Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto - koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja (AT)

Terveys- ja hyvinvointialat

Ole tukena ja kannustajana eri ikäisille lapsille ja nuorille!

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajana teet tärkeää kasvatus- ja ohjaustyötä lasten ja nuorten parissa. Opastat ja avustat oppilaita koulunkäynnissä ja välitunneilla sekä toimit opettajan työparina. Vietät aamupäivät luokassa ja iltapäivät läksykerhossa tai iltapäiväkerhossa. Viihdyt monikulttuurisessa ympäristössä.

Keudassa opiskelet joustavasti ja työelämälähtöisesti. Ammattitaitoiset opettajamme tukevat sinua kehittymään ammatissasi. Pääset jo opintojen aikana verkostoitumaan ja tekemään yhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Vastuullisuus, huolellisuus ja joustavuus
  • Vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot
  • Sopeutuminen erilaisiin rooleihin

Työllistyminen

Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä peruskouluissa, erityiskouluissa sekä toisen asteen oppilaitoksissa.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

  • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella.
  • Jos haluat aloittaa opintosi oppisopimuksella, klikkaa hakemuksella kiinnostuksesi ja täytä avautuvat työnantajan ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa.
  • Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Toteutusvaihtoehdot

Ilta-monimuotokoulutus | Kerava Keskikatu
Lähiopetusta on pääsääntöisesti tiistai-iltaisin klo 16.30-19.45. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Nopeasti työelämään - hanki osaamista suorittamalla tutkinnon osa

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin sivun yläosassa kohdassa "alan opiskelu Keudassa". Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietokenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Suoritat tutkinnon tai tutkinnon osat näytöillä ja osaamista voit hankkia esimerkiksi oppisopimuksella, koulutussopimuksella tai oman työn ohessa.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin opiskelu kestää 6 kk-1 vuotta). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Voit suorittaa tutkinnon myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli sinulla on jo tarvittava ammattitaito.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan opettajan haastattelussa.

Tähän ammattitutkintoon voit hakea ilman aikaisempaa alan työkokemusta.

Monimuotokoulutuksessa osaamista hankitaan työpaikalla koulutus- tai oppisopimuksen avulla. Koulutukseen hakeutuminen ei edellytä alan perustutkintoa, eikä alan työpaikkaa. Keuda auttaa tarvittaessa koulutussopimuspaikan hankkimisessa.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Esteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

  • sellainen psyykkinen tai fyysinen sairaus tai vamma, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten psykoottistasoinen oireilu tai vakavasti toimintakykyä laskeva masennus
  • vakava sosiaalisten tilanteiden pelkotila tai viittomisen estävä sairaus tai vamma
  • muu sairaus tai vamma, joka vaarantaa opiskelijan oman tai muiden käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistuvien tai niissä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 300 euroa.

Toimipiste
Keskikatu 3 , Kerava

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Katri Honkasalo

050 513 7740

Asiakkuuspäällikkö

Sosiaali- ja terveys-, kasvatus- ja ohjaus-, hius- ja kauneusalat

Sirpa Tuomisto

040 174 4455

Opettaja

Johanna Koskinen

050 472 3929

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi