< Takaisin tutkintohakuun

Elintarvikealan perustutkinto, Leipuri-kondiittori

Tekniikan alat
Tutkinnon nimi Elintarvikealan perustutkinto
Toimipiste Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Leipuri-kondiittori valmistaa ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä tai konditoriatuotteita sekä käsityövaltaisessa että automatisoidussa tuotannossa. Käsityövaltaisissa pienissä leipomoissa työhön kuuluu käden taitoja ja monipuolista osaamista vaativia töitä. Teollisuusleipomossa leipurin työhön kuuluu valmistusprosessin eri työvaiheita tuotteiden valmistuksesta pakkaamiseen. Leipuri-kondiittorilta vaaditaan tuote- ja raaka-ainetietoutta, hygienia- ja työsuojeluosaamista, asiakaspalvelutaitoja, laatutietoutta sekä laitteiden ja menetelmien tuntemusta.

Leipuri-kondiittori voi työskennellä

  • pienissä ja keskisuurissa leipomoissa
  • teollisuusleipomoissa
  • kaupan paistopisteissä
  • kahvila-konditorioissa
  • suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä
  • pitopalveluyrityksissä

Hakeutuminen

Seuraava koulutus alkaa 9.8.2018

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä sinuun kahden viikon kuluessa. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on helmikuussa 2019 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille haetaan Keudan Jatkuvan haun kautta, tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuoto tai päiväkoulutus.

Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopintoja on pääsääntöisesti 1 - 2 päivänä viikossa. Satunnaisia lähipäiviä voi olla myös lauantaisin. Päivä-monimuotokoulutus edellyttää leipomoalan harjoittelupaikkaa tai työpaikkaa.

Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Mahdollisuus suorittaa näytöt suoraan ilman valmistavaa koulutusta.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen sähköpostiisi (kielitaitovaatimus B1.1).

Edellytykset opiskelulle

Päivä-monimuotokoulutus edellyttää leipomoalan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin (100-150€), työvaatteet (n.180€), työkengät (n.80€) ja opintokäyntien matkakulut (n.30€).

Koulutuspaikat

Järvenpää, Sibeliuksenväylä opinto-ohjaaja Mirja Pitkänen

Lisätietoja

Koulutuksen kesto 1,5 - 3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. 

Tutkinnon perusteet

1.8.2018 alkaen Tutkinnon perusteet

 

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Mirja Pitkänen

050 350 7546