Elintarvikealan perustutkinto - leipuri-kondiittori

Tekniikan alat
marketing-image
Tutkinnon nimi
Elintarvikealan perustutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Leipuri-kondiittori valmistaa ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä tai konditoriatuotteita sekä käsityövaltaisessa että automatisoidussa tuotannossa. Käsityövaltaisissa pienissä leipomoissa työhön kuuluu käden taitoja ja monipuolista osaamista vaativia töitä. Teollisuusleipomossa leipurin työhön kuuluu valmistusprosessin eri työvaiheita tuotteiden valmistuksesta pakkaamiseen. Leipuri-kondiittorilta vaaditaan tuote- ja raaka-ainetietoutta, hygienia- ja työsuojeluosaamista, asiakaspalvelutaitoja, laatutietoutta sekä laitteiden ja menetelmien tuntemusta.

Leipuri-kondiittori voi työskennellä

  • pienissä ja keskisuurissa leipomoissa
  • teollisuusleipomoissa
  • kaupan paistopisteissä
  • kahvila-konditorioissa
  • suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä
  • pitopalveluyrityksissä

Tutustumispäivät

Järvenpää, Sibeliuksenväylä: 20.11. ja 24.1.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on helmikuussa 2019 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille haetaan Keudan Jatkuvan haun kautta, tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuoto tai päiväkoulutus.

Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopintoja on pääsääntöisesti 1 - 2 päivänä viikossa. Satunnaisia lähipäiviä voi olla myös lauantaisin. Päivä-monimuotokoulutus edellyttää leipomoalan harjoittelupaikkaa tai työpaikkaa.

Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Mahdollisuus suorittaa näytöt suoraan ilman valmistavaa koulutusta.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Edellytykset opiskelulle

Päivä-monimuotokoulutus edellyttää leipomoalan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin (100-150€), työvaatteet (n.180€), työkengät (n.80€) ja opintokäyntien matkakulut (n.30€).

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Lisätietoja

Koulutuksen kesto 1,5 - 3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. 

 

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Mirja Pitkänen

050 350 7546

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi