Koulutukset / Palvelualat /

Toimitilahuoltaja/ Kodinhuoltaja, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan pt

Perustutkinnot Työvoimakoulutus

Toimitilahuoltaja/ Kodinhuoltaja, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan pt

Työvoimakoulutus nro 702319

Lisää suosikkeihin

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelua tarjoaa monipuolisia työtehtäviä!

Koulutus alkaa

17.1.2022

Hakuaika päättyy

12.12.2021

Koulutuksen tavoitteena on, että saat riittävät ammatilliset valmiudet, joiden avulla pystyt suorittamaan puhdistuspalvelualan perustutkinnon osan tai osia ja työllistymään toimitilahuoltajan tai kodinhuoltajan töihin.

Koulutus on tarkoitettu puhtauspalvelualasta kiinnostuneille tai alalla jo työskennelleille. Koulutus sopii erityisesti fyysiseen työhön tottuneille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville ja itsenäiseen työskentelyyn kykeneville. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.

Tavoitteena on työllistyminen koulutuksen jälkeen puhdistuspalvelualan tehtäviin tai vaihtoehtoisesti saada valmiudet tarvittaessa opintojen loppuun saattamisessa esim. oppisopimuksella.

Koulutuksen sisältö

Valittavana olevat tutkinnon osat:

 • Ylläpitosiivouspalvelut
 • Perussiivouspalvelut
 • Avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen
 • Kotisiivouspalvelujen tuottaminen
 • Hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut
 • Oppilaitosten ja päiväkotien puhtauspalvelut
 • Sosiaalihuoltolaitosten puhtauspalvelut
 • Kodin ruokapalvelujen tuottaminen
 • Vaatteiden ja tekstiilien huolto
 • Koneiden käsittely puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla
 • Korttikoulutukset (työturva ja EA1)

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena.

Koulutukseen sisältyy myös työ- ja uravalmennusta, oppimisvalmennusta, tietotekniikkaa sekä työkuntoa ylläpitäviä osioita.

Maahanmuuttajien koulutus sisältää myös opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja eli OPVA-opintoja:

 • Suomi toisena kielenä valmiuksien vahvistaminen
 • Matemaattisten valmiuksien vahvistaminen
 • Tieto- ja viestintäteknisten valmiuksien vahvistaminen
 • Työelämävalmiuksien ja urasuunnitteluvalmiuksien vahvistaminen

Työllistyminen

Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala tarjoaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Voit toimia esimerkiksi toimitilahuoltajana oppilaitoksissa, terveydenhuolto- tai teollisuuskohteissa. Lisäksi kotityöpalvelut ovat kasvava palveluala, jossa työllistyminen on myös mahdollista. Voit myös saada ammatillista perusosaamista alalle, jos aikomuksenasi on perustaa kiinteistö- tai kotityöpalvelualan yritys. Toimitilahuollon ja kotityöpalvelun alalla on hyvät mahdollisuudet edetä uralla kouluttautumisen avulla. Koulutuksen suorittanut osaa toimia laatu-, kustannus- ja asiakaspalvelutietoisesti alan erilaisissa tehtävissä.

Hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun 20 vuotta täyttäneille asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus TE-palveluiden sivuilla. Löydät linkin koulutuksen sivulle tältä sivulta. TE-palveluiden sivuilla on tarkempi hakuohjeistus.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja mahdollisen haastattelun perusteella, jolloin osa hakijoista kutsutaan haastatteluun.
Koulutukseen valinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Koulutuksen aikaiset etuudet

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuisuuksista saat TE-toimistostasi tai TE-palveluiden valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-17.00.)

Haku TE-palveluiden sivuilla

Kysy lisää!

Nevala Raili

Opettaja

+358505624858

raili.nevala@keuda.fi

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla