Dieettikokin erikoisammattitutkinto (Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto 1.1.2019 alkaen)

Palvelualat
marketing-image
Tutkinnon nimi
Dieettikokin erikoisammattitutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Tutkinnon perusteet PDF

Sinustako ammattilainen?

Dieettikokin erikoisammattitutkinto (Uusi tutkinnon nimi on Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto 1.1.2019) muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Dieettikokin erikoisammattitutkinnon pakollinen tutkinnon osa on erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä. Toinen valinnaisista tutkinnon osista tulee olla joko tutkinnon osa päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen, ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen tai ravitsemushoidon toteuttaminen. Toinen valinnainen tutkinnon osa voi olla joko päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen, ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen, ravitsemushoidon toteuttaminen, erityisruokavaliotuotteiden ja -palvelujen kehittäminen, tutkinnon osa lähiesimiestyön ammattitutkinnosta tai tutkinnon osa majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnosta.

Dieettikokki työskentelee ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti toimipaikan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Hän huomioi työskentelyssään asiakasryhmän ja siihen liittyvät ravitsemushoidolliset erityistarpeet sekä toimipaikan taloudelliset ja laadulliset tavoitteet. Hän valmistaa asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettisen vakaumuksen perustuvia ruokalajeja ja aterioita. Hän pakkaa ja laittaa esille valmistamansa ruokalajit ja ateriat sekä huolehtii niihin liittyvistä pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta. Dieettikokki työskentelee huomioiden asiakkaan yksilölliset tarpeet ja elintarviketurvallisuuden. Dieettikokin erikoisammattitutkinnon suorittaneella henkilöllä on laaja-alaiset tiedot ravitsemuksesta ja erityisruokavalioiden toteuttamisesta sekä edellytykset ylläpitää ja kehittää ammattitaitoaan.

Dieettikokin erikoisammattitutkinnon suorittanut työskentelee toimipaikan dieettikokkina tai erityisruokavalioista vastaavana kokkina.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Huomioithan että järjestelmässämme on käyttökatkos n. klo: 22.20-23.40 välisenä aikana päivityksen takia. Tänä aikana hakulomakkeen täyttäminen ei onnistu. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä. 

Tutkinnon suorittaminen

Ilta-monimuotototeutus, lähiopetusta on 1-2-kertaa kuukaudessa, klo 16-21 välillä.

Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. 

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi eikä suomenkielentaitoasi voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostitse kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Edellytykset opiskelulle

Dieettikokin erikoisammattitutkinnon suorittaminen vaatii alan perustutkinnon ja/tai vahvan työkokemuksen kokkina. Lisäksi sinulla tulee olla alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 350 euroa.

 

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Luonnonvara- ja ympäristöpalvelut, floristiikka
Paroninkuja 20, 04920 Saarentaus

Johanna Leinonen

040 174 5508

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi