Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto - koneistaja, levyseppähitsaaja, asentaja

Tekniikan alat
marketing-image
Tutkinnon nimi
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto
Tuotantotekniikan osaamisala

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Tuotantotekniikan osaamisala, koneistaja/levyseppähitsaaja

Koneistajan työpaikkoja ovat kone- ja metallialan yritykset ja niissä muun muassa manuaalisorvauksen, manuaalijyrsinnän sekä NC-sorvauksen ja NC-jyrsinnän tehtävät.

Koneistaja osaa lukea työ- ja kokoonpanopiirustuksia sekä kytkentäkaavioita. Hän tuntee kone- ja metallialan erilaiset valmistustekniikat ja valmistaa työpiirustusten mukaisia kappaleita sekä manuaalisilla että numeerisesti ohjatuilla työstökoneilla. Koneistaja osaa myös ohjelmoida NC-työstökoneita ja käyttää CAD/ CAM-ohjelmistoa sekä tehdä konepajateknisiä mittauksia. Koneistajan työ vaatii kiinnostusta tekniikkaan ja tietotekniikkaan.

Levyseppähitsaajan työpaikat ovat yrityksissä, jotka valmistavat kone- ja metallialan tuotteita sekä tekevät korjaus- ja huoltotöitä koti- ja ulkomaisille tilaajille.

Levyseppähitsaaja tuntee kone- ja metallialan keskeiset valmistusmenetelmät. Hän osaa käyttää tavallisimpia levytyökoneita ja koneistuslaitteita sekä hitsata yleisesti käytössä olevilla hitsausprosesseilla, erilaisia materiaaleja sekä erilaisissa hitsausasennoissa. Levyseppähitsaaja osaa myös lukea hitsausohjeita (WSP), työ- ja kokoonpanopiirustuksia sekä tehdä niiden avulla hitsaus- ja teräsrakennetöitä.

Levyseppähitsaajan työ vaatii kiinnostusta tekniikan alaan, tietotekniikkataitoja ja piirustusten lukutaitoja.

Asennuksen ja automaation osaamisala, asentaja

Asentajalla on konepajatekniset perusvalmiudet ja koneenasennustaidot yhdistettynä kunnossapidon erikoisosaamiseen.

Asentaja osaa toimia huolto- ja kunnossapitotehtävissä. Hän osaa suorittaa voiteluhuollon toimenpiteitä ja käytön ja kunnonvalvonnan mittauksia sekä käyttää kunnossapitojärjestelmää ja toimia sen mukaan. Hän osaa tehdä koneiden ja laitteiden asennuksia ja korjauksia.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeellaMeiltä ollaan yhteydessä hakijaan kolmen viikon sisällä. Tarkistathan, että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on helmikuussa 2019 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille haetaan Keudan Jatkuvan haun kautta, tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella.

 

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuoto ja päiväkoulutus

Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Mahdollisuus suorittaa näytöt suoraan ilman valmistavaa koulutusta.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Opetus ja ruokailu ovat perustutkintoa suorittavalle maksuttomia. Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit.

Hakulomakkeessa kysytään Koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu, ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Ulla-Riitta Kara

050 430 2753