Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Kasvun ja osallisuuden edistäminen (tutkinnon osa, PT)

Terveys- ja hyvinvointialat

Tähtäätkö töihin sosiaali- ja terveysalalle? Oletko harkinnut hoiva-avustajan työtä? Tässä koulutuksessa pääset oppimaan työtä tekemällä. Koulutus on väylä sekä hoiva-avustajan työhön että lähihoitajan koulutukseen ja työhön. Koulutuksen jälkeen sinulla on valittavanasi kaksi selkeää polkua. Sinulla on joko mahdollisuus jatkaa opintojasi lähihoitajaksi tai suorittamalla tämän tutkinnon osan lisäksi vielä toisen tutkinnon osan voit hakeutua suoraan hoiva-avustajan työtehtäviin. Hoiva-avustajat ja lähihoitajat työskentelevät monipuolisissa sosiaali- ja terveysalan työympäristöissä.

Hakeutuminen

  • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella 26.10.2020 mennessä.
  • Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun osaamiskartoitukseen.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon osan suorittaminen

Suoritettava Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp) on yksi tutkinnon osa Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Päivä-monimuotokoulutus | Nurmijärvi, Lopentie | Koulutus alkaa 26.10.2020.
Monimuotokoulutus sisältää opiskelua alan työpaikalla, työpaikalla suoritettavia oppimistehtäviä, verkko-opintoja, sekä lähiopetusta oppilaitoksessa (orientaatioviikot viikoilla 44-45, ma-pe 26.10. - 6.11.2020 klo 8-14. Lisäksi lähipäivät: 14.-16.12.2020, 25.-27.1.2021 ja 15.-17.2.2021).

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus 22.9.2020 klo 14-15 Teamsin kautta (liity mukaan infotilaisuuteen tästä).

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Suoritat tutkinnon osan näytöillä ja osaamista voit hankkia oppisopimuksella tai koulutussopimuksella.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opinnoista ja kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan.

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksella. Oppisopimus- tai koulutussopimustyöpaikkaa voi hakea myös orientaatioviikkojen aikana.

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Esteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

  • sellainen psyykkinen tai fyysinen sairaus tai vamma, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten psykoottistasoinen oireilu tai vakavasti toimintakykyä laskeva masennus
  • vakava sosiaalisten tilanteiden pelkotila tai viittomisen estävä sairaus tai vamma
  • muu sairaus tai vamma, joka vaarantaa opiskelijan oman tai muiden käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistuvien tai niissä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Rikosrekisteriote tulee esittää ennen työpaikalla tapahtuvan oppimisen alkua.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Opiskelijalle tulee pieniä kuluja oppikirjoista (n. 60 €).

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Toimipiste
Lopentie 20, Nurmijärvi

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Marjaana Kojo

040 174 5438

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi