Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto - lastenohjaaja, nuoriso-ja yhteisöohjaaja

Terveys- ja hyvinvointialat
marketing-image
Tutkinnon nimi
Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Nuoriso- ja yhteisöohjaajan osaamisala, nuoriso-ja yhteisöohjaaja

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja toimii kasvatus- ja ohjaustehtävissä. Työssään hän suunnittelee, järjestää ja ohjaa erilaisilla menetelmillä nuorisotyötä tai muuta vapaa-ajan toimintaa. Hän voi työskennellä kunnassa, järjestössä, laitoksessa, yrityksessä sekä yrittäjänä. Keskeistä työssä on yksilöiden ja ryhmien yhteisöllinen ohjaaminen sekä ohjattavien hyvinvoinnin edistäminen.

Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala, lastenohjaaja

Lastenohjaaja toimii kasvatus- ja ohjaustehtävissä ja huolehtii lapsen hyvinvoinnista kokonaisvaltaisesti. Työhön kuuluu eri-ikäisten lasten ohjaaminen yhteiskunnan varhaiskasvatuksen toimintaympäristöissä, esim. päivähoidossa. Lastenohjaajan työssä keskeistä on lasten päivittäisen kasvatuksen, ohjaamisen ja hyvinvoinnin edistäminen.

Nuoriso- ja yhteisöohjaajan ja lastenohjaajan työssä tarvitaan ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja, yhteistyötaitoja sekä vastuullisuutta ja luotettavuutta.

Osaamisala valitaan myöhemmin opintojen aikana.

Hakeutuminen

Päiväkoulutus alkaa 9.8.2018 Keravan Sarviniitynkadulla

Ilta-monimuotokoulutus alkaa 22.10.2018 Keravan Keskikadulla (16.9.2018 mennessä tulleet ilta-monimuotokoulutuksen hakemukset ovat mukana 22.10.2018 aloituksessa)

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kolmen viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on helmikuussa 2019 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille haetaan Keudan Jatkuvan haun kautta, tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinnon suorittaminen

Päiväkoulutus

Opiskelua oppilaitoksessa, verkko- ja etätehtäviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Mahdollisuus suorittaa näytöt suoraan ilman valmistavaa koulutusta.

Ilta-monimuotokoulutus

Opiskelua oppilaitoksessa 2-4 iltana kuukaudessa. Sopii koulutussopimuksella tai oppisopimuksella opiskelevalle kasvatus-ja ohjausalan töissä olevalle.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen sähköpostiisi (kielitaitovaatimus B1.1).

Edellytykset opiskelulle

Terveydelliset vaatimukset alalla.

Rikosrekisteriote vaaditaan ennen työpaikalla tapahtuvan oppimisen alkua.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. 

Koulutuksen aikana tehdään opintokäyntejä pääkaupunkiseudulla, joiden matkakustannukset tulevat opiskelijan itsensä maksettaviksi.

Opiskelija tarvitsee myös säänmukaiset ulkoiluvarusteet.

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Lisätiedot

Iltamonimuotototeutuksen tutkinnon infotilaisuus järjestetään 20.9.2018 klo 17.00, Keuda-talossa, Keskikatu 3a, Kerava.

Infotilaisuuden vastuuhenkilö Sini Knuuttila.

Toimipiste
Keskikatu 3 A, Kerava
Sarviniitynkatu 9, Kerava

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Janne Jousiaho

0500 887 377