olla valmis liikkumaan Keusoten toimipisteiden välillä.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia kirjallisuudesta (n. 90 euroa). Opiskelijan tulee hankkia työkengät, muu suojavaatetus tulee Keusotelta.