Koulutukset / Humanistiset ja taidealat /

Teemallinen kuvataiteen linja

Kansanopistokoulutus

Teemallinen kuvataiteen linja

Pekka Halosen akatemian kansanopisto

Lisää suosikkeihin
Kansanopistokoulutus

Teemallinen kuvataiteen linja

Kasvien elämää ja mielikuvituksellisia maailmoja – paratiisin ulottuvuuksia

Koulutusaika on 30.1.2023 – 19.5.2023.

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Teemallisella kuvataiteen linjalla haetaan vuosittain vaihtuvan teeman kautta uusia näkökulmia ja erilaisia aineksia oman ilmaisun syventämiseen. Kansanopistolinja on tarkoitettu niille, joilla on jo perustiedot kuvan tekemisestä, kuvataidetta aiemmin opiskelleille ja harrastaneille, taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muuten edistyneille tekijöille. Linja soveltuu kuvataiteen jatko-opintoja suunnitteleville aikuisille, opiskelusta tai työelämästä taukoa pitäville sekä eläkkeellä oleville.

”Olen ollut erittäin tyytyväinen varsinkin opiston laajaan tarjontaan ja monipuoliseen opetukseen. Opetus on ollut ammattitaitoista ja hyvin virikkeellistä, ja olen todella nauttinut opiskelusta ja ilmapiiristä, joka on ollut ihanan rento ja kannustava.”

Kevään 2023 linjan teema lähtee nivoutumaan kasvien, puutarhan, paratiisin, kauneuden ja ihanteellisen maiseman ympärille. Samaan aikaan ajatus paratiisista pitää sisällään ihanteellisuuden ja haaveellisuuden vastapuolen, varjot, katoavaisuuden ja maanalaisen. Paratiisi teema on kuvataiteessa samaan aikaan sekä ajaton että ajankohtainen. Teemana se on kerrostunut erilaisilla merkityksillä. Mitä kaikkea paratiisi merkitsee ja kuinka monin eri tavoin aihetta voidaan lähestyä?

Linjalla käsitellään teemaa niin materiaalien ja välineiden kuin myös sisällön ja taidehistorian näkökulmasta. Työskentely tapahtuu pääosin maalauksen ja piirustuksen tekniikoin. Taidegrafiikan menetelmin työskennellään yksittäisillä jaksoilla. Tarkemmat opintokuvaukset löydät opetussuunnitelmasta.

”Minun suhteeni taiteeseen katselevana, kokijana ja tekijänä on vahvistunut.”

Opiskelu on kokopäiväistä ja opetus tapahtuu pääosin intensiivikurssien muodossa. Intensiivikurssien tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallista ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Kuvataiteen teemallinen linja luo erilaisen kuvataideopetuksen tason työväen- ja kansalaisopistojen sekä toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin.

Päivittäinen työskentely opettajan ohjauksessa tapahtuu maanantaista perjantaihin klo 8-16 välisenä aikana niin, että opetusta on keskimäärin 5h/päivä. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus työskennellä arkisin itsenäisesti oppilaitoksen tiloissa. Opetuskokonaisuuden laajuus on 15 kalenteriviikkoa. Talviloma on viikolla 9.

”Opiskeluilmapiiri on mielestäni innostunutta ja keskustelevaa opettajien ja oppilaiden kesken. Koulurakennus metsän keskellä suorastaan kutsuu opiskelemaan kuvataiteita, inspiroiva ympäristö. Hyvin suunniteltu ja jaksotettu opintokokonaisuus. Olen päässyt kokeilemaan paljon erilaisia kuvan tekemisen tapoja. Mielestäni hyvä hinta / laatusuhde.”

Toimipiste

Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Miten haen?

Hakuaika on päättynyt 27.11.2022.

Hae koulutukseen hakuaikana. Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Liitä hakulomakkeeseen mukaan 3 kuvaa viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista jne.). Kuvaliitteiden tiedostomuodon tulee olla jpg, tiff tai pdf. HUOM! Käsittelemme ainoastaan kuvaliitteineen saapuneet hakemukset. Ilmoitamme opiskelijavalinnasta sähköpostitse kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Koulutukseen hakeminen on sitovaa. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot.

Maksaako tämä koulutus?

Opiskelu on maksullista (70 euroa / vko). Opintomaksuun ei sisälly ruokailu- tai materiaalikustannuksia. Oppilaitoksen kautta saatavista materiaaleista saatetaan periä maksuja.

Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin. Opintomaksujen alentamiseksi on mahdollista hakea harkinnanvaraista opintoseteliavustusta. Avustuksen suuruus riippuu avustukseen oikeutettujen hakijoiden määrästä sekä oppilaitokselle myönnetyn määrärahan suuruudesta.

Pekka Halosen akatemiassa ei ole vuokrattavana huoneita 1.1.2023 alkaen.

Peruutusehdot

Neljä viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % ensimmäisen kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään ensimmäisen kuukauden opintomaksu, sekä peruutusmaksu 50 €.

Koulutukseen hakeminen on sitovaa, joten muistathan peruuttaa hakemuksesi myös siinä tapauksessa, että tulet valituksi varasijalle.

Kysy lisää!

Kousa Pia

Opettaja

+358 401 745 488

Tuusula Kansanopistontie 60 (Pekka Halonen)

Dahlsten Marjo

Koulutusassistentti

+358 503 099 649

Tuusula Kansanopistontie 60 (Pekka Halonen)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

”Minulla on ollut ilo ja etuoikeus opiskella erittäin innostavassa, taitavien ja kokeneiden tekijöiden ryhmässä, jossa on ollut kannustava ja rohkaiseva yhteishenki. Ryhmä merkitsee ja antaa paljon, mm. ideoita, palautetta, esimerkkejä, kannustusta, keskusteluja. Opettajat ovat olleet kokeneita, innostavia  ja opetukseensa paneutuvia.”

Ajankohtaista alalla