Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (AT)

Humanistiset ja taidealat

Sukella syvemmälle teatteri- ja esitystekniikan maailmaan!

Esitys- ja teatteritekniikan ammattilaisena tunnet alan toimintaympäristön ja työskentelet joko itsenäisesti tai osana moniammatillista työryhmää. Hallitset asiakaslähtöisen tuotantoprosessin ja osaat huomioida erityyppisten tuotantoympäristöjen erityispiirteet. Hyödynnät työssäsi valo-, video ja äänitekniikan eri osa-alueita monipuolisesti.

Keudassa teet asiakaslähtöisiä projekteja jo opiskeluvaiheessa. Opetuksen sisältöinä on mm. esitystekniikan käyttö, ripustustyö, videomäppäys, esitystekniset tietoverkot sekä sähkö- ja työturvallisuus. Voit syventää osaamistasi esimerkiksi teatteri-, tapahtuma- tai äänituotannon tehtäviin. Lähiopetus on enimmäkseen Keuda-talon Kerava-salissa. Käytössä on nykyaikaiset välineet ja alalla yleisesti käytössä olevat ohjelmistot.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Itsenäinen ja vastuullinen työote
  • Tiimityöskentelytaidot
  • Teknisten ja ilmaisullisten taitojen soveltaminen tuotannoissa

Työllistyminen

Alalle työllistyminen vaatii yrittäjämäistä otetta. Voit työskennellä esimerkiksi teatteri- ja tapahtumatuotannoissa, tapahtuma-alan yrityksissä osana tiimiä, oopperassa, teattereissa, kulttuuritaloissa tai palvelun tuottajana freelancerina. Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi valo- tai äänimies, miksaaja tai tekninen avustaja.

Toteutusvaihtoehdot

Päivä-monimuotokoulutus | Kerava Keskikatu
Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, projekteja, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Lähiopetusta on klo 10-15, noin 2-3 päivänä kuukaudessa pääasiassa Keravalla. Osa lähiopetuksesta voi olla myös Järvenpään Wärstilänkadun toimipisteessä. Projekteihin liittyvää opiskelua voi olla myös muina aikoina. Koulutuksessa otamme huomioon tutkinnon tavoitteet ja työelämän ajankohtaiset tarpeet.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä.

Jos haluat aloittaa opintosi oppisopimuksella, klikkaa hakemuksella kiinnostuksesi ja täytä avautuvat työnantajan ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa.

Kysy lisää hakeutumisesta: hakeutumispalvelut(a)keuda.fi | 09 2738 3700

Tutkinnon suorittaminen

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti

Suoritat tutkinnon tai tutkinnon osat näytöillä ja osaamista voit hankkia esimerkiksi oppisopimuksella, koulutussopimuksella tai oman työn ohessa.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin 1,5 vuotta). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Voit suorittaa tutkinnon myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli sinulla on jo tarvittava ammattitaito.

Nopeasti työelämään - hanki osaamista suorittamalla tutkinnon osa

Aina ei ole tarvetta suorittaa kokonaista tutkintoa. Voit täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla myös tutkintoa pienemmän kokonaisuuden. Tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin sivun yläosassa kohdassa "alan opiskelu Keudassa". Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietokenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, jonka opettaja arvioi haastattelussa.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työ- tai harjoittelupaikkaa, joka on yksi oppimisympäristöistäsi.

Tämä tutkinto edellyttää aiempia opintoja tai työkokemusta teatteri- ja esitystekniikan alalta.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 400 euroa.

Toimipiste
Keskikatu 3 , Kerava

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Pirkko Vänttilä

040 174 4577

Opettaja

Timo Aalto

050 501 8487

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi