Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto - koneistaja, levyseppähitsaaja, koneasentaja

Tekniikan alat
marketing-image

Kone- ja tuotantotekniikan alalla on hyvä työllisyystilanne!

Tuotantotekniikan osaamisala, koneistaja/levyseppähitsaaja

Koneistajan työpaikkoja ovat kone- ja metallialan yritykset ja niissä muun muassa manuaalisorvauksen, manuaalijyrsinnän sekä CNC-sorvauksen ja CNC-jyrsinnän tehtävät.

Koneistaja osaa lukea työ- ja kokoonpanopiirustuksia sekä kytkentäkaavioita. Hän tuntee kone- ja metallialan erilaiset valmistustekniikat ja valmistaa työpiirustusten mukaisia kappaleita sekä manuaalisilla että numeerisesti ohjatuilla työstökoneilla. Koneistaja osaa myös ohjelmoida CNC-työstökoneita ja käyttää CAD/ CAM-ohjelmistoa sekä tehdä konepajateknisiä mittauksia. Koneistajan työ vaatii kiinnostusta tekniikkaan ja tietotekniikkaan.

Levyseppähitsaajan työpaikat ovat yrityksissä, jotka valmistavat kone- ja metallialan tuotteita sekä tekevät korjaus- ja huoltotöitä koti- ja ulkomaisille tilaajille.

Levyseppähitsaaja tuntee kone- ja metallialan keskeiset valmistusmenetelmät. Hän osaa käyttää tavallisimpia levytyökoneita ja koneistuslaitteita sekä hitsata yleisesti käytössä olevilla hitsausprosesseilla, erilaisia materiaaleja sekä erilaisissa hitsausasennoissa. Levyseppähitsaaja osaa myös lukea hitsausohjeita (WSP), työ- ja kokoonpanopiirustuksia sekä tehdä niiden avulla hitsaus- ja teräsrakennetöitä.

Levyseppähitsaajan työ vaatii kiinnostusta tekniikan alaan, tietotekniikkataitoja ja piirustusten lukutaitoja.

Asennuksen ja automaation osaamisala, koneasentaja

Asentajalla on konepajatekniset perusvalmiudet ja koneenasennustaidot yhdistettynä kunnossapidon erikoisosaamiseen.

Asentaja osaa toimia huolto- ja kunnossapitotehtävissä. Hän osaa suorittaa voiteluhuollon toimenpiteitä ja käytön ja kunnonvalvonnan mittauksia sekä käyttää kunnossapitojärjestelmää ja toimia sen mukaan. Hän osaa tehdä koneiden ja laitteiden asennuksia ja korjauksia.

Tutustumispäivät

Sovi tutustumispäivä opinto-ohjaajan kanssa: ulla-riitta.kara@keuda.fi

Keudan avoimet ovet ja yleiset koulutusinfot löydät täältä

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Kutsumme kaikki hakijat haastattelu- ja ohjauspäivään sähköpostitse. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on helmi-maaliskuussa 2020 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille haetaan Keudan Jatkuvan haun kautta, tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinnon voi suorittaa joko päivä-monimuotokoulutuksena tai päiväkoulutuksena.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa myös koulutus- tai oppisopimuksella.

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin kuvan alla olevan linkin kautta (Alan opiskelu Keudassa). Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietoja-kenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Koulutuksen kesto 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Monimuotokoulutus edellyttää pääsääntöisesti alan työpaikkaa.

Kielitaitovaatimus

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun edellytysten varmistamiseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit.

Hakulomakkeessa kysytään Koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu, ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Mihin tähtäät opintojen jälkeen?

Valmistuttuasi Keudasta sinulla on uusi ammatti, joka tarjoaa sinulle uusia työmahdollisuuksia. Ura- ja rekrytointipalvelu Voima auttaa sinua kohti työelämää.

Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Keudan opiskelijana sinulla on myös mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakouluopintoja jo opintojen aikana ns. väyläopintoina.

Myöhemmin työkokemusta hankittuasi voit jatkaa opintojasi Keudassa ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon.

Alalle sopivia ammatti- tai erikoisammattitutkintoja Keudassa:

Jos etenet urallasi esimies- tai johtotehtäviin, voit vahvistaa osaamistasi suorittamalla Keudassa:

Keudassa voit myös hankkia eri aloilla tarvittavia pätevyyksiä ja sertifikaatteja mm. korttikoulutuksiin tai muuhun täydennyskoulutukseen osallistumalla.

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Ulla-Riitta Kara

050 430 2753

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi