Koulutukset / Yhteiskunnalliset alat /

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot Verkkototeutus

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto (150 osp)

Kirjastopalvelut | Kirjastoautopalvelut

Lisää suosikkeihin
Ammattitutkinnot Verkkototeutus

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto (150 osp)

Ihmisläheistä työtä lukemisen ja demokratian edistämiseksi

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattilaisena hallitset erinomaisesti asiakaspalvelun sekä tiedonhaun perusteet, tunnet aineistot ja osaat esitellä niitä. Myös sähköisen asioinnin opastaminen sujuu. Monipuolinen työ tarjoaa mielenkiintoisia tehtäviä mediaohjauksesta ja tapahtumatuotannosta kokoelmatyöhön, kirjaston viestintään ja markkinointiin.

Tieto- ja kirjastopalvelualalla on hyvät työllistymismahdollisuudet. Alalla menestyminen vaatii hyviä vuorovaikutustaitoja ja asiakaspalveluasennetta sekä tietoteknistä osaamista ja ratkaisukykyä. Tämän tutkinnon opiskeltuasi voit toimia yleisen kirjaston, tieteellisen kirjaston, erikoiskirjaston tai oppilaitoskirjaston kirjasto- ja tietopalvelutehtävissä. Työnimikkeitä ovat mm. kirjastovirkailija, mediaohjaaja, kirjastoneuvoja, erikoiskirjastovirkailija.

Tarjoamme sinulle alan huippukoulutusta. Keuda on valtakunnallisesti johtava tieto- ja kirjastopalveluiden ammattitutkintoon kouluttaja ja työelämäpalautteen perusteella opetuksemme taso on erinomaista. Saat ammattitaitoisilta opettajiltamme käytännönläheistä opetusta, joka perustuu vahvaan työelämäperustaiseen tietoon.

Koulutus toteutetaan kokonaan etäopetuksena sekä ohjattuna verkko-opiskeluna, mikä lisää ajankäyttösi joustavuutta ja mahdollistaa opintoihin osallistumisen asuinpaikastasi riippumatta. Kokemusten vaihto eri puolelta Suomea olevien ja erilaisissa kirjastoissa työskentelevien opiskelutoveriesi kanssa syventää osaamistasi kirjastojen arjesta.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, joka haluat rikastaa ammattitaitoasi ja olet jo töissä kirjastoalalla tai olet saanut kirjastoalan työssäoppimispaikan opintojen ajaksi.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1,5 vuotta. Voit opiskella meillä myös yksittäisiä tutkinnon osia, jos haluat syventää ja päivittää osaamistasi kirjastotyön eri osa-alueilla tai paneutua tarkemmin esim. mediaohjaukseen tai erityisryhmien palveluihin.

Monimuotokoulutus koostuu työssäoppimisesta ja etäopetuksesta (keskimäärin 2–3 päivää kuukaudessa) sekä ohjatusta verkko-opiskelusta. Opiskelu monimuotokoulutuksessa etäkoulutuksena edellyttää kirjastoalan työssäoppimispaikkaa koko opiskeluajaksi. Harjoittelun ajaksi kirjaston kanssa solmitaan joko koulutussopimus tai oppisopimus.

Maksaako tämä koulutus?

Toteutamme koulutuksen tällä hetkellä oppisopimuksella tai koulutussopimuksella, jolloin koulutus on maksutonta.

Miten haen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Kysy lisää!

Lepoluoto Pälvi

Opettaja

+358503037476

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)

Erho Salla

Opettaja

+358401744479

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)

Jousea Inka

Opettaja

+358405285078

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)

Jokitalo Päivi

Opettaja

+358406307741

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ajankohtaista alalla