Koulutukset / Tekniikan alat /

Talotekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Talotekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Kylmäasentaja

Lisää suosikkeihin
Ammattitutkinnot

Talotekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Kylmäasentajille on kysyntää!

Toimit yleensä asentajaryhmän ”vanhimpana” ja perehdytät kokemattomampia asentajia. Voit myös toimia kylmäaineiden käsittelyn vastuuhenkilönä Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta (Tukes) haettavan pätevyyden pohjalta.

Keudassa tarjoamme sinulle yksilöllistä ja käytännönläheistä koulutusta. Lähietäisyydellä on merkittävä määrä kylmäalan yrityksiä ja lyhyiden etäisyyksien ansiosta näytöt työpaikoilla järjestyvät sujuvasti. Opintojen aikana sinulla on mahdollisuus osallistua alan tapahtumiin.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos työskentelet parhaillaan kylmäalalla. Lisäksi olet suorittanut jo talotekniikan perustutkinnon kylmäalalta tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä.

Jos sinulla ei ole perustutkintoa kylmäalalta suoritettuna, sitä vastaavia taitoja tai työkokemusta alalta riittävästi, täytä hakemus Talotekniikan perustutkintoon – kylmäasentajan koulutukseen. Ota tarvittaessa yhteyttä kylmätekniikan vastuuopettajaan (yhteystiedot tällä sivulla).

Tämän tutkinnon käytyäsi voit työskennellä kylmäalan yrityksissä asennus-, huolto- ja työnjohtotehtävissä. Kylmäalalla riittää töitä, kun ammattitaitoiset osaajat eläköityvät seuraavien vuosien aikana. Myös kylmäalan yritysten näkymät ovat erittäin hyvät.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Opinnot toteutetaan ilta-monimuotokoulutuksena, joka sisältää alan työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta Keudan Sarviniitynkadun toimipisteessä Keravalla. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Voinko hakea tähän koulutukseen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki. Ennen kuin täytät hakulomakkeen, varmista että sinulla on koulutuksen vaatima kylmäalan työpaikka. Lisäksi sinulla tulee olla käytynä talotekniikan perustutkinto kylmäasennuksen osaamisalalta, riittävä kylmäalan työkokemus tai perustutkintoa vastaavat työelämässä hankitut tiedot ja taidot. Suomen kielen taitosi tulee olla riittävällä tasolla tutkinnon suorittamiseen. Opettaja tekee lopullisen arvioin kielitaidon ja alan kokemuksen riittävyydestä haastattelussa.

Maksaako tämä koulutus?

Koko tutkinnon opiskelumaksu on 350 euroa. Opiskelumaksu laskutetaan kahdessa erässä koulutuksen alettua. Mikäli suoritat yksittäisiä tutkinnon osia, opiskelumaksu on 100 euroa tutkinnon osaa kohden.  Oppivelvollisilta ei peritä opiskelumaksua, eikä muita maksuja.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Anttila Jussi

Opettaja

+358 401 744 529

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla