Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Kokonaisvaltainen riskienhallinta (ERM)

PDF

Livewebinaari: Kokonaisvaltainen riskienhallinta (ERM)

Opetustapahtumat

 • 22.9.2021, Kokonaisvaltainen riskienhallinta (ERM), verkkokoulutus 480,00 € (sis. ALV 24 %) Hakuaika päättyy 15.09.2021
  Ilmoittaudu

Tietoa täydennyskoulutuksesta

Livewebinaari

Johdon keskeisiin tehtäviin kuuluu organisaatioon kohdistuvien merkittävimpien uhkien tunnistaminen, analysointi ja priorisointi sekä sen jälkeen merkittävimpien uhkien hallinnan suunnittelu, eli riskienhallinta. Riskienhallintavaatimuksia tulee lainsäädännöstä, viranomaisilta, omistajilta, asiakkailta ja muilta sidosryhmiltä. Riskienhallintakeinoilla pyritään ennalta estämään riskien toteutuminen, pienentämään toteutuneiden riskien vaikutuksia sekä varautumaan häiriö- ja kriisitilanteiden johtamiseen.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu organisaatioiden johdolle, riskienhallintavastuuhenkilöille sekä kaikille, jotka toimivat riskien arviointi- ja hallintatehtävissä sekä riskienhallinnan kehittämistehtävissä.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa perustiedot riskienhallintajohtamisesta, riskienhallintavaatimuksista, riskien luokittelusta ja jaottelusta sekä kartoitus- ja arviointimenetelmistä. Lisäksi tavoitteena on esitellä valmiita asiakirja- ja suunnitelmapohjia sekä riskienhallintatyökaluja ja opastaa, miten riskienhallinnan tasoa voidaan arvioida ja parantaa.

Sisältö

Koulutuksessa annetaan perustietojen lisäksi valmiuksia työpaikan riskienhallinnan kehittämiseen.


Koulutuksessa käsitellään muun muassa seuraavia asiakokonaisuuksia:

 • Kokonaisvaltainen riskienhallinta
 • Esimerkkejä erilaisista toteutuneista uhista
 • Riskianalyysiprosessi, uhkien arviointi ja priorisointi
 • Riskienhallintastrategiat ja riskienhallintatoimenpiteet
 • Lainsäädännölliset ja muut vaatimukset sekä standardit ja suositukset
 • Johdon linjaukset (riskienhallintapolitiikka ja -periaatteet)
 • Riskienhallinnan johtamisen sisältö
 • Riskienhallintakokonaisuus (strategiset, talous-, operatiiviset ja turvallisuusriskit)
 • Riskienhallintavastuut ja -tehtävät
 • Riskienhallintahallintajärjestelmä ja sen rakentaminen
 • Ohjeet, työkalut, perehdytys ja -koulutus
 • Keskeisimmät ulkoiset sidosryhmät ja sidosryhmäsuunnitelma
 • Johdon ja riskienhallintavastuuhenkilöiden tarkistuslista
 • Riskienhallinnan tason arviointi ja auditointi
 • Riskienhallinnan kehittäminen
 • Kehittämistyötä tukevat ohjeet, oppaat, työkalut, linkit ja vinkit

Ohjelma

8.45 Osallistujien yhteyksien tarkistus
9.00 Koulutus alkaa
12:00 Lounastauko (noin 60 min)
16.00 Koulutus päättyy

Taukoja pidetään noin 45 minuutin välein.

Koulutus toteutetaan verkossa

Koulutus toteutetaan livewebinaarina Teamsilla. Osallistujille lähetetään sähköpostilla osallistumisohjeet ennen tilausuuden alkua. Tarvitset osallistumista varten tietokoneen, tabletin tai puhelimen nettiyhteydellä. Saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen lähempänä koulutusta osallistumislinkin.

Kouluttaja

Kouluttaja on riskienhallinta-, turvallisuus- ja laatuasiantuntija Kari Helislahti, joka on toiminut useissa eri organisaatioissa vastuullisissa turvallisuuden ja työturvallisuuden johtamis- ja kehittämistehtävissä.

Koulutuksen toteuttaa Keuda Koulutuspalvelut Oy.

Hinta

480 €/hlö (387 €+alv 24%).
Samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 355 euroa/hlö (+alv 24%), kolme tai useampi osallistuja: 315 euroa/hlö (+alv 24 %).

Ilmoittautuminen

Koulutus maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Mikäli haluat, että laskutamme koulutusmaksun, olethan yhteydessä hakeutumiskoordinaattori Elina Vesalaiseen p. 040 174 4463 / elina.vesalainen@keuda.fi. Laskulla maksettaessa veloitamme laskutuslisän 6,50 €. Laskutusmahdollisuus vain yrityksille. Mikäli samasta yrityksestä osallistuu useampia henkilöitä, ilmoittauduthan laskuasiakkaana, niin huomioimme alennuksen. Ilmoittautuminen on sitova (katso peruutusehdot). 

Saat ilmoittautumisajan päätyttyä viestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Viesti sisältää koulutuksen osallistumislinkin. Tiedotamme sähköpostilla myös mahdollisista muutoksista tai peruutuksista.

Tutustu myös muihin riskienhallinnan ja turvallisuuden koulutuksiin

Päivän kestävät täydennyskoulutukset pureutuvat kukin eri aihealueeseen. Teemat liittyvät turvallisuuslainsäädäntöön, turvallisuusuhkien tunnistamiseen ja niiden hallintaan sekä turvallisuuden kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Kaikki koulutukset toteutetaan livewebinaareina kokonaan verkossa. Koulutukset on suunnattu johto-, päällikkö- ja esihenkilötehtävissä toimiville sekä erilasille kehittämisen, turvallisuuden ja riskienhallinnan asiantuntijoille. Tutustu tarkemmin täällä.

Yhteyshenkilöt

Hakeutumiskoordinaattori

Täydennyskoulutus

Elina Vesalainen

040 174 4463

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi