< Takaisin tutkintohakuun marketing-image

Floristin ammattitutkinto

Maa- ja metsätalousalat
Tutkinnon nimi Floristin ammattitutkinto
Toimipiste Saaren kartano, Mäntsälä

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Seuraava koulutus alkaa 19.11.2018

Floristin työ

Floristin ammattitutkinnon suorittanut osaa palvella asiakkaita asiantuntevasti ja luontevasti. Hän osaa esitellä alan tuotteita ja erikoisuuksia ja neuvoa asiakkaita valinnoissa, osaa suunnitella tilattuja kukkasidontatöitä, osaa hankkia tarvittavat materiaalit ja käsitellä niitä oikein, osaa tehdä kukkasidontatöitä ja tekstata kortit ja pakata työt oikein. Hän osaa suunnitella markkinointia, myymälän esillepanon ja kalustuksen sekä toteuttaa nämä sekä osaa arvioida ja kehittää markkinointia.

 Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä kukkakaupassa, kukkatalossa tai puutarhamyymälässä yrittäjänä, työyhteisön jäsenenä tai freelancerina.

Hakeutuminen

Hakuaika päättyy 26.9.2018.

Valintahaastattelut 11.10.2018.

Pääsyvaatimuksena Floristin ammattitutkintoon on puutarhatalouden perustutkinto kukka- ja puutarhakaupan osaamisalalta tai vastaavat taidot (esim. useamman vuoden työkokemus kukka- ja puutarhakaupan alalta). 

Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuoto

Floristin ammattitutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta.

Floristin ammattitutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta. Pakollisissa tutkinnon osissa opiskellaan asiakaspalvelua, kukkasidontaa ja floristisen alan markkinointia.

Floristiopinnoissa on viisi valinnaista tutkinnon osaa, joissa voi perehtyä kasveilla stailaamiseen, juhlakoristeluihin, yrittäjyyteen, floristisen alan kilpailijana toimimiseen tai työpaikkaohjaamiseen.

Floristin koulutus on sisältää lähi-, etä- ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja. Lähijaksot ovat Saaren kartanossa Mäntsälässä tapahtuvaa päiväkoulutusta ja päiviin sisältyy teoriaopetusta, harjoituksia käytännön työtehtävissä sekä yritysvierailuja. Työssäoppimispaikat opiskelija etsii itse.

Floristin ammattitutkinnon jälkeen voi jatkaa opintoja floristimestariksi (erikoisammattitutkinto). Tutkinto antaa jatkokelpoisuuden ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi eikä suomenkielentaitoasi voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1). 

Edellytykset opiskelulle

Pääsyvaatimuksena Floristin ammattitutkintoon on puutarhatalouden perustutkinto kukka- ja puutarhakaupan osaamisalalta tai vastaavat taidot (esim. useamman vuoden työkokemus kukka- ja puutarhakaupan alalta). 

Kustannukset

Opiskelumaksu on 400 €. Opiskelija maksaa itse kirjat ja muun opiskelumateriaalin sekä työvaatteet ja opintokäynnit.

Koulutuspaikat

Mäntsälä Saaren kartano (Sijainti Mäntsälän keskustasta noin 13 km pohjoiseen.)

Opinto-ohjaaja Johanna Leinonen 

Pääsykoe

Valintahaastattelu

Lisätietoja

Tutkinnon info järjestetään 11.10.2018

Yhteyshenkilöt

Kouluttaja

Floristiikka

Tiina Räihä

050 386 0887

Opinto-ohjaaja

Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Luonnonvara- ja ympäristöpalvelut, floristiikka
Paroninkuja 20, 04920 Saarentaus

Johanna Leinonen

040 174 5508