< Takaisin tutkintoihin

Teemallinen kuvataiteen linja

Kansanopisto
Ajankohta

21.01.2019 - 30.04.2019

Hinta Opiskelu on maksullista (75 €/ vko).
Hakeminen

Hakuaika 15.10.-30.11.2018

Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella joka on auki hakuajan.
Jos sähköisen hakemuksen tekeminen ei onnistu, voi hakulomakkeen tulostaa tästä tai tilata opintotoimistosta. Postitse lähetetyn hakemuksen tulee olla perillä hakuajan loppuun 30.11. klo 15 mennessä.
Hakulomake ja liitteet postitetaan osoitteella;
Kansanopisto / Pekka Halosen akatemia
Kansanopistontie 60, 04380 Tuusula

Lisätietoja

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta kirjeitse hakuajan päätyttyä. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot. Koulutukseen hakeminen on sitova. 4 viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % 1.kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään 1. kuukauden opintomaksu, sekä peruutusmaksu 50€.

 

Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa. Opintomaksuun sisältyy päivittäin lämmin ateria. Materiaalit opiskelija maksaa itse. Näyttelykäynnit, sekä piirustus- ja maalausretket eivät sisälly opintomaksuun. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin.
Pekka Halosen akatemiassa on vuokrattavana kahden hengen huoneita (huoneessa suihku, wc, jääkaappi) pääkaupunkiseudun  ja Keski-Uudenmaan ulkopuolella asuville. Vuokraan voi hakea asumistukea.

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hae koulutukseen

TEEMALLINEN KUVATAITEEN LINJA

      - piirtämisen ja maalauksen menetelmiä edistyneille

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Kuvataiteen teemallisella linjalla on vuosittain vaihtuva uusi teema. Seuraavan kevään  opetussuunnitelma julkaistaan hakusivuilla syksyllä ennen hakuajan alkua. 13 viikkoa kestävä, kuvataiteeseen keskittyvä kansanopistolinja on tarkoitettu taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muille edistyneille tekijöille. Viikolla 8 talviloma.

Opetuksen pääpainotus on piirtämisen ja maalauksen tekniikoissa. Opetus tapahtuu intensiivikurssien muodossa, joissa keskitytään tiettyyn menetelmään, materiaaliin tai erikoistekniikkaan. Intensiivikurssien tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallisen ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Teemallinen linja luo uuden kuvataideopetuksen tason työväen- ja kansalaisopistojen ja toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin

Päivittäin työskentely alkaa klo 9.30 ja jatkuu opettajan johdolla iltapäivään asti. Tämän jälkeen työskennellään itsenäisesti annetun tehtävän parissa. Päivittäinen itsenäinen työskentely on oleellinen osa opintoja.

 

 

Millaista opiskelu on? Opiskelijan kertomaa:

”Opiskeluilmapiiri on mielestäni innostunutta ja keskustelevaa opettajien ja oppilaiden kesken. Koulurakennus metsän keskellä suorastaan kutsuu opiskelemaan kuvataiteita, inspiroiva ympäristö. Hyvin suunniteltu ja jaksotettu opintokokonaisuus. Olen päässyt kokeilemaan paljon erilaisia kuvan tekemisen tapoja. Mielestäni hyvä hinta / laatusuhde.”

”Olen ollut erittäin tyytyväinen varsinkin opiston laajaan tarjontaan ja monipuoliseen opetukseen. Opetus on ollut ammattitaitoista ja hyvin virikkeellistä, ja olen todella nauttinut opiskelusta ja ilmapiiristä, joka on ollut ihanan rento ja kannustava.”

”Minulla on ollut ilo ja etuoikeus opiskella erittäin innostavassa, taitavien ja kokeneiden tekijöiden ryhmässä, jossa on ollut kannustava ja rohkaiseva yhteishenki. Ryhmä merkitsee ja antaa paljon, mm. ideoita, palautetta, esimerkkejä, kannustusta, keskusteluja. Opettajat ovat olleet kokeneita, innostavia  ja opetukseensa paneutuvia.”

"Minun suhteeni taiteeseen katselevana, kokijana ja tekijänä on vahvistunut."

 

Lisätietoja

Tuntiopettaja
Kansanopisto

Pia Kousa

040 174 5488

Koulutusassistentti
Opintotoimistopalvelut

Kuvallisen ilmaisun perustutkinto ja tieto- ja viestintäalan perustutkinto, kansanopistokoulutus

Marjo Dahlsten

050 309 9649

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi