Koulutukset / Yhteiskunnalliset alat /

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto (150 osp)

Lisää suosikkeihin
Ammattitutkinnot

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto (150 osp)

Ihmisläheistä työtä lukemisen ja sivistyksen edistämiseksi!

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattilaisena hallitset erinomaisesti asiakaspalvelun sekä tiedonhaun perusteet, tunnet aineistot ja osaat esitellä niitä. Myös sähköisen asioinnin opastaminen sujuu. Monipuolinen työ tarjoaa mielenkiintoisia tehtäviä mediaohjauksesta ja tapahtumatuotannosta kokoelmatyöhön, kirjaston viestintään ja markkinointiin. Työpaikkasi on elämyskeidas.

Keudassa tarjoamme sinulle alan huippukoulutusta. Keuda on valtakunnallisesti johtava tieto- ja kirjastopalveluiden ammattitutkintoon kouluttaja ja työelämäpalautteen perusteella opetuksemme taso on erinomaista. Opintojen aikana pääset mm. vierailuille erilaisiin kirjastoihin ja osallistumaan alan asiantuntijatapahtumiin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Ammattitaito ja hyvät vuorovaikutustaidot
  • Tietotekninen osaaminen
  • Asiakaspalveluasenne ja ratkaisukyky

Työllistyminen

Tieto- ja kirjastopalvelualalla on hyvät työllistymismahdollisuudet. Voit toimia yleisen kirjaston, tieteellisen kirjaston, erikoiskirjaston tai oppilaitoskirjaston kirjasto- ja tietopalvelutehtävissä. Työnimikkeitä ovat mm. kirjastovirkailija, mediaohjaaja, kirjastoneuvoja, erikoiskirjastovirkailija.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Monimuotokoulutus etäkoulutuksena

Opiskelu koostuu työssäoppimisesta ja etäopetuksesta (keskimäärin 2-3 päivää kuukaudessa) sekä ohjatusta verkko-opiskelusta. Opiskelu monimuotokoulutuksessa etäkoulutuksena edellyttää kirjastoalan työssäoppimispaikkaa koko opiskeluajaksi. Harjoittelun ajaksi kirjaston kanssa solmitaan joko koulutussopimus tai oppisopimus.

Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Työpaikka

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, joka on yksi oppimisympäristöistäsi. Työpaikka edellytetään koko opiskeluajaksi.

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan opettajan haastattelussa.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Erho Salla

Opettaja

+358 401 744 479

salla.erho@keuda.fi

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)

Lepoluoto Pälvi

Opettaja

+358 503 037 476

palvi.lepoluoto@keuda.fi

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla