< Takaisin tutkintohakuun marketing-image

Floristimestarin erikoisammattitutkinto

Maa- ja metsätalousalat
Tutkinnon nimi Floristimestarin erikoisammattitutkinto
Toimipiste Saaren kartano, Mäntsälä

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Seuraava koulutus alkaa 10.9.2018

Floristimestarin työ

Floristimestarin koulutus on kukkakauppa-alan korkein tutkinto. Floristimestari toimii floristisen alan asiantuntijana. Floristimestarin tutkinnon suorittanut voi tuottaa, myydä ja kehittää alan tuotteita ja palveluja sekä tuoda esille alan erikoisosaamista. Floristimestarina voi toimia itsenäisenä yrittäjänä, esimiehenä tai työntekijänä kukkakaupan yrityksissä tai opetustehtävissä. Yritystoiminta voi perustua joko perinteiseen kukkakauppatoimintaan tai monialaiseen osaamiseen freelancerina. 

Hakeutuminen

Pääsyvaatimuksena Floristimestarin erikoisammattitutkintoon on floristin ammattitutkinto sekä työkokemus kukkakaupan alalta. Täytä hakulomake ja katsomme yhdessä kanssasi, minkälainen koulutuksen toteutus sopisi parhaiten juuri sinulle. Voit täyttää hakemuksen milloin vain ja otamme sinuun yhteyttä. 

Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Koulutukseen on jatkuva haku. Kaikki pääsyvaatimuksen täyttävät hakijat kutsutaan hakeutumisvaiheen infotilaisuuteen, joita järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Infopäivänä on myös hakijoiden haastattelut. Jos hakijamäärät ovat suuria, osa haastatteluista pidetään eri päivinä. Infopäivänä haastatellaan ensisijaisesti pitkämatkalaiset.

Valintahaastattelupäivä to 7.6.2018 klo 9.00 Floristiikkatalo.

Seuraava koulutus alkaa 10.9.2018 päättyen 30.9.2021.

Tutkinnon suorittaminen

Floristimestarin erikoisammattitutkinnon suorittaminen kestää noin 2 -3 vuotta.

Floristimestarin tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Floristimestarin koulutuksen pakollisissa tutkinnon osissa opiskellaan asiantuntijana toimimista ja kukkakauppa-alan tuotteiden kehittämistä. Floristisen alan asiantuntijana floristimestari kehittää, suunnittelee ja toteuttaa asiantuntijapalveluja, kuten yrityskoulutuksia, konsultointia, mentorointia tai floristisen alan kursseja ja havaintoesityksiä. Floristinen monipuolinen tuotekehitysprosessi kohdistuu johonkin tuotekokonaisuuteen, kuten hääsidontaan, surusidontaan tai sesonkitöihin.

Valinnaisissa tutkinnon osissa floristimestari voi perehtyä esimiehenä toimimiseen, yritystoiminnan kehittämiseen, mestarityön tekemiseen, kansainväliseen ostotoimintaan tai tilasuunnitteluun kiinnostuksensa mukaan.

Floristimestarin tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin. Floristimestarin koulutus sisältää lähi-, etä- ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja. Lähijaksot ovat päiväkoulutusta Saaren kartanossa Mäntsälässä.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi eikä suomenkielentaitoasi voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1). 

Edellytykset opiskelulle

Pääsyvaatimuksena Floristimestarin erikoisammattitutkintoon on floristin ammattitutkinto sekä työkokemus kukkakaupan alalta. 

Kustannukset

Floristimestarin erikoisammattitutkinnon opiskelumaksu on 750 €. Tutkinnon osa kerrallaan suoritettuna jokaisesta tutkinnon osasta peritään erillinen opiskelumaksu (250 - 350 €/tutkinnon osa). Opiskelijoilla on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun opiskelijaravintolassa. Oppilaitoksella on asuntola, josta voi anoa asuntolapaikkaa. Koulutus on opintotukikelpoista niiden osalta, joiden opinnot henkilökohtaistetaan päätoimisiksi.

Koulutuspaikat

Mäntsälä Saaren kartano (Sijainti Mäntsälän keskustasta noin 13 km pohjoiseen.)

Pääsykoe

Työnäyte, joka tehdään oppilaitoksessa erillisen ohjeistuksen mukaan.

Lisätietoja

Koulutuksen kesto on noin 2-3 vuotta, henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Puutarha-alan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saatavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Yhteyshenkilöt

Kouluttaja

Floristiikka

Tuija Näriäinen

050 439 7656

Opinto-ohjaaja

Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Luonnonvara- ja ympäristöpalvelut, floristiikka
Paroninkuja 20, 04920 Saarentaus

Johanna Leinonen

040 174 5508