Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

CAD-CAM/3D-mallinnus, tutkintojen osia (Työvoimakoulutus nro 691737)

Koulutus alkaa: 14.9.2020 (Aloitusaikaa siirretty ja hakuaikaa jatkettu!)

Hakuaika päättyy: 23.8.2020

Kiinnostaako työ teknologia-alalla?

Koulutuksen aikana suoritetaan Teknisen suunnittelun perustutkinnon osia ja Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osa. Tavoitteena saavuttaa riittävät tiedot ja taidot pystyäksesi toimimaan kone- ja tuotantotekniikan tai muiden teknisten alojen suunnitteluprojektien tehtävissä osana projektitiimiä sekä CNC-valmistuksen tuotantoprosessissa.

Ammattilaisena toimimisen tärkeimmät ominaisuudet/edellytykset

  • Hyvät yhteistyötaidot
  • Joustavuus ja hyvä paineensietokyky
  • Selkeä suullinen ja kirjallinen ilmaisutaito sekä teknisen sanaston hallinta myös englanniksi; hyvät tietotekniset valmiudet.

Teknisen alan koulutus tai työkokemus on hakijalle eduksi.

Koulutuksessa suoritetaan

  • Teknisen suunnittelun perustutkinnon osat: 3D-mallin muodostaminen ja tulostaminen (15 osp) ja 3D-skannaaminen ja pistepilvien hyödyntäminen (15 osp)
  • Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osa: CAD/CAM-ohjelmointi (15 osp)

Koulutuksessa hankitaan osaamista 3D-mallintamiseen, -valmistamiseen, -tulostukseen sekä -skannaamiseen. Koulutuksen aikana tutustutaan 3D-mallintamiseen hyödyntäen samalla 3D-skannuksen tarjoamia mahdollisuuksia. 3D-malleista jatketaan prosessia tulostaen kappaleet 3D- tulostimella.

Koulutus antaa valmiuksia myös lastuavan työstön tuotantoprosessissa toimimiseen, mahdollistaen osaamisen hankkimisen kappaleen 3D-mallintamisesta aina sen valmistamiseen CNC-työstökoneella.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen (8-12 kk). Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä työssäoppimisena. Koulutuspaikka on Järvenpää.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta antaa Keuda/Arto Lehtola p. 040 174 4414, arto.lehtola@keuda.fi

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus TE-palveluiden sivuilla (linkki tämän koulutuksen hakusivulle löytyy tämän sivun yläosasta) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksen käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asioinnissa kohdassa koulutushakemus.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Perustele siis hakemuksesi huolellisesti. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun elokuun 2020 alkupuolella, kutsu haastatteluun lähetetään postitse. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto. Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuisuuksista saat lisätietoja TE-toimistostasi tai valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-16.15).

Valintapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle aina kirjallisesti.

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Koulutusjohtaja

Arto Lehtola

040 174 4414

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi