< Takaisin tutkintoihin

UUDISTUNUT Kuvataiteen syventävä linja

Kansanopisto
Ajankohta

27.08.2018 - 14.12.2018

Kesto

Opetusjakson laajuus on 15 kalenteriviikkoa.

Hinta Opiskelu on maksullista (75 euroa / vko)
Hakeminen

Varsinainen hakuaika päättynyt 31.5 Linjalle voi edelleen jättää hakemuksen varasijoille 3.8. asti. Huomioithan myös liitteiden lähetyksen hakuajan loppuun mennessä.

 

Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella joka on auki hakuajan.
Jos sähköisen hakemuksen tekeminen ei onnistu, voi hakulomakkeen tulostaa tästä tai tilata opintotoimistosta. Postitse lähetetyn hakemuksen tulee olla perillä hakuajan loppuun 3.8.
Hakulomake ja liitteet postitetaan osoitteella;
Kansanopisto / Pekka Halosen akatemia
Kansanopistontie 60, 04380 Tuusula

Hakuaika päättyy 03.08.2018
Lisätietoja

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta kirjeitse hakuajan päätyttyä. Huomioi opintojen peruutusehdot. Koulutukseen hakeminen on sitova. 4 viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % 1.kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään 1. kuukauden opintomaksu, sekä peruutusmaksu 50€.

 

Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa. Opintomaksuun sisältyy päivittäin lämmin ateria. Materiaalit opiskelija maksaa itse. Näyttelykäynnit, sekä piirustus- ja maalausretket eivät sisälly opintomaksuun. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin.
Pekka Halosen akatemiassa on vuokrattavana kahden hengen huoneita (huoneessa suihku, wc, jääkaappi) pääkaupunkiseudun  ja Keski-Uudenmaan ulkopuolella asuville. Vuokraan voi hakea asumistukea.

 

HUOM! Pekka Halosen akatemiassa ollaan lomalla heinäkuussa ja opintotoimisto on silloin suljettu.

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hae koulutukseen

Kuvataiteen syventävä linja

-opiskelua ammattitaiteilijoiden johdolla ja itsenäisesti

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Kuvataiteen syventävän linjan opetussuunnitelma on uudistunut! Syksyn 2018 opetustarjonta soveltuu nyt myös uusien opiskelijoiden lisäksi aiemmin Pekka Halosen akatemian kansanopistossa tai Syventävällä linjalla opiskelleille.

Neljä kuukautta kestävä, kuvataiteeseen keskittyvä kansanopistolinja on tarkoitettu taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muille edistyneille tekijöille. Linja soveltuu työelämästä taukoa pitäville, eläkkeellä oleville sekä kuvataidetta opiskelleille ja harrastaneille aikuisille.

Linjan tavoitteena on keskittyä työskentelemään ammattitaiteilijoiden ohjauksessa ja näin syventää omaa, henkilökohtaista kuvallista ilmaisua ja ajattelua. Opetus on yksilöllistä ja ohjaa itsenäiseen työskentelyyn ja valintojen tekemiseen. Kuvataiteen syventävä linja on tarkoitettu niille, joilla on jo perustiedot kuvan tekemisestä. Linja luo erilaisen kuvataideopetuksen tason  työväen- ja kansalaisopistojen ja toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin.

Linja kostuu intensiivikursseista joiden tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallisen ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Kursseilla tutustutaan erilaisiin piirustuksen ja maalauksen tekniikoihin. Viikolla 42 on taidegrafiikan jakso. Maanantaipäivät opetuksesta on varattu kuvanveistolle. Kuvanveiston opetus jakautuu kolmeen erilaiseen opetusjaksoon ja työmenetelmään. Tarkemmat kurssikuvaukset löydät opetussuunnitelmasta joka on tulostettavissa ja luettavissa sivun lopusta.

Opintojen kuluessa ja päätteeksi annettavan palautteen tavoitteena on tukea ja rohkaista itsenäistä työskentelyä ja  kuvallisen ajattelun selkiytymistä. Opintoihin kuuluu myös näyttelykäyntejä sekä maalaus- ja piirustusretkiä.

Opiskelu on kokopäiväistä. Päivittäinen työskentely opettajan ohjauksessa klo 9.30-14.30 (kuvanveisto ja taidegrafiikka - klo 15.15 asti). Tämän jälkeen opiskelijat voivat työskennellä itsenäisesti iltaan saakka. Opetussuunnitelmaan sisältyy näyttely- ja museokäyntejä. Opetusjakson laajuus on 15 kalenteriviikkoa. Syysloma on viikolla 43.

 

Millaista opiskelu on? Opiskelijan kertomaa:

”Opetuksen taso on  erittäin korkealuokkaista ja kukin opintojakso ja tehtävänannot ovat aina tarkkaan harkittuja. Kukin opettaja on antanut oman persoonansa kautta rikkaan lisän opetukseen ja mahdollistanut näkemään laaja-alaisesti erilaisia tekniikoita ja tapoja tehdä taidetta. Intensiivinen työskentely yhdessä nerokkaiden tehtävänantojen kanssa on saanut aikaan useita löytöjä omaan ilmaisuun ja taiteen tekemiseen.”
”Jännitin aluksi miten pärjäisin, mutta yllätyin oppilaitoksen lämpimästä ja kannustavasta ilmapiiristä. Vieläkin ihmettelen, miten paljon opin.”

 

Lisätietoja

Tuntiopettaja
Kansanopisto

Pia Kousa

040 174 5488

Koulutusassistentti
Opintotoimistopalvelut

Kuvallisen ilmaisun perustutkinto ja tieto- ja viestintäalan perustutkinto, kansanopistokoulutus

Marjo Dahlsten

050 309 9649

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi