Koulutukset / Tekniikan alat /

Talotekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Talotekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Kylmäasentaja

Lisää suosikkeihin

Kylmäasentajille on kysyntää!

Toimit yleensä asentajaryhmän ”vanhimpana” ja perehdytät kokemattomampia asentajia. Voit myös toimia kylmäaineiden käsittelyn vastuuhenkilönä Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta (Tukes) haettavan pätevyyden pohjalta.

Keudassa tarjoamme sinulle yksilöllistä ja käytännönläheistä koulutusta. Lähietäisyydellä on merkittävä määrä kylmäalan yrityksiä ja lyhyiden etäisyyksien ansiosta näytöt työpaikoilla järjestyvät sujuvasti. Opintojen aikana sinulla on mahdollisuus osallistua alan tapahtumiin.

Huom! Tähän tutkintoon on edellytyksenä riittävä työkokemus kylmäalalta TAI suoritettu talotekniikan perustutkinto kylmäasennuksen osaamisalalta TAI perustutkintoa vastaavat tiedot ja taidot. Jos sinulla ei ole perustutkintoa kylmäalalta suoritettuna TAI työkokemusta kylmäasennuksen alalta, ole hyvä ja täytä hakemus Talotekniikan perustutkintoon – kylmäsentaja. Ota tarvittaessa yhteyttä kylmätekniikan vastuuopettajaan, yhteystiedot alla.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Looginen ajattelu- ja ongelmanratkaisukyky
  • Hyvät ohjaus- ja vuorovaikutustaidot
  • Huolellisuus, vastuuntuntoisuus ja hyvä paineensietokyky

Työllistyminen

Tutkinnon jälkeen voit työskennellä kylmäalan yrityksissä asennus-, huolto- ja työnjohtotehtävissä. Kylmäalalla riittää töitä, kun ammattitaitoiset osaajat eläköityvät seuraavien vuosien aikana. Myös kylmäalan yritysten näkymät ovat erittäin hyvät.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Ilta-monimuotokoulutus | Kerava Sarviniitynkatu

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Valmiudet

Tähän tutkintoon on edellytyksenä riittävä työkokemus kylmäalalta TAI suoritettu talotekniikan perustutkinto kylmäasennuksen osaamisalalta TAI perustutkintoa vastaavat tiedot ja taidot.

Jos sinulla ei ole perustutkintoa kylmäalalta suoritettuna, sitä vastaavia taitoja TAI työkokemusta alalta riittävästi, ole hyvä ja täytä hakemus Talotekniikan perustutkintoon – kylmäsentaja. Ota tarvittaessa yhteyttä kylmätekniikan vastuuopettajaan, yhteystiedot sivussa.

Työpaikka

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, joka on yksi oppimisympäristöistäsi.

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan opettajan haastattelussa.

Kustannukset

Koko tutkinnon opiskelumaksu on 350 euroa. Opiskelumaksu laskutetaan kahdessa erässä koulutuksen alettua

Mikäli suoritat yksittäisiä tutkinnon osia, opiskelumaksu on 100 euroa tutkinnon osaa kohden.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan opintotarjonta

Kysy lisää!

Jussi Anttila

Opettaja

+358 401 744 529

jussi.anttila@keuda.fi

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla