Kuljettajien ammattipätevyys, Tieturva 1

marketing-image
PDF

Tieturvakortti

Opetustapahtumat

  • 31.10.2019, Kuljettajien ammattipätevyys, Tieturva 1 -kortti, klo 8.30-16.00, Kerava 130,00 € (sis. ALV 24 %) Hakuaika päättyy 24.10.2019
    Ilmoittaudu

Tietoa täydennyskoulutuksesta

Liikennevirasto edellyttää kaikilta yleisillä teillä työskenteleviltä Tieturva 1 -pätevyyttä. Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet tiellä tehtävien töiden riskien tuntemiseen ja niihin varautumiseen.

Kohderyhmä

Tieturva 1 -kurssi on tarkoitettu kaikille yleisellä tiellä, kadulla tai muulla liikennealueella työskenteleville. Tieturva 1 -kortti vaaditaan esimerkiksi tielle päällystemateriaaleja toimittavalta autonkuljettajalta ja tietyömaalla työskentelevältä koneenkuljettajalta. Koulutukseen voi osallistua myös kuorma- tai linja-autonkuljettaja, joka haluaa vain ammattipätevyysmerkinnän eikä osallistu Tieturvakortti 1 -kokeeseen. Kurssille ei ole erityisiä pääsyvaatimuksia.

Kurssin suorittaminen

Koulutus suoritetaan päivän kestävänä lähiopetuksena. Kurssin ja siihen kuuluvan tutkinnon suorittaminen oikeuttaa saamaan henkilökohtaisen Tieturva 1 -kortin, jonka myöntää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK). Koulutuksen suorittaminen oikeuttaa myös kuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutusmerkintään. Ammattipätevyysosuus kestää 7 tuntia. Tämän jälkeen suoritetaan Tieturva 1 -kortin saamiseksi vaadittu koe. Pätevyys ja kortti ovat voimassa 5 vuotta. Tieturvallisuuskortti toimitetaan postitse 2-3 viikon kuluessa koulutuksesta.

Koulutusmateriaali jaetaan kurssipäivän aluksi. Osallistujalla tulee olla kuvallinen henkilöllisyystodistus mukanaan. Päivän aikana voi ruokailla omakustanteisesti opiskelijaravintolassa.

Ilmoittautuminen

Koulutus maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Ilmoittautuminen on sitova (katso peruutusehdot). Mikäli haluat, että laskutamme koulutusmaksun, olethan yhteydessä palvelusuunnittelija Elina Vesalaiseen (elina.vesalainen@keuda.fi / p. 040 174 4463). Laskulla maksettaessa veloitamme laskutuslisän 6,50 €. Laskutusmahdollisuus vain yrityksille.

Lähetämme muistutusviestin saapumisohjeineen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ilmoittautumisajan päätyttyä. Mahdollisista peruutuksista ja muutoksista tiedotamme sähköpostiin.

Keudan opiskelijat ilmoittautuvat Studenta plus -opiskelijaliittymän kautta (tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen).

Mitä on kuljettajien ammattipätevyyskoulutus?

Kuorma- ja linja-autonkuljettajien tulee täydentää perustason ammattipätevyytensä viiden vuoden välein suorittamalla kuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutusta yhteensä viiden koulutuspäivän verran (yhteensä 35 tuntia). Koulutuspäivät voi valita vapaasti ammattipätevyyskoulutusten tarjonnasta, mutta vähintään yhden koulutuspäivän tulee sisältää ennakoivaa ajoa.

Keuda Koulutuspalvelut Oy järjestää vuosittain useita eri ammattipätevyyskoulutuksia, joista voit valita itsellesi parhaiten sopivat. Kaikki koulutukset löytyvät Keudan täydennyskoulutusten sivulta.

Toimipiste
Sarviniitynkatu 9, Kerava

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Kari Salminen

050 415 1461

Palvelusuunnittelija

Elina Vesalainen

040 174 4463

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi