Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Esimiehen turvallisuusosaaminen ja taidot toimia haasteellisissa vuorovaikutustilanteissa

PDF

Livewebinaari: Esihenkilön turvallisuusvastuut ja -tehtävät sekä hyvinvointi

Opetustapahtumat

 • 2.11.2021, Esimiehen turvallisuusosaaminen ja taidot toimia haasteellisissa vuorovaikutustilanteissam verkkokoulutus 480,00 € (sis. ALV 24 %) Hakuaika päättyy 26.10.2021
  Ilmoittaudu

Tietoa täydennyskoulutuksesta

Livewebinaari

Tunnetko turvallisuuslainsäädännön sinulle asettamat vastuut ja mitä ne edellyttävät sinulta? Oletko havahtunut tarpeeseen kehittää omaa turvallisuusosaamistasi ja esihenkilötaitojasi? Toivotko lisää työkaluja haasteellisten henkilöstötilanteiden käsittelyyn ja omasta hyvinvoinnistasi huolehtimiseen?

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille esihenkilötehtävissä toimiville. Koulutus soveltuu hyvin myös henkilöstöhallinto-, työterveyshuolto- ja työturvallisuustehtävissä toimiville.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa koulutettaville hyvät perustiedot esihenkilön turvallisuusvastuista ja -tehtävistä sekä miten voi käytännössä pienentää henkilökohtaisia vastuita. Koulutuksen aikana annetaan työkaluja ja malleja, miten esihenkilö voi luoda hyvän turvallisuustason vastuualueelleen. Lisäksi opitaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja, joiden avulla esimies voi toimia haastavissa ihmissuhdetilanteissa sekä edistää omaa jaksamistaan ja hyvinvointiaan.

Sisältö

 • Lainsäädännölliset ja muut turvallisuusvaatimukset
 • Esihenkilön turvallisuusvastuut ja -tehtävät
 • Työntekijän velvollisuudet ja oikeudet
 • Uhat, vaarat ja vahinkotilanteet (riskit) ja riskienhallinta
 • Perehdytys, koulutus, valvonta ja poikkeamiin puuttuminen
 • Etänä tehtävän esihenkilöyön haasteet
 • Hyvän turvallisuustason rakentaminen ja esimiehen turvallisuustarkistuslista
 • Toiminta haasteellisissa ja vaikeissa henkilöstötilanteissa
 • Toimiva vuorovaikutus ja kuuntelemisen taito
 • Väärinymmärrysten välttäminen selkeillä minäviesteillä
 • Esihenkilön työhyvinvointi - työssä ja arjessa jaksaminen
 • Esihenkilön tukihenkilöt ja tahot

Ohjelma

8.45 Osallistujien yhteyksien tarkistus
9.00 Koulutus alkaa
12.00 Lounastauko (noin 60 min)
16.00 Koulutus päättyy

Taukoja pidetään noin 45 minuutin välein.

Koulutus toteutetaan verkossa

Koulutuksessa yhdistyvät asiantuntijatieto ja käytännönläheisyys. Koulutus toteutetaan livewebinaarina Teamsilla. Osallistujille lähetetään sähköpostilla osallistumisohjeet ennen tilausuuden alkua. Tarvitset osallistumista varten tietokoneen, tabletin tai puhelimen nettiyhteydellä. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen lähempänä koulutusta.

Kouluttajat

Tunne- ja vuorovaikutustaitojen asiantuntija-kouluttaja ja työnohjaaja LitT Ulla Klemola

 • on toiminut lähes kolmekymmentä vuotta vuorovaikutuskouluttajana, opettajana ja opettajankouluttajana sekä yliopisto-opetuksen pedagogisen kehittämisen päälliikkö- ja vastuutehtävissä.

Laatu-, riskienhallinta- ja turvallisuusasiantuntija Kari Helislahti

 • on toiminut useissa eri organisaatioissa vastuullisissa turvallisuuden ja työturvallisuuden johtamis- ja kehittämistehtävissä.

Koulutuksen toteuttaa Keuda Koulutuspalvelut Oy.

Hinta

480 €/hlö (387 €+alv 24%).
Samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 355 euroa/hlö (+alv 24%), kolme tai useampi osallistuja: 315 euroa/hlö (+alv 24 %).

Ilmoittautuminen

Koulutus maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Mikäli haluat, että laskutamme koulutusmaksun, olethan yhteydessä hakeutumiskoordinaattori Elina Vesalaiseen p. 040 174 4463 / elina.vesalainen@keuda.fi. Laskulla maksettaessa veloitamme laskutuslisän 6,50 €. Laskutusmahdollisuus vain yrityksille. Mikäli samasta yrityksestä osallistuu useampia henkilöitä, ilmoittauduthan laskuasiakkaana, niin huomioimme alennuksen. Ilmoittautuminen on sitova (katso peruutusehdot). 

Saat ilmoittautumisajan päätyttyä viestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Viesti sisältää koulutuksen osallistumislinkin. Tiedotamme sähköpostilla myös mahdollisista muutoksista tai peruutuksista.

Tutustu myös muihin riskienhallinnan ja turvallisuuden koulutuksiin

Päivän kestävät täydennyskoulutukset pureutuvat kukin eri aihealueeseen. Teemat liittyvät turvallisuuslainsäädäntöön, turvallisuusuhkien tunnistamiseen ja niiden hallintaan sekä turvallisuuden kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Kaikki koulutukset toteutetaan livewebinaareina kokonaan verkossa. Koulutukset on suunnattu johto-, päällikkö- ja esihenkilötehtävissä toimiville sekä erilasille kehittämisen, turvallisuuden ja riskienhallinnan asiantuntijoille. Tutustu tarkemmin täällä.

Yhteyshenkilöt

Hakeutumiskoordinaattori

Täydennyskoulutus

Elina Vesalainen

040 174 4463

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi