Koulutukset / Tietojenkäsittely ja tietoliikenne (ICT) /

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (180 osp)

IT-tukihenkilö | Ohjelmistokehittäjä | Tietoverkkoasentaja | Elektroniikka-asentaja

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (180 osp)

IT-ala työllistää ja kehittää!

IT-tukihenkilönä selvität tietoteknisiä ongelmia. Asennat ja ylläpidät laitteistoja, ohjelmistoja, lähiverkkoja ja palvelimia. Luot ja ylläpidät erilaisia verkkopalveluja ja virtuaalisia ratkaisuja sekä rakennat tietoturvallisia toimintaympäristöjä. Toimit osana tietohallintoa kouluttaen ohjelmistojen ja laitteistojen käyttöön, ja autat käyttäjiä erilaisissa teknisissä ongelmissa. Työtä tehdään asiakkaan tiloissa tai etäyhteyden välityksellä.

Ohjelmistokehittäjänä ohjelmoit, hyödynnät rajapintoja, käsittelet tietoa sekä käytät versionhallintaa. Suunnittelet, toteutat ja testaat ohjelmistoja varmistaen niiden laadun. Toimit osana ohjelmistokehitystiimiä ja kommunikoit asiakkaan kanssa.

Tietoverkkoasentajana teet tietoverkkokaapeloinnit asiakkaan vaatimusten ja tarpeiden mukaisesti. Asennat ja käyttöönotat tietoverkkoja ja tietoliikennelaitteita sekä teet valokuitukaapelointeja ja kuitujen hitsauksia. Huomioit tietoliikenneverkkojen rakenteet ja käytetyt materiaalit sekä teet tarvittavia mittauksia ja testauksia järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi.

Elektroniikka-asentajana asennat, testaat ja huollat erilaisia elektroniikkalaitteita esimerkiksi pienelektroniikkaa ja kodinkoneita. Kokoat elektroniikkalaitteita komponenteista hyödyntämällä erilaisia materiaaleja ja työ- ja mittavälineitä.

Tutkinto on suunniteltu niin, että sinulla on mahdollisuus saada rajoitettu Sähköpätevyys 3 -koulutus, joka antaa hyvän pohjan myös vastuullisemmille työtehtäville. Keudassa sinun on mahdollista suorittaa tuplapätevyys, jolloin voit toimia sekä tietoverkkoasentajana että elektroniikka-asentajana.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tarkkuus ja huolellisuus
  • Järjestelmällisyys ja loogisuus
  • Asiakaspalveluhenkisyys

Työllistyminen

IT-tukihenkilönä toimit yritysten ja julkishallinnon sovellus- ja IT-tuessa, kaupan alan myyntitehtävissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Ohjelmistokehittäjänä toimit ohjelmointialan yrityksissä tai muun alan yritysten IT-osastolla. Voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Tietoverkkoasentajana toimit tietokone- ja tietoliikennepalveluita tarjoavissa yrityksissä, kodinkoneliikkeissä, teollisuuslaitoksissa tai sairaalassa. Voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Elektroniikka-asentajana toimit kulutuselektroniikka- ja kodinkoneyrityksissä sekä tuotantolaitoksissa. Voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

IT-tukihenkilö

Päiväkoulutus | Sipoo | Nurmijärvi | Kerava Keskikatu
Jatkuva haku auki
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Päivä-monimuotokoulutus (verkkokoulutus) | Kerava Sarviniitynkatu
Jatkuva haku auki
Opiskelu koostuu työssäoppimisesta alan työpaikalla sekä etäopetuksesta ja ohjatusta verkko-opiskelusta. Verkko-opinnot sijoittuvat arkipäiviin klo 8-16 välille. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma opintosuunnitelma. Halutessaan opiskelija voi osallistua myös lähiopetukseen Sarviniitynkadulla.

Ohjelmistokehittäjä

Päiväkoulutus | Sipoo | Kerava Keskikatu
Jatkuva haku auki
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Tietoverkkoasentaja

Päiväkoulutus | Kerava Sarviniitynkatu
Jatkuva haku auki
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Elektroniikka-asentaja

Päiväkoulutus | Kerava Sarviniitynkatu
Jatkuva haku auki
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Oppisopimuskoulutus

Jatkuva haku auki
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Toimipiste

Keskikatu 3, Kerava

Lopentie 20, Nurmijärvi

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Sipoon Enter, Sipoo

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Työpaikka

Monimuotokoulutuksessa merkittävä osa oppimisesta tapahtuu alan työpaikalla joko koulutus- tai oppisopimuksella. Opiskelija etsii itse työ- tai harjoittelupaikan. Opettajalta saa tarvittaessa vinkkejä työpaikan hakemiseen opintojen aikana.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle voi tulla kustannuksia hankkimistaan työkaluista.

Kysy lisää!

Vänttilä Pirkko

Opinto-Ohjaaja

+358 401 744 577

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)

Honkasalo Katri

Opinto-Ohjaaja

+358 505 137 740

Sipoo, Iso Kylätie14 (Sipoo Enter)

Lounela Eero

Opinto-Ohjaaja

+358 504 320 425

Nurmijärvi, Lopetie 20

Leppänen Pipsa

Opinto-ohjaaja

+358 505 675 524

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ajankohtaista alalla