Floristin ammattitutkinto (Puutarha-alan ammattitutkinto 1.1.2019 alkaen)

Maa- ja metsätalousalat (sisältää Puutarha-alan)
marketing-image
Tutkinnon nimi
Floristin ammattitutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Tutkinnon perusteet PDF

Sinustako ammattilainen?

Floristin työ

Floristin ammattitutkinnon suorittanut osaa palvella asiakkaita asiantuntevasti ja luontevasti. Hän osaa esitellä alan tuotteita ja erikoisuuksia ja neuvoa asiakkaita valinnoissa, osaa suunnitella tilattuja kukkasidontatöitä, osaa hankkia tarvittavat materiaalit ja käsitellä niitä oikein, osaa tehdä kukkasidontatöitä ja tekstata kortit ja pakata työt oikein. Hän osaa suunnitella markkinointia, myymälän esillepanon ja kalustuksen sekä toteuttaa nämä sekä osaa arvioida ja kehittää markkinointia.

Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä kukkakaupassa, kukkatalossa tai puutarhamyymälässä yrittäjänä, työyhteisön jäsenenä tai freelancerina.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Huomioithan, että järjestelmässämme on käyttökatkos n. klo 22.20-23.40 välisenä aikana päivityksen takia. Tänä aikana hakulomakkeen täyttäminen ei onnistu. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

Pääsyvaatimuksena Floristin ammattitutkintoon on puutarhatalouden perustutkinto kukka- ja puutarhakaupan osaamisalalta tai vastaavat taidot (esim. useamman vuoden työkokemus kukka- ja puutarhakaupan alalta). 

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuoto

Floristin ammattitutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta.

Floristin ammattitutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta. Pakollisissa tutkinnon osissa opiskellaan asiakaspalvelua, kukkasidontaa ja floristisen alan markkinointia.

Floristiopinnoissa on viisi valinnaista tutkinnon osaa, joissa voi perehtyä kasveilla stailaamiseen, juhlakoristeluihin, yrittäjyyteen, floristisen alan kilpailijana toimimiseen tai työpaikkaohjaamiseen.

Floristin koulutus on sisältää lähi-, etä- ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja. Lähijaksot ovat Saaren kartanossa Mäntsälässä tapahtuvaa päiväkoulutusta ja päiviin sisältyy teoriaopetusta, harjoituksia käytännön työtehtävissä sekä yritysvierailuja. Työssäoppimispaikat opiskelija etsii itse.

Floristin ammattitutkinnon jälkeen voi jatkaa opintoja floristimestariksi (erikoisammattitutkinto). Tutkinto antaa jatkokelpoisuuden ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin.

Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi eikä suomenkielentaitoasi voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun sähköpostitse kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1). 

Edellytykset opiskelulle

Pääsyvaatimuksena Floristin ammattitutkintoon on puutarhatalouden perustutkinto kukka- ja puutarhakaupan osaamisalalta tai vastaavat taidot (esim. useamman vuoden työkokemus kukka- ja puutarhakaupan alalta). 

Kustannukset

Opiskelumaksu on 400 euroa. Opiskelija maksaa itse kirjat ja muun opiskelumateriaalin sekä työvaatteet ja opintokäynnit.

Pääsykoe

Valintahaastattelu

Toimipiste
Saaren kartano, Mäntsälä

Yhteyshenkilöt

Kouluttaja

Floristiikka

Tiina Räihä

050 386 0887

Opinto-ohjaaja

Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Luonnonvara- ja ympäristöpalvelut, floristiikka
Paroninkuja 20, 04920 Saarentaus

Johanna Leinonen

040 174 5508

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi