Avoin yrittäjäkoulutus, ilta (Työvoimakoulutus nro 679641)

PDF

Koulutus alkaa: 16.10.2018 (haku päättyy 24.9.2018)

Hakeutuminen: Linkki hakusivulle (Tiedot-välilehdeltä löytyy hakupainike)

Kuvaus

Avoimen yrittäjäkoulutuksen (16.-18.10., 23.10., 25.10., 29.10., 31.10.-1.11.2018) tavoitteena on jakaa tietoa yrittäjyydestä realistisesti ja ajankohtaisesti siten, että osallistuja kykenee opetuksen perusteella tekemään ratkaisuja oman mahdollisen yrittäjyytensä suhteen. Jo yrittäjänä toimiville osallistujille tehdään nykytilanteen ja kehittämistarpeiden analysointi. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti yritystoiminnasta kiinnostuneille sekä yritystoiminnan starttirahalla jo aloittaneille henkilöille. Hakijoiden tulee kuvata lyhyesti yritysideaansa koulutushakemuksessa. Koulutukseen hakevilta edellytetään myös riittävää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa.

Lisätiedot

Koulutuksen aikana tehdään arvio yrittäjyyttä suunnittelevan osallistujan todellisista mahdollisuuksista ja edellytyksistä (osaaminen, liike-idea, asenne, elämäntilanne ym.). Yrittäjäkoulutuksen tavoitteena on selvittää, kannattaako osallistujan jatkaa kohti yrittäjyyttä. Koulutuksessa tuodaan esille lyhyesti ja selkeästi yrittäjyyden keskeisimmät edellytykset siten, että koulutusjakson jälkeen osallistujalla on riittävä ymmärrys yrittäjyydestä ja sen realistisuudesta osallistujan omassa tilanteessa.

Avoimen yrittäjäkoulutuksen sisällössä huomioidaan yrittäjyyden vaihtoehtona myös jo toimivan yrityksen ostaminen ja kevytyrittäjyys.

Opetus järjestetään kokonaisuudessaan iltalähiopetuksena ja verkko-opiskeluna. Koulutus toteutetaan seuraavina kahdeksana arki-iltana: 16.-18.10., 23.10., 25.10., 29.10., 31.10.-1.11.2018. Yhden koulutuspäivän pituus on 4 x 45 minuuttia (klo 17-20.30).

Koulutus on osallistujalle maksutonta.

Koulutuksen sisältö

  • Yrittäjäominaisuudet - yrittäjyys, elämäntapa ja oma ympäristöni
  • Yritysidea ja sen potentialisuus - tuotteistamisen tärkeys
  • Liiketoimintasuunnitelma - liikeideasta se lähtee
  • Markkinointi ja myynti - kysyntä ja kilpailu, mutta mille alueelle?
  • Juridiset kysymykset - työlait, sopimukset ja kuluttajansuoja
  • Yrityksen talousasiat - talousarvio ja laskelmat, budjetti
  • Yrittäjän jaksaminen - tehokas tapa toimia, ei kuluttavin 
  • Kannattavuuden analysointi - kannattavuuden arviointi ja parantaminen

Koulutukseen hakeminen

Voit hakea koulutukseen täyttämällä sähköisen hakemuksen osoitteessa www.te-palvelut.fi > Haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 679641 tai koulutuksen nimi > Näytä ilmoitukset, sivun vasen alareuna > klikkaa koulutusta, johon olet hakemassa > valitse Tiedot-välilehti, sivun yläreuna > Hae tähän koulutukseen). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit hakea jättämällä paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Valinta tehdään koulutushakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai sähköpostilla koulutusneuvonta@te-toimisto.fi tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Lisätietoja

Kari Tiitola, Keuda
kari.tiitola@keuda.fi, 050 4151 460

Salla Frydrychová, Uudenmaan TE-toimisto koulutusyksikkö
salla.frydrychova@te-toimisto.fi

Toimipiste
Uutiskatu 2, Helsinki

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Kari Tiitola

050 415 1460

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi