Koulutukset / Humanistiset ja taidealat /

Teemallinen kuvataiteen linja

Kansanopistokoulutus

Teemallinen kuvataiteen linja

Pekka Halosen akatemian kansanopisto

Lisää suosikkeihin

Hakuaika

18.10.2021 – 28.11.2021

Koulutusaika

31.1.2022 – 20.5.2022

MUILTA MAILTA – Teemallinen kuvataiteen linja

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Teemallisella kuvataiteen linjalla haetaan vuosittain vaihtuvan teeman kautta uusia näkökulmia ja erilaisia aineksia oman ilmaisun syventämiseen. 15 viikkoa kestävä, kuvataiteeseen keskittyvä kansanopistolinja on tarkoitettu taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille, tai muuten edistyneille tekijöille.

Kevään 2022 teema ”Muilta mailta” saa lähtökohtansa viime vuosisatojen vaihteen kuvataiteeseen vaikuttaneista kansainvälisistä ulkomailta saapuneista taidevirtauksista joita peilataan 1900-luvun ja nykytaiteen ilmiöihin. Opetuksen pääpainotus on piirtämisen ja maalauksen tekniikoissa. Linjalla käsitellään teemaa niin materiaalien ja välineiden kuin myös sisällön ja taidehistorian näkökulmasta. Taidegrafiikkaan ja puupiirrostekniikkaan tutustutaan yksittäisillä jaksoilla. Tarkemmat kurssikuvaukset löydät opetussuunnitelmasta.

Opetus tapahtuu intensiivikurssien muodossa, joissa keskitytään tiettyyn menetelmään, materiaaliin tai erikoistekniikkaan. Intensiivikurssien tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallista ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Kuvataiteen teemallinen linja luo erilaisen kuvataideopetuksen tason työväen- ja kansalaisopistojen sekä toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin.

Opiskelu on kokopäiväistä. Päivittäin työskentely alkaa klo 9.30 ja jatkuu opettajan johdolla iltapäivään asti. Tämän jälkeen työskennellään itsenäisesti annetun tehtävän parissa. Päivittäinen itsenäinen työskentely on oleellinen osa opintoja.

Hakeminen ja opiskelijavalinnat

Hakuaika on 18.10.2021 – 28.11.2021.

Hakeminen tapahtuu tältä sivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella, joka on auki hakuajan.

Liitä hakulomakkeeseen mukaan 3 kuvaa viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, jne.).

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Hakemuksen ja siihen liitettävien kuvaliitteiden tulee olla perillä hakuajan loppuun mennessä.

Käsittelemme vain hakuajan puitteissa liitteineen saapuneet hakemukset. Ilmoitamme opiskelijavalinnasta sähköpostitse kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Koulutukseen hakeminen on sitovaa. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot.

Kustannukset

Opiskelu on maksullista (75 euroa / vko). Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa.

Opintomaksuun sisältyy päivittäin lämmin ateria. Materiaalit opiskelija maksaa itse. Näyttelykäynnit, sekä piirustus- ja maalausretket eivät sisälly opintomaksuun. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin.

Pekka Halosen akatemiassa on vuokrattavana kahden hengen huoneita (huoneessa suihku, wc, jääkaappi) pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan ulkopuolella asuville. Vuokraan voi hakea asumistukea.

Peruutusehdot

Neljä viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % ensimmäisen kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään ensimmäisen kuukauden opintomaksu, sekä peruutusmaksu 50 €.

Millaista opiskelu on? Opiskelijan kertomaa:

”Opiskeluilmapiiri on mielestäni innostunutta ja keskustelevaa opettajien ja oppilaiden kesken. Koulurakennus metsän keskellä suorastaan kutsuu opiskelemaan kuvataiteita, inspiroiva ympäristö. Hyvin suunniteltu ja jaksotettu opintokokonaisuus. Olen päässyt kokeilemaan paljon erilaisia kuvan tekemisen tapoja. Mielestäni hyvä hinta / laatusuhde.”

”Olen ollut erittäin tyytyväinen varsinkin opiston laajaan tarjontaan ja monipuoliseen opetukseen. Opetus on ollut ammattitaitoista ja hyvin virikkeellistä, ja olen todella nauttinut opiskelusta ja ilmapiiristä, joka on ollut ihanan rento ja kannustava.”

”Minulla on ollut ilo ja etuoikeus opiskella erittäin innostavassa, taitavien ja kokeneiden tekijöiden ryhmässä, jossa on ollut kannustava ja rohkaiseva yhteishenki. Ryhmä merkitsee ja antaa paljon, mm. ideoita, palautetta, esimerkkejä, kannustusta, keskusteluja. Opettajat ovat olleet kokeneita, innostavia  ja opetukseensa paneutuvia.”

”Minun suhteeni taiteeseen katselevana, kokijana ja tekijänä on vahvistunut.”

Hakulomake Opetussuunnitelma

Kysy lisää!

Kousa Pia

Opettaja

+358401745488

pia.kousa@keuda.fi

Dahlsten Marjo

Koulutusassistentti

+358503099649

marjo.dahlsten@keuda.fi

Toimipiste

Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla