Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Ikävalmentajana toimiminen (tutkinnon osa, EAT)

Terveys- ja hyvinvointialat

Vanhustyön osaajia tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa!

Tavoitteena on lisätä aktiivisesti ikääntyvien osallistamista kokonaisvaltaiseen kuntoutumiseen sekä kartoittaa elin- ja toimintaympäristöön, asumiseen sekä talouteen liittyvät mahdollisuudet ja rajoitukset. Koulutuksen sisältöinä on muun muassa suunnitelmallinen toimintakyvyn edistäminen sekä turvallinen työn tekeminen.

Opinnot on tarkoitettu ikäihmisten parissa työskenteleville henkilöille, jotka haluavat saada alan uusinta tietoa ja taitoa ja näin ollen kehittyä vanhustyön asiantuntijaksi.

Toteutusvaihtoehdot

Monimuotokoulutus | verkko-opinnot
Monimuotokoulutus sisältää pääasiassa etäopiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opintoihin voi tulla mukaan joustavasti pitkin vuotta. Lisätiedot: Sanna Kuussaari ja Sirpa Tuomisto.

Monimuotokoulutus | Oppisopimuskoulutus | Kiljava | Koulutus alkaa 9.9.2021.
Monimuotokoultus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähipäiviä Kiljavalla alla olevan aikataulun mukaan. Lisätiedot: Sanna Kuussaari

Koulutus alkaa 9.9.2021 klo 13–16.

Verkko-opintoja tukevaa lähiopetusta kerran kuussa Kiljavalla:
14.10. 2021 Kello 13–16
25.11.2021, kello 13–16
20.1.2022, kello 13–16
17.2.2022 kello 13–16
10.3.2022 kello 13–16

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä ja teemme yksilöhaastattelun.

Jos haluat aloittaa opintosi oppisopimuksella, klikkaa hakemuksella kiinnostuksesi ja täytä avautuvat työnantajan ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa.

Kysy lisää hakeutumisesta: hakeutumispalvelut(a)keuda.fi | 09 2738 3700

Tutkinnon osan suorittaminen

Suoritettava Ikävalmentajana toimiminen (60 osp) on yksi tutkinnon osa Vanhustyön erikoisammattitutkinnosta.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti

Suoritat tutkinnon osan näytöillä ja osaamista voit hankkia oppisopimuksella, koulutussopimuksella tai oman työn ohessa.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin noin 7 kk). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan opettajan haastattelussa.

Koulutus on tarkoitettu ikäihmisten parissa työskenteleville henkilöille, jotka haluavat saada alan uusinta tietoa ja taitoa ja näin ollen kehittyä vanhustyön asiantuntijaksi. Hakijalla tulee olla alalle soveltuva tutkinto ja alan työpaikka.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Esteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

  • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssä oppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
  • sellaiset fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssä oppimisessa toimimisen
  • veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssä oppimiseen sijoittumista
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 100 euroa.

Toimipiste
Kirkkotie 31, Tuusula

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Sanna Kuussaari

050 441 9921

Asiakkuuspäällikkö

Sosiaali- ja terveys-, kasvatus- ja ohjaus-, hius- ja kauneusalat

Sirpa Tuomisto

040 174 4455

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi