Koulutukset / Tekniikan alat /

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot Verkkototeutus

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto (180 osp)

Ammattitaitoa tyylillä tekstiilin ja muodin parissa

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot Verkkototeutus

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto (180 osp)

Ammattitaitoa tyylillä tekstiilin ja muodin parissa

Tekstiilihuoltajana huollat erilaisia tekstiilituotteita ja toimit monipuolisissa tekstiilihuollon työtehtävissä. Vastaanotat, lajittelet, peset, viimeistelet ja pakkaat erilaisia tekstiilejä vastuullisesti, taloudellisesti ja laadukkaasti.

Mittatilausompelijana sinulla on osaamista vaatteiden suunnitteluun, kaavoittamiseen ja valmistamiseen. Ompelet asuja mittojen mukaan laadukkaasti ja tarkasti asiakkaan tyylin huomioiden. Tunnet vaatetusmateriaaleihin, niiden valintaan ja ammattimaisiin työtapoihin.

Sisustustekstiilien valmistajana suunnittelet ja toteutat erilaisia tekstiilejä kotiin ja julkisiin tiloihin. Käytät materiaaleja monipuolisesti asiakkaan tarpeet ja tuotteen käyttötarkoitus huomioiden.

Keudassa on monipuoliset laitteet ja menetelmät oppimisen tueksi. Pääset jo varhain opiskeluaikana tutustumaan alaan käytännössä työpaikoilla oppilaitosympäristön lisäksi. Joustavat opinnot mahdollistavat juuri sinun näköisesi tutkinnon – voit täydentää osaamistasi esimerkiksi kiertotalous-, liiketoiminnan- tai yrittäjyysalan opinnoilla. Osallistumme aktiivisesti myös alan kilpailuihin esim. Taitaja-kisoihin.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2–3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Toimipiste

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Tekstiilihuoltaja

Päivä-monimuotokoulutus
Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Oppisopimuskoulutus
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Mittatilausompelija ja sisustustekstiilien valmistaja

Mittatilausompelijan ja sisustustekstiilien valmistajan koulutusta ei ole tarjolla tällä hetkellä jatkuvassa haussa.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia kirjoitusvälineistä, oppikirjoista (3–4 kirjaa), perusompeluvälineistä, mahdollisista kankaista perustöihin, opintokäyntien matkakustannuksista ja työkengistä.

Miten haen?

Jatkuva haku

Jatkuvan haun kautta voi hakea tekstiilihuoltajan koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Mittatilausompelijan ja sisustustekstiilien valmistajan koulutusten haku on kiinni toistaiseksi.

Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Mittatilausompelijana suunnittelet, kaavoitat ja valmistat vaatteita asiakkaiden toiveiden ja mittojen mukaan sekä teet myös korjausompelua.
Keuda tekstiili- ja muotialan perustutkinto ompelija/mittatilausompelija
Sisustustekstiilien valmistajana suunnittelet, kaavoitat ja toteutat asiakkaan toiveiden mukaan erilaisia sisustustekstiilejä koteihin, yrityksiin ja julkisiin tiloihin.
Keuda tekstiili- ja muotialan perustutkinto sisutustekstiilien valmistaja
Tekstiilihuoltajana toimit pesuloissa tekstiilihuollon pesu- ja viimeistelytehtävissä.
Keuda tekstiili- ja muotialan perustutkinto tekstiilihuoltaja

Kysy lisää!

Pitkänen Mirja

Opinto-ohjaaja

+358503507546

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Asell Mari

Toimialapäällikkö

+358504735069

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Aiheesta lisää:

Kuuntele aiheesta Keudan Kohti unelma-ammattia -podcastista

Ajankohtaista alalla