Hitsaaja, kone-ja tuotantotekniikan perustutkinnon osa (Työvoimakoulutus nro 679377)

Koulutus alkaa: 13.8.2018 (haku päättyy 24.7.2018)

Hakeutuminen: Linkki hakusivulle (Tiedot-välilehdeltä löytyy hakupainike)

Kuvaus

Haluatko kouluttautua alalle, jossa on hyvät työllistymismahdollisuudet? Tässä koulutuksessa tarjoamme opiskelijalle ne tiedot ja taidot, jotka antavat valmiudet työllistyä teollisuudessa hitsaajaksi. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa koulutuksen aikana kone- ja metallialan perustukinnon osa Hitsaus (20 osp) sekä suorittaa tarvittavat hitsaajan pätevyyskokeet.
Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on työllistymisen vaihtoehtona jatkaa koulutusta koko tutkintoon joko oppisopimuksella tai oamehtoisena koulutuksena.

Lisätiedot

Koulutuksen kohderyhmänä ovat oppivelvollisuutensa suorittaneet työttömät tai työttömyysuhan alaiset, 20 vuotta täyttäneet ja alan työtehtäviin soveltuvat ja motivoituneet henkilöt. Koulutukseen osallistuvalla tulee olla hyvä terveys ja riittävä suomen kielen taito (B1.1).

Sisältö

Koulutus (13.8.2018 - 14.12.2018) henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaan, joten koulutuksen kesto voi olla henkilökohtainen.
Ammatilliset opinnot:

* piirrotus ja leikkaus
* poraus
* korroosionesto
* materiaalien tuntemus ja käsittely
* materiaalitekniikka
* polttoleikkaus
* mittaustekniikka
* teknisten piirustusten luku
* pWPS: SFS-EN ISO 15609-1
* WPS: SFS-EN Iso 15609-1
* hitsauksen laatuvaatimukset: SFS-EN ISO 5817
* hitsauskoneiden säätö
* hitsausharjoitukset eri hitsausprosesseilla
* SFS-EN ISO 9606-1 mukainen hitsauskoe
* mahdollinen ammattitaitovaatimuksen mukainen näyttö

Muut opinnot/suoritukset:
* työturvallisuuskortti
* tulityökortti
* EA 1-koulutus
(korttikoulutuksissa opiskelijan maksettavaksi jää korttien materiaalikustannukset, yhteensä noin 50 euroa)

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen lähiopetusta (alustukset, luennot, harjoitukset, oppimistehtävät), itseopiskelua, verkko-opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Tutkinnon perusteisiin voit tutustua osoitteessa; www.oph.fi

Opiskelijavalinta

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijassa työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta. Valinta tehdään hakemuksen perusteella, joten hakijalle on eduksi kirjata hakemukseensa selkeästi perustelut koulutukseen hakeutumiselleen.

Koulutukseen hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan joko täyttämällä sähköinen hakemus osoitteessa www.te-palvelut.fi (hakutunnuksena koulutuksen numero 679377) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta asiakaspalvelukeskuksesta, Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 tai sähköpostitse osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Koulutuksen sisältöön liittyviin kysymyksiin vastaa Pekka Soininen puh. 040-1744501, etunimi.sukunimi@keuda.fi.

 

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Kouluttaja

Pekka Soininen

040 174 4501