Koulutukset / Tekniikan alat /

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot Verkkototeutus

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto (150 osp)

Tekstiilihuoltaja (AT)

Lisää suosikkeihin
Ammattitutkinnot Verkkototeutus

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto (150 osp)

Puhtaat ja hygieeniset tekstiilit palveluna muun alan yrityksille!

Tekstiilihuollon ammattilaisena toimit tekstiilihuollon pesu- ja viimeistelytehtävissä erilaisissa alan yrityksissä. Työskentelet itsenäisesti myös tiimivastaavana, laadunvalvontatehtävissä tai asiakaspalvelussa.

Keudasta löytyy Euroopan ainoa opetuspesula ja olemme ainoa oppilaitos Suomessa, joka tarjoaa tekstiilihuollon hygieniavastaavan koulutusta sekä lähi- että verkko-opetuksena. Käytännön harjoittelu onnistuu kätevästi opetuspesulassa, jossa voit myös suorittaa näyttöjä.

Tämän tutkinnon käytyäsi voit työskennellä sairaala-, vesi-, ja mattopesuloissa, kemiallisissa pesuloissa sekä tekstiilejä vuokraavissa pesuloissa.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos sinulla on jo työkokemusta tekstiilihuoltoalalta tai työskentelet jo alalla tällä hetkellä. Voit hakea koulutukseen, vaikka sinulla ei vielä olisikaan alan työ- tai harjoittelupaikkaa.

Työ on melko fyysistä seisomatyötä ja usein vuorotyötä.

Ammattitutkinnon opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa. Lue lisää kielitaitovaatimuksista.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Tässä yhteydessä sovitaan suoritetaanko tutkinnosta vain tutkinnon osia vai koko tutkinto riippuen opiskelijan työtilanteesta. Keskimäärin koulutus kestää 1,5–2 vuotta.

Opinnot toteutetaan päivä-monimuotokoulutuksena, joka koostuu työssäoppimisesta alan työpaikalla sekä keskimäärin 2–3 lähiopetuspäivästä kuukaudessa. Lähiopetus on Keudan Sibeliuksenväylän toimipisteessä Järvenpäässä. Opiskelussa hyödynnetään myös verkko-oppimisympäristöä. Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella.

Toimipiste

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Maksaako tämä koulutus?

Oppisopimuksena ja koulutussopimuksena koulutus on maksuton. Ilman oppi- tai koulutussopimusta koko tutkinnon opiskelumaksu on 300 euroa. Yksittäisissä tutkinnon osissa opiskelumaksu on 150 euroa tutkinnon osaa kohden lukuun ottamatta Digitaalisuuden soveltaminen tekstiili- ja muotialalla (45 osp) tutkinnnon osaa, jonka opiskelumaksu on 200 euroa.

Opiskelumaksu laskutetaan pääsääntöisesti yhdessä erässä opintojen alettua. Opiskelumaksua ei palauteta. Opintojen aloituksen voi perua veloituksetta ennen opintojen sovittua aloitusta.

Miten haen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Kysy lisää!

Mansio Maarit

Opettaja

+358504150810

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ajankohtaista alalla